Руската Дума прие закон за забрана операциите за смяна на пола

Забранява се предписването на хормонална терапия на пациенти
Обновена: 14 юли 2023 13:41 | 14 юли 2023 13:18, Елка Василева
43
Руската Дума прие закон за забрана операциите за смяна на пола
Снимка: архив, БГНЕС

Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес и на третото, окончателно четене законопроект, който би забранил извършването на операции за смяна на пола, предаде Ройтерс.

Законопроектът забранява на медици да "извършват медицинска интервенция, предназначена да промени човешкия пол", както и да предписват хормонална терапия на пациенти.

Прави се изключение за случаите на конгенитални аномалии при децата, в това число генетични и ендокринни заболявания, свързани с нарушено формиране на детските полови органи.

Всеки законопроект трябва да мине на три четения в долната камара на руския парламент (Федералното събрание), преди да бъде разгледан в горната камара - Съвета на федерацията, а след това даден на президента на Русия Владимир Путин за подпис, за да влезе в сила.

Бъдещият закон също така ще забрани да се променя полът в официалните документи за самоличност и няма да позволява на транссексуалните да осиновяват деца или пък да анулират действащ към момента на смяната на пола брак.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пола не може да се сменя, той е по рождение. Проблема е че управляващите искат да насилят хората да се женят и да раждат бебета за да ги пращат да завладяват територията и това може да стане като им натрапват традиционните роли на половете, което са глупости. Има различни стилове на живот, които да не въвличат раждане на бебета и последващата им експлоатация от системата. И това адски много ги дразни. Искат през всеки родов канал да прекарват бебета, всяка гърда да кърми защото мразят различни.
35
0
 
1
 
! Отговори
Одобрявам това, но: преди 9 месеца
Малко странно ще се получи, ако одобрят и приемат последното предложение - забраната да бъде анулиран брак, "действащ към моментана смяната на пола". Какво може да се получи тогава? Преди гласуването на закона, някой семеен мъж може вече да е успял да промени пола си, но няма да има право да анулира своя брак. И тогава две жени ще бъдат женени една за друга. Но нали Русия не разрешава еднополови бракове?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен обезобразяването на пола както е редно да се казва а не "смяна", трябва да забранят и силиконовите импланти. Гърдите са функция за кърмене на децата и е безсмислено да се слагат изкуствени които няма как да произвеждат мляко и с времето може да станат опасни за здравето на присаденото същество.
33
0
 
17
 
! Отговори
до Транс Нина преди 9 месеца
Който веднъж си е сменил пола си, след известно време иска да си върне стария, ама не става. Никога не намира спокойствие. Все нещо не му е наред. Тези отклонения преди си бяха заболяване и се лекуваха с хормонална терапия. Сега се опитват да ни казват, че е нормално. Не, не е нормално. Състоянието е болестно.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прави са за себе си. За да се спасят от мобилизация, сигурно не един и двама биха си сменили пола, особено ако имат гей-предпочитания, но дотогава са крили това.
31
4
 
14
 
! Отговори
Беновска пипа преди 9 месеца
Луда държава! Безумно решение! То противоречи на евроатлантическите ценности! Как може цивилизована Европа и САЩ да търпят такова нещо? Мисля, че нашият Парламент трябва да приеме декларация, в която да осъди този акт на руската Дума! Дори можем да дадем пример като сменим пола на Христо Иванов, Кирчо и Кокорчо.
30
0
 
8
 
! Отговори
Ще ги режа с калача преди 9 месеца
На 75 съм. Но имам сили! Като прочетох новината извадих стария калач от мазата и изплясках един пълнител във въздуха. Бабите в селото получиха световъртеж. Кокошките спряха да носят! Събрал съм пенсии няколко. Заминавам за майка Русия. Там с калача в ръка ще умра. За кузата! За доброто! И срещу джЯндърити и джендерастити.
29
0
 
15
 
! Отговори
До 31 Транс Нина преди 9 месеца
То както е тръгнало до 10тина години цялата икономика на Германия ще е от операции за смяна на пола и други подобни артефакти на новия свят.
28
0
 
14
 
! Отговори
Светът отваря очи преди 9 месеца
и с всеки изминал ден проумява къде е истината и кой се бие за правата кауза! Медийните була на ФАЩ и Фанглия не могат да скрият прогнилите разядени лица на сатанистките режими на Запад. Всичко се знае. Всичко се вижда!
27
0
 
18
 
! Отговори
Маааачкай ВОВА преди 9 месеца
Мачкай джендърастите жге! С теб сме!!
26
5
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 9 месеца
Ще бъдат позволени само специални военни операции за смяна собствеността на чужди национални територии !
25
1
 
9
 
! Отговори
ЩЕ ПИЩИТЕ преди 9 месеца
Евроатлантичета! Ще пищите по въжетата! А след това душите ви ще пищят по пътя към преизподнята. Там където принадлежят всички нац-исти, Ба-н-дер-овци и разни други сатанисти.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво!Със всеки изминал ден все повече започвам да уважавам Вовата.Русия е велика а Вовата е нейният водач.
23
1
 
12
 
! Отговори
. преди 9 месеца
Браво!
22
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Щерю В РФ има над 150 националности а религиите са кой знае колко. От Паганските религии на конните мигриращи народи, през Мюсулманската религия до Православието. Всички тези религии са принципно против джендърите
21
3
 
27
 
! Отговори
Даскала преди 9 месеца
Браво! Решение в съзвучие с Православната църква! На Запад са останали само еретици и нравствено попаднали хора !
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До bl 8 - Съществува.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами правилно, това си е доброволно кастриране. Почти същото е да позволиш на хората да се самоубиват когато нещо са превъртяли, вместо да им помогнеш да се осъзнаят. На всеки може да се случи да изкyка, ама не е хуманно да го оставиш да се затрие.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво само така.
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Войната не успя,но това вече ще събори Путин.Очаквайте поход на Вагнерските пандизчии и чеченските животнолюбци към Санкт Петербург.