Медведев: Ще използваме ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии

В Запорожие, Донецк, Луганск и Херсон бяха проведени фиктивни референдуми
31 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
596
Медведев: Ще използваме ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии
Снимка: БГНЕС

Русия ще трябва да използва ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, съобщи "Киев Индпендънт".

"Ако си представим, че офанзивата на подкрепяните от НАТО украинци е успешна и те завземат част от нашата територия, ще се наложи да използваме ядрено оръжие въз основа на президентския указ, издаден на 2 юни 2020 г.", каза Медведев, който е и бивш президент на Русия, по повод на потенциалното освобождаване на незаконно анексираните от Русия украински територии. "Няма да имаме друг избор."

На 30 септември миналата година руският диктатор Владимир Путин обяви, че Русия ще анексира четири украински области - Запорожие, Донецк, Луганск и Херсон - след като в окупираните части на тези региони бяха проведени фиктивни референдуми.

Медведев също така поздрави страната си с Деня на военноморския флот, като спомена руския безпилотен подводен апарат с ядрен двигател "Посейдон". Смята се, че подводният дрон може да носи 100-мегатонна ядрена бойна глава.

Медведев, близък съюзник на Путин, доскоро беше възприеман като по-либерален представител на Кремъл, но по време на пълномащабната инвазия в Украйна се превърна в един от най-изявените руски ястреби.

Той редовно заплашва Украйна и НАТО с ядрена атака, но се превърна в обект на подигравки заради гръмките си изказвания.

През януари Медведев заяви, че евентуално поражение на Русия във войната срещу Украйна "може да предизвика ядрена война", като добави, че "ядрените сили никога не са губили големи конфликти, от които зависи съдбата им".

През май той подчерта, че като изпраща оръжия и обучава украински войници, НАТО "увеличава вероятността от пряк и открит конфликт между с Русия". /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия печели войната само с конвенционални оръжия...............няма нужда от ядрено оръжие!!
460
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пускайте ама моля Ви без да се мъча от радиация писна ми вече пускайте и да се свършва и без това пари за хляб нямам
459
4
 
3
 
! Отговори
До Втори Нюрнберг, М преди 9 месеца
да бе.............мечтай си...................първо на съд виновниците за войните в Сирия, Либия...................осъдете дъртата вещица Хилъри Клинтън и Обама..............тогава съдете руснаците!!!
458
1
 
9
 
! Отговори
Мечо пак изпращя... преди 9 месеца
изгоря му бушона...
457
16
 
3
 
! Отговори
Теодоро преди 9 месеца
Само така!!! Слава на Русия и комунизма
456
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-голям *** от Путин надали има в целия свят.Що ти трябваше да нападаш Украйна?Западът ти беше в краката с тая газ.Пари бол,влияние бол.Ама който си е глупав,то е за цял живот.Като със златната рибка-искам всичко!.Е,тогава марш в простата колиба,откъдето си изпълзял!
455
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пияница ***, че вие и сега държите само 60% от Луганска, 45% от Донецка и по 40% от другите 2 области. Значи вече трябваше да са употребили 4 ядрени бомби. КАПУT
454
6
 
4
 
! Отговори
отпреди 50 години преди 9 месеца
Руските ръждясали тенекии ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ САМОВЗРИВЯТ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ, КАКТО СЕ СЛУЧИ СЪС САРМАТа, КОЙТО СЕ ОПИТАХА ДА ИЗСТРЕЛЯТ КЪМ КИЕВ, ПО ВРЕМЕ НА ВИЗИТАТА НА БАЙДЪН В КИЕВ. ТУК НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ИНВЪНЗЕМНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, С КОИТО РАЗПОЛАГАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА НЕУТРАЛИЗИРАТ ОТ КОСМОСА КАКВОТО ГИ ЗАПЛАШВА ! ОТПРЕДИ 70 ГОДИНИ НАСАМ В СЕКРЕТНА ЗОНА 51 В САЩ, СЪВМЕСТНО С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ РАЗРАБОТВАТ КАКВОТО ИМ ТРЯБВА !
453
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
На една статия в един ден уж на украйна не им върви по план настаплението от друга ако украйна освободи . Никой няма да ползва атома . Да не говорим че атомните руски бракми най вероятно не работят
452
2
 
10
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
Ми използвайте, щом смятате, че трябва!Какви смешни руски джуджета! Смешно е джудже да плаши и то пияно джудже!
451
3
 
6
 
! Отговори
отпреди 50 години преди 9 месеца
Руски ръждясали тенекии НАЙ МНОГО ДА СЕ САМОВЗРИВЯТ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ, КАКТО СЕ СЛУЧИ СЪС САРМАТа, КОЙТО СЕ ОПИТАХА ДА ИЗСТРЕЛЯТ КЪМ КИЕВ, ПО ВРЕМЕ НА ВИЗИТАТА НА БАЙДЪН В КИЕВ. ТУК НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ИНВЪНЗЕМНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, С КОИТО РАЗПОЛАГАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА НЕУТРАЛИЗИРАТ ОТ КОСМОСА КАКВОТО ГИ ЗАПЛАШВА ! ОТПРЕДИ 70 ГОДИНИ НАСАМ В СЕКРЕТНА ЗОНА 51 В САЩ, СЪВМЕСТНО С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ РАЗРАБОТВАТ КАКВОТО ИМ ТРЯБВА !
450
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЩОМ РЕВЕ,ЗНАЧИ АЗИАТСКИТЕ ОРДИ СВЪРШВАТ
449
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бандата на Путин изтрепа стотици хиляди православни славяни и сега като им разбиха фашистките мечти,се правят на жертва и заплашват.
448
2
 
11
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 9 месеца
Малките хора на високи постове са ревностно активни за да изглеждат големи.Този пигмей не си я направил сметката че няма да има МОСКВА и ПЕТЕРБУРГ И Ермитаж за трилиони долари.
447
3
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА жалък си преди 9 месеца
украинското контранастъпление постепенно ви изтласква от Украйна
446
3
 
11
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Този пак не е изтрезнял.
445
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аре почакайте малко още една година, докато бай Доналд се върне на бял кон в Белия Дом. Че сегашния не е в час и може да обърка ядреното копче, с това на телевизора. Той така обърка и войните. Искал да праща оръжията и парите в Ирак, па добре че го подсетиха в последния момент...!
444
4
 
11
 
! Отговори
ПРАВИЛО преди 9 месеца
ЩОМ МЕДВЕДЯ ПИЩИ,ЗНАЧИ НЯКОЙ ДЕРЕ МЕЧКАТА
443
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще използвате, да. Ако щяхте да използвате, щяхте вече да сте го направили. Те впрочем украинците и в момента освобождават завзетите територии. Може да отнеме години, но всичко ще върнете. Крим също. Дано само не останете и без някои територии, които преди 2014 са били ваши.
442
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази перманентно надрусана Сатана заплашваше и България с ядрени ракети.А копейките му се радват!