Кремъл: Врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост

"Преговорите с Украйна все още са ненужни", смята Медведев
6 авг 2023 20:45, Йоана Цонева
928
Кремъл: Врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост
Снимка: БГНЕС

"Преговорите с Украйна все още са ненужни, врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост". Така е коментирал преговорите за мир на срещата на върха в Джеда Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, предаде РИА Новости.

"Трудно е да се осъди желанието да се сложи край на войната. Невъзможно е да се оспорват позоваванията на Устава на ООН, като се напомни обаче, че освен суверенитет, съществува и правото на нациите на самоопределение", допълни Медведев.

Според него всички предложения за мир имат шанс за успех, ако са изпълнени три основни условия:

"1. Участие и на двете страни на конфликта. Това не е така.

2. Отчитане на историческия контекст. А той е следният: държавата Украйна никога не е съществувала преди 1991 г. Тя е част от Руската империя.

3. Разглеждане на настоящите реалности. А те са следните: Украйна се намира в етап на полуразпад и част от нейните територии са върнати на Русия."

"Посредникът, който е готов да признае тези очевидни неща, има шанс за успех. Всички останали - никакъв", смята Медведев, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


928
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
660
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Учете история писана от зорозоидни
659
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В руските войски е цялата Конна дивизия на ген.- лейтенант Леонтович. Тя включва следните части : 3-ти драгунски, 3-ти улански, 3-ти хусарски , 3-ти казашки и новосъздадения Черноморски драгунски полк - всичко 30 ескадрона, (по 150 души в ескадрон) , 4 пеши ескадрона от по 200 души, 12 оръдия (по 6 на брой в двете конни батареи) и 18 картечници.Военният сблъсък с руснаците е очакван с тревога в Щаба на армията, поради опасенията на офицерите ,че някои български войници няма да се осмелят да вдигнат оръжие срещу бившите освободители. Страховете се оказват напразни.
658
5
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
След 24.02 2022 . България се напълни с украински бежанци.Такива нагли същества никой не беше виждал никога.Съжаляват ги ,а те се помислиха за велики
657
0
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
,,Настойчивото настъпление не само от дивизията, но и от разездите, е създало известна боязън у руските кавалеристи, която се изразява в това, че руските разезди, почти всякога по-силни от нашите, отстъпват при най-малкия натиск, а тъй също и от факта, че досега руската конна дивизия не ни търси,а като че ли ни избягва. Характерни са думите, които техни казаци казвали пред селяни българи: ние мислехме че българите няма да стрелят по нас. Между това, обаче те се хвърлят като кучета, и проклятие: десет човека атакуват четиридесет.
656
0
 
8
 
! Отговори
МЕДВЕДЕВ преди 8 месеца
ВИЕ В РУСНЯТА СТЕ ПСИХИЧНО БОЛНИ
655
0
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Корпусът на ген. А.Зайончковски се придвижва твърде бавно и влиза в бойните действия едва на 5.09.1916г. при боевете за Добрич. Това е използвано от умело от българите, които успяват да блокират румънските дивизии и да ги и бият по части. Докато българите щурмуват Тутракан, руснаците решават да нанесат контраудар към Добрич. На 4.09.1916г. руски кавалерийски разезди се появяват пред фронта на Конната дивизия. Сред тях са и легендарните и считани за непобедими донски казаци, въоръжени с дългите си пики.
654
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 742 Абе хората не харесват украинците и,каквото и да напишеш е все тая нищо няма да промениш
653
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е пак плъзна "историка" с зорозоидните си историйки
652
0
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Руският корпус на ген. Андрей Зайончковски.Корпусът пристига в Добруджа в съответствие с руско-румънската военна конвенция, предвиждаща в помощ на румънската армия да бъдат изпратени 1 кавалерийска и 2 пехотни руски дивизии. В корпуса на ген.А. Зайончковски влизат 61-ва и 115-та пехотни дивизии и Кавалерийска дивизия, с численност 40 000 души. По-късно 19-та румънска дивизия, разположена в Добрич преминава под командването на руския генерал и така се образува т. нар. Източен корпус сериозен противник на българската 3-та армия.
651
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 740.Ар е разкарай се бе просяк и не ни занимавай с кирливата си Украина и измислиците си.Такива просешки историйки на друго място
650
0
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Отгоре на всичко с морските си атаки срещу незащитени български градове Русия нарушава и принципите на международното право. Съгласно IX-та Хагска конвенция относно бомбардировките от морски сили във време на война от 1907 г. бомбардирането на неотбранявани пристанища, градове, села, жилища или сгради е забранено. Международното право забранява и безсмисленото разрушаване на градове или други населени места и унищожаването на неприятелска собственост, ако това не е предизвикано от военна необходимост
649
0
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Има още една любопитна подробност за руските военни бомбардировки. Варна е бомбардирана на Петковден , а Балчик на Андреевден (13 декември1916). За руските военни моряци този ден има символично значение, защото на Андреевден е патронният празник на руския флот (с патрон Св. Андрей Первозванный). Това е уникален факт. ,,Братска Русия вместо да празнува тръгва да воюва по море на православни празници против България!
648
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 731 Ами питай Фердинанд за тая работа бе
647
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 736 Аре у лево с тая история писана от зорозоидни,че им осма всички от вас
646
2
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Последиците от руските бомбардировки на Балчик са дълготрайно отрицателни. Според иследователите на миналото на Балчик разрушаването на града от руския флот спира неговия стопански възход и обуславя в определена степен последвалото икономическо западане на града.Каварна също не е пощадена. Градът е атакуван от руския боен флот на 7.09.1916г. веднага след бомбардировката на Балчик. От 6 ч. и 8 мин. до 6 ч. и 30 мин. са бомбардирани градът и житните магазии, разположени на брега.
645
1
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
Балчик е един от главните обекти на руските военноморски атаки срещу България. Атакуван е цели три пъти - на 7. IX., 9.IX. и 13. XII.1916г. При третото му обстрелване на 13.12.1916г. Балчик е почти изравнен със земята, убити са доста негови жители. Разрушенията са големи, защото той е амфитеатрално разположен и при това гъсто застроен. Поради това всеки изстрелян руски снаряд носи смърт и разруха.Двама известни български писатели оставят покъртителни свидетелства за Балчик след руската му бомбардировка. Поетесата Доре Габе посещава града няколко месеца след руската атака. Впечатлението й от
644
6
 
1
 
! Отговори
Д@КастрирамеЛиПасито преди 8 месеца
Сморт на киевския режим, на киевските фашаги и на англо-краварските подпалвачи на войните по света!
643
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 729 Ами няма такова нещо като непризнаване ,а само променяне на границите.Крим си е руски и е даден на Украйната от Хрушчов,докато е част от УССР Украйна,а хората от Донбас,които винаги са били част от Русия поискаха автономия само,а щом украинците решиха,че трябва да воюват сега и тях ги анексира Русия
642
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
как да свърши войната тогава
641
1
 
8
 
! Отговори
14 10 1915 преди 8 месеца
Руската ескадра под командването на вицеадмирал Новицки се разгръща в боен ред. Тя включва 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда. Toва са корабите на руския Черноморски флот Императрица Мария, Св. Йоан Златоустъ, Св. Панталеймонъ, Евстафий, Кагуль и Память Меркурия. Те са въоръжени с мощните 305- и 203- мм. оръдия. С тази внушителна морска сила руският боен флот атакува Варна.Първите снаряди падат в пристанището и в района на Галата и Евксиноград. Впоследствие в обект на артилерийския обстрел стават изключително централната част на града и особено