САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин

Пречката - президентът на Русия не се отказа от империалистическите си цели
Обновена: 10 авг 2023 07:01 | 10 авг 2023 07:00, Камелия Цветанова
170
САЩ отричат намеса, само Зеленски решавал за преговори с Путин
Снимка: БГНЕС

Украйна трябва да играе важна роля в определянето на бъдещето си, затова всякакви решения за преговори с руския президент Владимир Путин трябва да бъдат взети лично от украинския му колега Володимир Зеленски. Това заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър в коментар на предложението на Обединените арабски емирства да организират среща между двамата лидери в кулоарите на конференцията за климата КОП 28 в Дубай, предаде Укринформ.

Още по темата

„По отношение на евентуална среща между президентите Зеленски и Путин бих казал, че решението за това трябва да бъде взето единствено и само от президента Зеленски. Дадохме ясно да се разбере, че Украйна е на шофьорското място, когато става дума за определянето на бъдещето ѝ, и това се отнася и за всякакви преговори“, отбеляза представителят на американското външнополитическо ведомство.

Същевременно според Милър Украйна е ясно е подчертала, че е готова за преговори с Русия, на които да бъдат зачетени нейната териториална цялост и суверенитет.

„Но пречката винаги е била и продължава да бъде, че Владимир Путин не се отказа от империалистическите си цели - че не се отказа от схващането си, че Украйна, по неговите думи, не е истинска държава. И не е изтеглил войските си от Украйна“, отбеляза Милър.

По-рано Укринформ съобщи, че Държавният департамент на САЩ категорично е отрекъл твърденията на Русия, че САЩ са разубеждавали Киев да води преговори с Москва./БТА, Владимир Сахатчиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ЗЕЛЕНСКИ НИЩО НЕ РЕШАВА! ТЪЙ КАТО МЕРКЕЛ Я НЯМА ВЕЧЕ И В ЕС НЯМА ЛИДЕР КОЙТО ДА РЕШАВА ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В БАЙДЪН!! АКО БАЙДЪН КАЖЕ И ФАЩ И ЕС ЩЕ ДАДАТ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ ! АКО БАЙДЪН КАЖЕ КРАЙ ЩЕ СТАНЕ МНОГО ТЕЖКО ЗА УКРАЙНА! ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ БАЙДЪН НЕ Е ПУТИНИСТ И , ЧЕ АКО КЛЕКНЕ НА ПУТИНА ЩЕ ЗАБРАВИ ЗА 2-РИЯ МАНДАТ! ПО МОЕ МНЕНИЕ ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО СЕ ЗАБАВИ И МОЖЕШЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ПО-РАНО. НО ТОВА Е ПО-ВИНА НА ФАЩ ТЕ РЕШАВАТ И КОМАНДВАТ И ЯВНО СА НЕКАДЪРНИ!
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да се намесва само Галя от посолството. Да не му звънне Галя, че Зеленски ще си глътне граматиката. Българската Галя ще я номинираме за президент на САЩ.
73
1
 
8
 
! Отговори
Mda преди 9 месеца
Зелката не дава, *** пък си иска Киев окръг, няма да има файда от тези преговори, най-много да се утрепат.
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те американците наляха близо 100милиарда в Украйна и нямало да се месят,Абе вие хептен за индианци ни вземате...
71
1
 
21
 
! Отговори
Хах преди 9 месеца
Те нашите, дето сме уж "независима" държава си го казаха сами, естествено в таен запис, че ходят и съгласуват с посолството. Та Зеленски, дето го държат здраво за т...... и цялата му държава е на системи и в момента в който помощите спрат е чао чао, ми казвате, че е независим?
70
0
 
17
 
! Отговори
Зеленски преди 9 месеца
Питам чичи Сам дори когИ по нужда да ходя!!!
69
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СРЕЩА М/У ЗЕЛЕНСКИ И ПУТИН- ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА АРЕСТУВА ПУТИН ВЕДНАГА СПОРЕД ЗАПОВЕДТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД- КАК ЩЕ СТАНЕ ТАЯ СРЕЩА...
68
0
 
14
 
! Отговори
Тагарев преди 9 месеца
И децата знаят кой шепне в ухото на Злеленката!!!
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Haмeca нeмa бe, имa caмo cъrлacyвaнe c nocoлcтвoтo...
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На САЩ ще повярвам.когато слънцето изгрее от запад.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Педро пак се е скрил в бункера в Киев.Ползва и двойници че големият лош Вова да не го спипа.Голям страх го тресе Зеленото джудже не може да спи спокойно,само Вовата сънува и всяка сутрин се събужда уплашен след кошмари.
64
2
 
7
 
! Отговори
Да бе, преди 9 месеца
ние повярвахме.
63
3
 
12
 
! Отговори
Шефрет преди 9 месеца
Акушерката Урсула след краят на СВО , Путин ще я вземе на работа от Бюрото по труда да изражда говдъъ разни,които от своя страна да задоеоляват третополовите от Запада ,докато научан ,че входа всъщност им е изход)
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как единствено от зеленски? Путин вече не го ли броим за жив?
61
2
 
12
 
! Отговори
321 преди 9 месеца
Странно.., кой ли пък му е и хрумвало че хубавите хора от уса се месят в Окраина? Както знаем, те са най най по-демократи и зачитат всички права и принципи на хората и нациите!
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А руската армия продължава да настъпва към Купянск.Падне ли пада и Харков.Това е последната бариера преди Харков.Видно е че неуспешната контраофанзива доведе до отслабване на отбраната на укрите.Пълен провал за бандеровците.Зеленото джудже по прякор Педро трябва да вдига бялото знаме.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да сложиш минуси, за болните български деца,какъв eниИчap трябва да си?Парите от Посолството са по силни от всичко,падение.
58
1
 
3
 
! Отговори
Шефрет фо 68 преди 9 месеца
Викаш ти - стига само ти да си такаИскаш и другите)))
57
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За Украйна,САЩ: $67 милиарда ЕС: $33 милиарда Великобритания: $10 милиарда Германия: $9 милиарда Япония: $5,6 милиарда Канада: $5 милиарда Полша: $4 милиарда Холандия: $3,5 милиарда Норвегия: $2 милиарда Дания: $1,6 милиарда Швеция: $1,6 милиарда Франция: $1,2 милиарда Италия: $1,1 милиарда Финландия: $1,1 милиарда Испания: $0,75 милиарда Словакия: $0,67 милиарда ВЕрвайте им
56
10
 
18
 
! Отговори
Шефрет преди 9 месеца
Джендърмените и да се напъват да се правят на нещо ,вече са и съвсем ще бъдат едно фекално незначиелно тяло от отделителната система в отходната канализация. Новият световен ред ще се определя от император Путин!