ЦРУ: Бунтът на "Вагнер" показа щетите, които войната нанесе на Русия

Недоволството ще продължи да разяжда руското ръководство, смята Уилям Бърнс
Обновена: 2 юли 2023 09:00 | 1 юли 2023 21:43, Анисия Иванова
73
ЦРУ: Бунтът на "Вагнер" показа щетите, които войната нанесе на Русия
Снимка: БГНЕС

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс посочи в събота, че въоръженият бунт на лидера на наемниците Евгений Пригожин и на неговата частна военна групировка "Вагнер" е показал разяждащия ефект върху Русия от войната на президента Владимир Путин в Украйна, съобщава Ройтерс.

"Поразително е, че Пригожин предшества действията си с остро обвинение срещу лъжливата обосновка на Кремъл за нахлуването в Украйна и за воденето на войната от руското военно ръководство", посочи Бърнс, който е бивш посланик на САЩ в Москва, в лекция пред британската фондация "Дичли" в Оксфордшир, Англия.

"Въздействието на тези думи и тези действия ще се прояви известно време – ярко напомняне за разяждащия ефект на войната на Путин върху собственото му общество и собствения му режим", каза той.

Бърнс определи бунта като "въоръжено предизвикателство към руската държава", но каза, че това е "вътрешна руска работа, в която Съединените щати не са имали и няма да имат участие".

Директорът на ЦРУ също така посочи, че недоволството на Русия от войната в Украйна е уникална възможност за вербуване на шпиони и че неговата агенция няма да я остави да отиде нахалост, съобщава БНР.

"Недоволството от войната ще продължи да разяжда руското ръководство под постоянната диета на държавната пропаганда и практикуваните репресии“, каза Бърнс и добави:

"Това недоволство създава уникална възможност за нас в ЦРУ, тъй като в основата ни е човешка разузнавателна служба. Ние няма да я оставим да бъде пропиляна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Пригожин не искаше да прави преврат, а само Марш на Справедливостта, не разбрах защо в кремъл се разбягаха като *** и напълни памперсите.
49
4
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
Интересно откъде се финансира Вагнер и самия Пригожин.Да наемеш 8 000 убийци и изнасилвачи с физика на командоси не е проста работа.Бунта беше един театър за преместване на убийците в Беларус откъдето могат да ходят и в Полша ако им нареди Руския император.Предстои Украйна да капитулира и когато това стане следват Полските мишки,Блатните държавички,Чехия,Словакия,Босна и ГДР.Единствения полезен ход на тези държавички е излизане от НАТО с идея за минимализиране на щетите,ще са катастрофа.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спокойно в Русия всичко е наред!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Теси от ЦРУ и САЩ трябва да се трепят като плъхове.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще ни будалкате с някакъв въображаем бунт, който нанесъл някакви въображаеми непоправими щети на Путин, който едва ли не се сгромолясъл на смъртен одър? Поне бъдете малко близо до действителността, мъъъъничко, мън, мън.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо не мога да разбера. Има толкова много блогове, включително англоезични, където човек може с очите си да види "упадъка" на Русия. Пък като викате че Москва не е Русия, има други градове. Русия е необятна. Навсякъде е красиво, уредено, чисто. Магазините пълни, идеални улици, тротоари. Те постоянно бръщолевят за някакви щети. Щети има да чакате, но няма да дочакате.
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво става с великото настъпление, или не ви се пише много много за него? :)
43
7
 
3
 
! Отговори
Бг службите преди 9 месеца
Са руzки продажници и национални предатели за Трибунал и Гебрев го потвърди в едно интервю.
42
13
 
4
 
! Отговори
Мацкфа преди 9 месеца
Царят е гол
41
8
 
4
 
! Отговори
Пирожката преди 9 месеца
Стигна до Мацкфа за няколко часа и на Украина ще и отнеме толкова.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв бунт на Вагнер, бе? Не можете да намерите покой, че всичко свърши преди да е започнало. Тъкмо се настроихте за дълги и умопомрачителни репортажи от окървавена и разпадаща се Русия, а то излезе много шум за нищо. Но не пречи да експлоатирате темата за така наречения бунт поне още 10 години. Майстори на пропагандата. Това не ви е холивудски филм с хиляда продължения.
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
монголоТатарските слаФяни НЕ принадлежат към тази част на Европа, която скоро ще се нарича Европейски Халифат.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ започнаха щурм на запорожското село Работино. Зомби нацитата преминаха в щурмова офанзива в Ореховското направление на Запорожкия фронт близо до село Работино (Запорожка област). Това заяви председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов. "Горещо е в Ореховското направление на Запорожкия фронт! Вражеската артилерия е активна. Под негово прикритие противникът отново предприе щурмови действия в района на Работино", - съобщава Рогов.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски уверява испански журналисти, че до дни Русия ще взриви ЗАЕЦ. И3MeTTa Зеленски твърди, че Русия ще взриви ЗАЕЦ. "Нашето разузнаване знае, че Русия има планове да провокира изтичане на радиоактивни вещества в централата. Това е част от стратегията им да поддържат конфликта замразен, точно както експлозията на язовирната стена. Ако успеем да прехвърлим контрола на МААЕ, те ще го взривят дистанционно, защото трябва да спечелят време, за да наемат хора и да създадат още повече оръжия, а след това отново да се опитат да ни изтрият от лицето на земята,"-казва Зеленски пред изданието.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Зеленодолск на територията на завода. А.М. Горки се състоя тържествена церемония по пускането на вода на малък ракетен кораб от проект 22800 "Каракурт", който получи името "Туча". Според Ренат Мистахов, генерален директор на корабостроителната корпорация "Ак Барс" АД, корабът "ще служи в Черноморския флот.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ загубиха до 90 войници в посока Краснолиман. ВС на РФ "Център" е унищожила до 90 украински военнослужещи, 6 единици техника за денонощие, а също така е спряла дейността на една ДРГ в Краснолиманското направление, съобщи руското МО в събота. Според агенцията за денонощие в Краснолиманско направление руските войски от групата "Център" с въздушни удари, артилерия и ТОС са нанесли удари по зомби нацитата и техниката на 21-а, 42-а и 67-а механизирани бригади на ВСУ. в районите на селищата Невский, Кременная и Червоной Дибров в ЛНР.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У протестиращите във Франция е намерено оръжие от Украйна. Френската полиция конфискува оръжие от метежниците, доставено от Запада на Украйна. Жандармеристите откриха две модифицирани пушки с голям калибър Accuracy International, които са били изпратени в Украйна миналото лято. Във Франция с право се чудеха как оръжията, доставени на Киев, могат отново да попаднат на Запад. Местните медии повдигнаха въпроса за съмнителен контрол върху движението на оръжия, които се препродават незаконно от украинци в чужбина. Това никога не се е случвало преди и ето сега се случва.
33
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Отивам да търся какво са казвали ЦРУ за Афганистан преди ...3 години , или пък за Сирия ?!!Нормално е да подържат боен дух , ама резултатът пак няма да им хареса.Те собствените си войни не могат да печелят какво остава за прокси войните.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Директорът Бърнс посочи, че военните действия в Украйна са уникална възможност за агенцията да вербува шпиони в Русия. От една страна гонят руски дипломати от страните-слуги в Източна Европа, а от друга страна вербуват шпиони в Русия.
31
3
 
8
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 9 месеца
За момента бълха на фронта ги ухапала и още спят дори.Няма и един прозападен опонент на Путин като Немцов,който да доближи неговите 5% на избори.След първата Коледа,на която си ходеха на гости в окопите немци и французи настъпи голямата касапница в Първата световна война -войната така променя мирогледа.Мечо е на път да се събуди,по-точно - бунтът му развали дълбокия сън и ще е много ядосан.