Медведев: Русия готова на компромиси, но да се отчитат интересите ѝ

Западът обаче тласкал света към Трета световна война
3 юли 2023 09:09, Елка Василева
60
Медведев: Русия готова на компромиси, но да се отчитат интересите ѝ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е готова на компромиси със Запада, но само ако се отчитат нейните интереси, смята бившият руски премиер и президент Дмитрий Медведев, който е настоящ заместник-председател на руския Съвет за сигурност, предаде ТАСС.

В статия, озаглавена "Епохата на конфронтацията" и публикувана в "Российская газета", Медведев коментира какво е готова да направи Русия, за да излезе от фазата на тотална конфронтация. "Наистина сме готови да търсим разумни компромиси, както руският президент неведнъж е казвал", пише той и допълва, че компромиси "са възможни, но при разбирането на няколко основни момента".

Още по темата
Като първи от тези основни моменти Медведев посочва, че интересите на Москва трябва да бъдат взети предвид "във възможно най-голяма степен". "По принцип не трябва да има повече антируски настроения, в противен случай рано или късно всичко ще завърши много зле. Киевският нацистки режим трябва да бъде унищожен. Законодателно забранен в цивилизована Европа като фашистки. Да бъде изхвърлен като гнило парче сланина на бунището на световната история", заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност. Той не говори за това какво може да дойде на мястото на сегашния киевски режим и какво може да остане от Украйна.

Според руския заместник-председател друг принципен момент за възможен компромис е изготвянето на нов международен документ. "Всички резултати от тоталната конфронтация трябва да бъдат събрани в нов документ, подобен на Хелзинкския акт, с който завърши конференцията през 1975 г.", заяви Медведев.

Създаването на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа беше предшествано от подписването на Заключителния акт на Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа (Хелзинкските споразумения) на 1 август 1975 г. в Хелзинки. Той бе подписан от 33 европейски държави, САЩ и Канада след три години интензивни консултации. В този акт бяха заложени нови принципи на международното сътрудничество. Организацията, която възникна в резултат на него, се наричаше Конференция за сигурност и сътрудничество в Европа, припомня ТАСС.

Сега обаче Медведев, че "Финландия вече е враждебна за нас страна, която някога бе създадена от Ленин по необмислени причини, а сега се е присъедини към НАТО". После Медведев казва, че "по-добре би било временно да се преустановят дипломатическите отношения с Финландия и подобните на нея страни (като Полша, балтийските държави и, разбира се, Великобритания) или поне да се понижи нивото на тези отношения за момента".

Реформирането на международните организации е третият ключов момент за постигане на компромис, посочва Медведев. "Вероятно ще се наложи внимателно преструктуриране на ООН и други международни организации. То е възможно само при пълно зачитане на правата на постоянните членове на Съвета за сигурност, в противен случай ще бъде напълно неефективно. И тогава ООН ще потъне в забвение като институция, която не е успяла да оправдае надеждите на свободните народи", казва Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация не е сигурен, че ще бъде възможно да се постигне компромис. "Засега западната политическа класа, която напълно се е изродила, се опитва да вдигне залозите в един кървав клоунски хорър. В състояние на упорита деменция тласка нашия малък свят към Трета световна война", допълва той  и казва, че самият той не е оптимист. А после цитира Чехов, който казва, че "Животът по същество е много просто нещо и на човек му трябват много усилия, за да го обърка". "Но винаги има надежда", завършва Медведев в публикацията в руското издание.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Известно е. преди 9 месеца
Гаранция Франция.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вяра на англосаксонците да нямаш.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До някой 41. А Зеленски някъде по средата между двамата.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Медведев е 162 см. Може но Зелко е 163см. И двамата са от еврейски произход което не е тайна. Путин е поне 5 см по висок И тримата са комплексари.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Става въпрос за Украйна която е исторически религиозно културно и езиково близка с Русия. Защо нарочно почвате да прехвърляте опорки към Финландия или прибалтка .
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди месец имаше много сериен финландски филм , по бнт в който руската тема присъстваше и показва връзката между двата народа. Така че не бъдете толкова много наивно категорични.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До "бялата раса" ти си расист и нацист освен че славиш Азов което също доказва че си нацист.
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този едва ли изтрезнява някога...
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво и е изкуственото на Финландия ?! Не знам и един руснак да говори фински да речем , за да претендират че са един народ или нещо . Същото се отнася и за прибалтийските републики , това че са ги били окупирали и насилствено са разселвали там руснаци не означава нищо.
42
7
 
10
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 9 месеца
Зеленофилчета,върви ли настъплението?Вчера разбрах че сте завоювали нови 150 метра
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Плямпаджия...... глобалистите на запад и марионетките им не разбират от човешки приказки те разбират само от сила.
40
0
 
1
 
! Отговори
компромиси преди 9 месеца
Медведев: "Друга работа е, че началото на контранастъплението за западните политически *** се оказа неочаквано".
39
6
 
7
 
! Отговори
пак аз преди 9 месеца
Тоя да вземе да си смени дилъра, че нещо му пуши тиквичката ми се струва. Ама няма лошо де. Те и лудите имат право на въздух за дишане ... ама ще го дишат през решетки. А единственото, което ще се разформирова е мафиотската държава на рашистка територия.
38
8
 
11
 
! Отговори
Костя преди 9 месеца
Аз подкрепям азиатския башибозук и пандизчиите на Путин срещу украинските православни славяни!А ти?
37
7
 
18
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
Медведев е 162 см висок, Путин с 2-3 санта отгоре ... тези хора са огромни комплексари.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мендель, алкохолик пропаднал, интересите на Русия са в международно признатите граници на Руската федерация! Оттегляйте си ордите от независимата съседна страна, и тогава ще се зачитат интересите ви
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пиян. Компромиси са възможни, но първо, Русия да се изтегли от цялата територия на Украйна. Путин и обкръжението му да отговарят пред международния съд в Хага. И трето, Русия да плати преврата възстановяването на разрушенията в Украйна. Да върне отвлечените деца. Никой не застрашава цялостта на Русия.
34
5
 
12
 
! Отговори
Руснаците разправят преди 9 месеца
При бунта на готвача и шайката му пандизчии,всички олигарси начело с Путин се разбягали като мишки от Москва.Само Медведев не успял,защото бил пиян като кирка.
33
5
 
17
 
! Отговори
ЯМХ Путкин преди 9 месеца
Единственият компромис, който може да направи Западът, е да ви остави живи. Вие сами ще умрете от алкохолизъм.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русофилите си мислиха, че са зле, но тепърва ще става още по кофти