Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление

Бяхме помолени да се оттеглим, за да има условия за мирно споразумение
1 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
647
Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление
Снимка БГНЕС, архив

Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна, но няма да има прекратяване на огъня, докато украинската армия е в настъпление.

Това заяви президентът на Русия на срещата на върха в Санкт Петербург, заявявайки, че африканските и китайските инициативи могат да послужат като основа за намиране на мир, съобщава БГНЕС.

Вече и Русия, и Украйна казаха, че няма да седнат на масата за преговори, без да се изпълнят определени предварителни условия. Киев каза, че няма да отстъпи никаква територия, докато Москва заяви, че Украйна трябва да приеме "новата териториална реалност".

Но бурята на срещата на върха беше предизвикана от твърдението на Путин, че руската армия се е оттеглила от обсадата на Киев в началото на инвазията миналата година, защото е била „помолена да създаде условия“ за подписване на мирно споразумение.

Още по темата

„По принцип проектът на това (мирно) споразумение беше съгласуван. Но след изтеглянето на нашите войски от околностите на Киев, което беше поискано от нас, за да се създадат условия за сключване на окончателното споразумение, властите в Киев отхвърлиха всички предишни споразумения“, каза Путин, цитиран от Telegram. Както съобщава Republicworld.com, съобщението му за изтеглянето на войските мистериозно изчезна от канала на Кремъл в Telegram. Оригиналният текст е представен на видео и в момента не е достъпен като препис на уебсайта на Кремъл.

В средата на юни Путин също публично показа проект на мирния договор, който двете страни бяха подписали в Истанбул по време на началната фаза на инвазията, също на среща с африкански лидери. Той обвини Киев, че е подписал споразумение с Москва и след това го е хвърлил "на бунището на историята".

„Къде са гаранциите, че в бъдеще няма да отхвърлят отново други договори? Русия никога не отказва преговори“, каза тогава Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
9
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Смех Че не ми вървят езиците това си е моя особеност аз съм си Техничар за това съм учил за хардуерист и това работя вече уха колко години станаха... Брат ми примерно завърши международни отношения оправя се на Руски, Испански(формално го е учил), Английски(курсове) и Български - той е финансита/търговеца в семейството. А относно РФ след 2022 всички приходи които преди това отиваха да се трупат финансови резерви(изключение прави Злато и подобни) сега се РЕИНВЕСТИРАТ в РФ - за това се развиват
526
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пламен е типичния безполезен форумен уркопитек!!!
525
1
 
11
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
До Боби Впрочем, отново говориш пълни фантасмагории. Гледах наскоро "приема" на една комисия по имиграцията в разия - бяха наредили двайсетина африканци и им се МОЛЕХА да подават за рузко гражданство. Те че не говореха рузки почти никакъв е ясно, тъй че пак пробутваш ИЗВИНЕНИЯ защо още не си взел. Няма нищо общо с това колко руски знаеш, други са причините и те са СЪЩИТЕ както при всички лицемерни рузофили - много добре знаят, че дрънканиците им за това каква прекрасна страна е Разия са пародия.
524
1
 
10
 
! Отговори
сабри преди 9 месеца
Путин здраво дава назад ! Боже ,много пари хвърлят за *** рашите ! Тук е Троландия !
523
4
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 месеца
До рушкофилите в СибирА теб ще те оправи тухла в главата
522
0
 
9
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
До Боби Хаха. Е как бе, другаре рузофили, кълнете се в разия, всичко там било по-по-най, много ги рабирате нещата там, пък като дойде време за РЕАЛНОСТТА, и се оказва, че нито ги разбирате, а нещо и рузкия не го умеете. Същевременно се присивате на българите, които с поглед към развитите цивилизовани западни държави, говорят и пишат свободно на съответните езици. Чакай малко, забравих вие И ТЯХ не ги владеете, но не ви пречи да го раздавате "експерти". Всъщност, вие в какво ТОЧНО сте експерти?
521
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Смех За да вземеш Руско гражданство трябва да минеш изпит по Руски език - чесно аз разбирам свободно Руски език(чета фантастика а по-богати свободни библиотеки от РФ няма) но аз имам 4 по руски език в Училище и едвам говоря 3 изречения на кръст. За нас Българите е сложен а за чужденците... олеле. По-трудност езиците са Китайски, Арабски, Хинди и Руски... Освен това Ако имаш двойно гражданство(най-накрая) нещо те пропуска военната комисия особенно ако си имигрант. Е има вариант и с Брак :-)
520
4
 
12
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Хахаха. Отидох, свърших един куп работа, връщам се, а един конкретен, който от 5-6 часа виси тук, още драска лъжи и откровени фантасмагории. Руското гражданство никога не е било проблем за който е искал да го вземе, а от 2014 година насам е смешно лесно - само се съгласяваш да отидеш да живееш в окупирания Крим и веднага получаваш. А откакто започна и нападението на Русия над Украйна, направо ТЪРСЯТ хора, на които да дадат гражданство. Всички знаят с каква цел. Трябва им пушечно ме со.
519
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците нали обещаха да презвемат Москва? За един преятел питам.
518
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Форумните *** да си заминават за Украйна да се бият. Поне някаква файда от тях......
517
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Форумните безполезни *** нещо пак се размирисаха.......
516
3
 
9
 
! Отговори
До Боби преди 9 месеца
Трудно се взима руски паспорт, нали? Участие в СВО и си готов. Критериите са високи!
515
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С просия за оръжия не може да спечелиш срещу ядрена сила! На уркопитеците и ваксерите акъл се недава...... Те просто млъкват в един момент......
514
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Е как настъпление бе Вовка, нали контраофанзивата се била провалила...
513
3
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
А някой да му е предлагал прекратяване на огъня?
512
4
 
8
 
! Отговори
рушкофилите в Сибир преди 9 месеца
Само пълна депутинизация на България ще ни оправи.
511
2
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Е как настъпление бе Вовка, нали контраофанзивата се била провалила...
510
0
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 9 месеца
Чекай да вземе първо областите, тогава брой. Че, нещо да не се изплъзнат нещата...
509
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
избивай, вова, до крак - украинско семе да не остане!
508
6
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 9 месеца
До До ЕвроДебили-чететеДа, защото в Европа влизат само инжинери от Афганистан хахахах Сравнявай Китайци и Индийци /лидери в олимпиади по математика и физика/, които са супер образоавани с АфроИслямисти, които раждат чавета и лежат на помощи! Издишат ти опорките хахахаха