САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин

Пречката - президентът на Русия не се отказа от империалистическите си цели
Обновена: 10 авг 2023 07:01 | 10 авг 2023 07:00, Камелия Цветанова
170
САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин
Снимка: БГНЕС

Украйна трябва да играе важна роля в определянето на бъдещето си, затова всякакви решения за преговори с руския президент Владимир Путин трябва да бъдат взети лично от украинския му колега Володимир Зеленски. Това заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър в коментар на предложението на Обединените арабски емирства да организират среща между двамата лидери в кулоарите на конференцията за климата КОП 28 в Дубай, предаде Укринформ.

Още по темата

„По отношение на евентуална среща между президентите Зеленски и Путин бих казал, че решението за това трябва да бъде взето единствено и само от президента Зеленски. Дадохме ясно да се разбере, че Украйна е на шофьорското място, когато става дума за определянето на бъдещето ѝ, и това се отнася и за всякакви преговори“, отбеляза представителят на американското външнополитическо ведомство.

Същевременно според Милър Украйна е ясно е подчертала, че е готова за преговори с Русия, на които да бъдат зачетени нейната териториална цялост и суверенитет.

„Но пречката винаги е била и продължава да бъде, че Владимир Путин не се отказа от империалистическите си цели - че не се отказа от схващането си, че Украйна, по неговите думи, не е истинска държава. И не е изтеглил войските си от Украйна“, отбеляза Милър.

По-рано Укринформ съобщи, че Държавният департамент на САЩ категорично е отрекъл твърденията на Русия, че САЩ са разубеждавали Киев да води преговори с Москва./БТА, Владимир Сахатчиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
Юдейското лицемерие на САЩ е покъртително! Тия лъжат като баща им - рогатия! Ако е в интересите им - ще ликвидират и довчерашните си партньори, и приятели дори! Патологични егоисти, мачкащи целия свят, заради уродливите си стремления за световно господство...
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Дадохме ясно да се разбере, че Украйна е на шофьорското място, когато става дума за определянето на бъдещето ѝ" Е да ама на къде да кара шофьора му казва този който плаща...
113
1
 
16
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
САЩ, Англия, Русия, Китай, Франция и не само, всички тези държави имат империалистическо мислене, всички тези държави трябва да разберат, че другите не са ум длъжни и да не се месят в държавните дела на другите. Толкова мразим Русия, толкова трябва да мразим и САЩ, една и съща цел се постига по два различни начина. Колкото обичаме САЩ толкова трябва да обичаме и Русия! Дано да има повече българофили в България!
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия просто не може да загуби войната.В Русия и в целия нормален свят всички го знаят.Това няма как да се случи.Наркомана-фашист е кукла на конци.Укропите са просто протеин в месомелачката на войната.
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с контранастъплението?
110
1
 
16
 
! Отговори
обективен преди 9 месеца
Не знам какво точно може да решава някакъв посредствен комедиен актьор ,но със сигурност на Оссрайната и остава съвсем малко.Закъснялото контранастъпление приключи предсрочно.Цялото джендърско НАТО и ФАЩ не могат да победят Русия.Факт.Русия е готова за война с тези агресори от поне 60 години.
109
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прав е човека. Украйна е на шофьорското място, но колата е учебна, а САЩ са на мястото на инструктора, който може да натиска резервните ***, когато си поиска. А аз си мислех, че Зеленски е комика в тая история.
108
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Патю Дилър!
107
2
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 месеца
Краварина от ФАЩ Матьо Милър ,или лъже като Дедо байДън ,или има сериозни ментални проблеми.Ролята на нещастния комик/наркоман Зеле не е да решава , а да ИЗПЪЛНЯВА!Дедо байДън на 19.07 каза че "Русия вече е загубила войната".Истината обаче излезе на яве:Уссрайната загуби над 43000 укропитека само за юни и юли.Терористите на наркокартела от Киев взривиха Каховка ,уцелиха моста ,един танкер и сграда в Москва.Войната ще свърши само и когато Путин реши!!!Факт.
106
1
 
26
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
Е , повервах!!
105
1
 
19
 
! Отговори
най-важната длъжност преди 9 месеца
в Украйна, в такъв случай, е тоя дето бърка прахчета на Зеленски...
104
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Па прав е човека, не са САЩ, а Великобритания. Но те пък са неформалния 51-ви щат. Самият Борис Джонсонюк казва на Зельо да прекрати преговорите в Турция, въпреки че двете страни са имали вече предварително съгласие за мирен изход от ситуацията.
103
1
 
26
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
"Украйна е на шофьорското място", но отзад в лимузината се вози биг бос САЩ и те казват накъде да кара шофьорчето.
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако журналитите поне малко са запознати с фактологиите, вместо да пишат глупости, щяха да знаят, че фактите са други. Украйна прие закон с който се забранява преговори с Русия. По този начин ако има преговори, то те няма как да се водят от Украйна, а ще бъде предоставено на други, начело на САЩ.
101
2
 
21
 
! Отговори
Еее, преди 9 месеца
"Украйна е ясно е подчертала, че е готова за преговори с Русия, на които да бъдат зачетени нейната териториална цялост и суверенитет."Няма как да стане! Мандалото "хлопна"! Тази възможност е имаха от 2014 до 2022, сега да се стягат за як бой от руснаците, че както са им набрали за Донецк.056
100
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом българина Тагарев е бил съветник в МО на Украйна и е ръсил мозъk - какво отричат?
99
0
 
23
 
! Отговори
Вова преди 9 месеца
Няма да ни измамите с Минск 3.Тоя път ще го ядете здраво.
98
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киев решава сам какво ще му кажат от САЩ?Същите марионетки като нашите ...
97
0
 
22
 
! Отговори
Шопа преди 9 месеца
Ако Украйна решаваха , нямаше представители на други страни да правят предложения за мир или преговори на САЩ . Смятай , всеки е наясно кой е кукловода , само тия кравари се правят на утрепани .
96
1
 
28
 
! Отговори
До 113 преди 9 месеца
Така е. ВЕЧЕ се мразят много. А ти запита ли се защо ??? Какво се случи в 2014 година? И кой го провокира и защо? Просто Сащ искаха веднъж завинаги да са МОНОПОЛИСТЪТ, Господарят на света!!! Само Русия им се противопоставяше. Не си въобразявай, че има някаква демокрация в Сащ, и не че в Русия има, но и в сащ няма. Просто 2 империи. А Украйна беше само средство за отслабване на едната.