Русия образува дело за оскверняването на МОЧА

ТАСС отбелязва, че е извършен вандализъм
18 авг 2023 21:30, Стела Стоянова
740
Русия образува дело за оскверняването на МОЧА
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София, предаде руската държавна агенция ТАСС, като цитира съобщение от ведомството.

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е извършен вандализъм спрямо монумента, като група футболни привърженици са нападнали палатковия лагер на защитници на паметника и са увредили гранитна плоча в основата му.

"Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи на главното следствено управление на ведомството да разследва съвместно с министерството на външните работи на Русия факта на оскверняване на паметника, издигнат в чест на съветските воини освободители в София", се казва в съобщението на Следствения комитет.

Още по темата

"В рамките на разследването ще бъдат взети мерки по установяването на самоличността на лицата, отговорни за извършването на това престъпление. За техните действия ще бъде изготвена наказателно-правна оценка", допълват от руската служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


740
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние пък като отговор ще им пратим Костя Лайнярката и всички негови копейки да живеят в Opкистан!
486
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе да се измоча на Проссссия и на Пyтьокин
485
11
 
4
 
! Отговори
П.ро.ста аФторке преди 9 месеца
Стелке. М.ОЧ.А е на баба ти внучката. Името истински на този паметник е Паметник на Съветската армия. Никога не се е казвал М.ОЧ.А. Попитай софиянци (истински) и ще ти кажат че като деца и младежи са ходили на среща пред "Съветска" и в градинката на "Съветска" Това по.Мо.чване се появи преди няколко години по нареждане на Козяк. И така (М.о.ча) му викат само Селтици от скоро в София. По това може да познаеш кой е Сел.так макар и да живее в София. Ако не беше Русия оня с мустаците щеше да ви....
484
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целта и средствата на руския империализъм ме се е променил от преди преврата на февруарския метеж. Създават фалшиви противостоянив, захранват корупционно свои марионетки наричани русофили, ако няма врагове създават мними такива. Все едно и също. Мразят ни. Прикриват се зад красиви думи като славянство, общ произход. Ясно е защо. Комплекс за малоценност и чувство на превъзходство, нещо като нарцисизъм.
483
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Паметникът на Ататюрк в центъра на Истанбул е по проект на италианец и е построен преди 100 години. За огромната и решаваща помомощ на бедна тогава и ракъсвана от грабжанска войана страна (СССР) е било по-важно да помогне на Турация с оръжие, по-късно и със строителство на предприятия. На практика точно СССР създава индустриална Турция. въпреки че са водили много войни.
482
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От къде тези вандали ще знаят дмата Демонтаж,пък и да я нзпишат на плакат.Нагласена работа.
481
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бъдете сигурни, че руските служби ще установят извършителите и възмездия ще има. 100%
480
9
 
5
 
! Отговори
до 603 преди 9 месеца
В Турция, на площад Тексим в центъра на Истанбул има па,етник на Кемал Ататюрк, на кпйто са изобразени в цял ръст (скулпури) видни съветски партийни и държавни ръководители. Защото точно СССР е помогмнало на Ататюрк и с военна помощ , по-лъсно и икономически , да стане независима силна светска държава. ФАКТ.
479
2
 
11
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 9 месеца
Юридическата стойност на едно такова гоморашко безумие - колкото е цената на хартията, на която е напечатано. От друга страна, едно решение за незабавното експулсиране на гоморашките блатници от територията на България, с терминиране на визите и статутите им, ще има моментален ефект :).
478
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да образуваме в реципрочен ред и ние срещу руската съветска армия За оскверняване българската територия и хилядите избити без съд и причина.Къде са нашите адвокати Не броя Мая , тоя БОК....
477
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре де Защо в Турция нямат проблем с руски съветски паметници.А тук са във всеки град.И ги бранят като че са техни земи.Руския завоевател счита всичко за своя територия от там де премине.Това е чумата с която светът тепърва ще трябва да пребори .
476
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като го бутнат на негово място, какво ще направят. Паркинг и дървени бараки за немски базар с химическа тоалетна или ще го дадат, като обезщтетение на Вълка за басейна Мария Луиза та да може да построи модерен комплекс с апартаменти за корумпирани политици на преференциални цени ли?
475
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А поради какви причини в българската земя изобилства от паметници на руския съветски ,,Освободител".А в Турция няма нито един.Дали тук руския башибозук не е действал варварски .Осквернил град подир град със своите символи.
474
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не забравяме, че и 30 000 българи са дали живота си в отечествената война, като част от състава на съветската армия. Без нея нямаше да честваме и деня на Европа. А съветските войски в България са били съставени основно от Украинци.
473
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Паметника трябва да се пази.Ако де осъдят едни осквернители на един паметник независимо кой паметник след това хората ще се замислят дали да го осквернят пак.
472
10
 
5
 
! Отговори
RED MACHINE преди 9 месеца
Турско-сините подуенски еничари са смели само ако са на херца и съотношение 100 към 3 и то ако по възможност отсреща да са жени и деца... Иначе са спринтьори...
471
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно.В близост ме с Турция.А там няма изградени паметници на руския ,,Освободител".Дали нашия Га**ньо не се е престарал в угодничество към Русия.
470
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Задавал ли си е въпроса българина.По какви причини в Турция няма паметници на Съветската армия.Щом не са ги освободили, тогава тях кой ги освободи....
469
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Осквернитерите на паметника трябва да лежат в затвора.
468
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Червената армия донася с тях си и безбожната наука на Ленин.Превръщат нашите манастири и църкви в обори за животни.И не виждам връзка между християнски позиви на патриотите от ,,Възраждане" , и тяхната обвързаност с тия безбожна *** .Комунистите.