Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление

Бяхме помолени да се оттеглим, за да има условия за мирно споразумение
1 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
647
Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление
Снимка БГНЕС, архив

Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна, но няма да има прекратяване на огъня, докато украинската армия е в настъпление.

Това заяви президентът на Русия на срещата на върха в Санкт Петербург, заявявайки, че африканските и китайските инициативи могат да послужат като основа за намиране на мир, съобщава БГНЕС.

Вече и Русия, и Украйна казаха, че няма да седнат на масата за преговори, без да се изпълнят определени предварителни условия. Киев каза, че няма да отстъпи никаква територия, докато Москва заяви, че Украйна трябва да приеме "новата териториална реалност".

Но бурята на срещата на върха беше предизвикана от твърдението на Путин, че руската армия се е оттеглила от обсадата на Киев в началото на инвазията миналата година, защото е била „помолена да създаде условия“ за подписване на мирно споразумение.

Още по темата

„По принцип проектът на това (мирно) споразумение беше съгласуван. Но след изтеглянето на нашите войски от околностите на Киев, което беше поискано от нас, за да се създадат условия за сключване на окончателното споразумение, властите в Киев отхвърлиха всички предишни споразумения“, каза Путин, цитиран от Telegram. Както съобщава Republicworld.com, съобщението му за изтеглянето на войските мистериозно изчезна от канала на Кремъл в Telegram. Оригиналният текст е представен на видео и в момента не е достъпен като препис на уебсайта на Кремъл.

В средата на юни Путин също публично показа проект на мирния договор, който двете страни бяха подписали в Истанбул по време на началната фаза на инвазията, също на среща с африкански лидери. Той обвини Киев, че е подписал споразумение с Москва и след това го е хвърлил "на бунището на историята".

„Къде са гаранциите, че в бъдеще няма да отхвърлят отново други договори? Русия никога не отказва преговори“, каза тогава Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
10
 
4
 
! Отговори
До Имам една мечта преди 9 месеца
фашисткия генерал Залужни..................къде ли се крие тоя плъх??той праща невинни момчета да умират за неговия кеф и з акефа на зеления наркоман , а двамата се крият в бункерите под Киев, нали???
566
14
 
7
 
! Отговори
До АНТИХРИСТА ПУТИН преди 9 месеца
Русия е глобална суперсила...............нормално е да има интереси не само в Европа.............и Русия измества Франция от Африка, затова е той вой срещу Русия............но африканците са яли попарата на франсетата и не ги харесват, има защо!!Никой не обича колонизаторите и крадците на ресурси!!!
565
10
 
2
 
! Отговори
До АНТИХРИСТА ПУТИН преди 9 месеца
Защо обиждаш хората от Африка??С какво си повече от тях, като си роден в Европа???
564
12
 
2
 
! Отговори
До АНТИХРИСТА ПУТИН преди 9 месеца
хаха......................много си зле.................Путин обърка много плановете на глобалистите и на световния елит, и това ТЕ няма да му простят никога!!
563
6
 
19
 
! Отговори
АНТИХРИСТА ПУТИН преди 9 месеца
ЧЕРПИ АФРИКАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА С ОТКРАДНАТОТО ОТ ИЗБИТИТЕ УКРАИНЦИ ЖИТО! В АДА ДА ГНИЕ АГАРЯНИНА!
562
1
 
13
 
! Отговори
Имам една мечта преди 10 месеца
Да видя късата Сатана за 5 минути между шамарите на Генерал Залужни!
561
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин, оттегли се достойно, глътни цианкалия, поне да те запомнят като мъжкар, а не като опикана руска баба.
560
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ѝкакв е план Б като убият Путин? Медведев пияндето ли?
559
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофили *** иТъпи, вие живеете в някакъв свой измислен свят който няма нищо общо с реалността... В кривите ви кратуни изобщо има ли сиво вещество?
558
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според вмиpиcaните русофили Украйна вече е без армия, а джуджето от снимката говори за спиране на огъня и настъплението на украинците... Кой лъже?
557
22
 
4
 
! Отговори
и Кирчо така преди 10 месеца
До Точно обратното: обеща д заключи Бойко, а кво стана - изклаттиха избирателите - точно като Зеленски и еврейската му хунта
556
27
 
9
 
! Отговори
Точно обратното преди 10 месеца
До ПУТАРИНА МАНДАРИНА: Зеленски ще го линчуват. Той спечели изборите с пбещания да сложи край на гражданската война в Украйна, а доведе Украйна до истинска война.
555
10
 
27
 
! Отговори
ПУТАРИНА МАНДАРИНА преди 10 месеца
АКО БЕ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО...ЗА ПУТИН И СВОЛАЧИТЕ ОКОЛО НЕГО КОИТО ЩЕ БЬДАТ ЛИНЧУВАНИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
554
4
 
13
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 10 месеца
РАСССНАЦИТЕ ЩЕ СЕ ОКОПАЯТ НА ИЗТОК ОТ УРАЛ.УКРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМ ПРОСТЯТ.
553
8
 
26
 
! Отговори
cazzo duro преди 10 месеца
Забелязал съм, че ако напишеш k.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
552
3
 
3
 
! Отговори
Заяц преди 10 месеца
Сльйшу, слъйшу.....
551
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уркопитеците да чуят Дъглас Макгрегър или Скот Ритер! Знаменити личности! Скот Ритер беше първия американски експерт в Русия през 90те
550
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уркопитеците да чуят Дъглас Макгрегър уни Скот Ритер! Знаменити личности! Скот Рутер беше първия американски експерт в Русия през 90те.
549
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако нарушите мирни споразумения със ФАЩ какво ще ви се случи?!? Радвайте се че Киев не е сринат както Сирия, Ирак и тн....
548
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна наруши две мирни споразумения! Ежеше се, че ще превзема Крим, който беше подарък на Украйна и Русия си взе подаръка......Какво се чудите бе форумни ***?!?