Последните моменти на самолета на Пригожин: Падал е с 2500 м в минута

Машината започнала да се спуска драматично
Обновена: 24 авг 2023 10:40 | 24 авг 2023 10:39, Нели Христова
155
Последните моменти на самолета на Пригожин: Падал е с 2500 м в минута
Снимка: БГНЕС

Данните от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто борд е бил лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин, показват, че машината е започнала да се спуска драматично в последните си моменти.

Съобщава се, че Пригожин е един от 10-те пътници, загинали при инцидента с Embraer Legacy 600, който се разби близо до град Твер след излитане на северозапад от Москва. Руската федерална агенция за въздушен транспорт също потвърди, че Пригожин е бил на борда на самолета, когато той се е разбил, предаде CNN. Канал в Telegram, който е свързан с "Вагнер", обвини руската противовъздушна отбрана в свалянето на самолета.

Според FlightRadar24, шведски сайт, който осигурява проследяване на самолети в реално време, участващият в катастрофата Legacy 600 е спрял да предава информация за местоположението си около 18:11 часа. местно време. Сайтът обаче успява да събере други данни като надморска височина, скорост и вертикална скорост, което "осигурява известна представа за последните моменти от полета", гласи публикация в блог от FlightRadar24.

Около 18:10ч. местно време, самолетът, който беше регистриран под номер RA-02795, започна да се изравнява на 8500 м. След това самолетът продължи с постоянна скорост няколко минути, преди вертикалната му скорост да започне да намалява "драматично", съобщават FlightRadar24. В последните си минути самолетът прави променливи изкачвания и спускания в полета си и в един момент се качва до 9000 м, преди да се спусне отново.

Точно преди окончателните данни да бъдат получени в 18:20, самолетът се е спускал с 2500 м в минута.

Предишен съюзник на руския президент Владимир Путин, отношенията на Пригожин между неговата частна група наемници и ръководството на Кремъл започнаха да се влошават по-рано тази година заради проблеми с участието на групата Вагнер във войната в Украйна. През юни напрежението достигна връхната си точка, когато Пригожин поведе войските си в 24-часово нападение към Москва, което в крайна сметка завърши със споразумение за примирие, което включваше изгнанието на Пригожин в Беларус.

Някои спекулират дали Пригожин изобщо е бил в самолета, който се разби в сряда. Втори самолет, който е принадлежал на шефа на "Вагнер", също е летял в Русия по време на катастрофата и според съобщенията е кацнал безопасно на летище близо до Москва.

Ако съобщенията за смъртта на Пригожин са верни, това вероятно ще предизвика допълнителен смут за Путин, който непременно ще се сблъска с опити за "отмъщение" от страна на наемниците на Вагнер, казва Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

"Призивите за отмъщение срещу убийците изпълват чат стаите на каналите на Пригожин. Органите на реда в два региона са вдигнати по тревога", написа Геращенко в Twitter.

Бившият офицер от Агенцията за отбранително разузнаване (DIA) Ребека Кофлър обаче отбеляза по време на телефонен разговор с Newsweek в сряда, че смъртта на Пригожин "кара Путин да изглежда по-силен пред руския народ".

"Ако Пригожин наистина е мъртъв, всеки би разбрал, че това е отплата за неподчинение, за критика на руската армия и това изпраща сигнал на всяка потенциална опозиция, че Путин ще ви преследва и елиминира, независимо къде се намирате – дали в Африка или където и да е."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
... преди 8 месеца
На Про-Сто-То пак някаква" тиква" му е навлязла надълбоко! Върти,суче, все на нея цикли! На Пригожин не му е трябвало алиби! Ако му е трябвало да се покрие, той е можел да го направи когато си поиска !
114
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 8 месеца
...и така поне 20 минути е падал!
113
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
глупости на търкалета !..Циркаджилъци !..Напоследък ,а и отдавна,БЯГСТВА на важни личности се имитират като "убийства",катастрофа","масивен инфаркт" на здрави като пръчове хора,.."препил със самогон" и такива..В по-меките случаи,просто посещават въпросната дестинация,като Дубай,примерно..А,за малко да забравя:..-Има и случаи,в които престъпника просто се скрива в Парламентарна комисия,като наша Тиква,примерно..
112
1
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 8 месеца
много интересно кой от задунайския фенклуб на готвача ше изтропа пръв. сигурен съм, че няма нищо общо с разните там показни убийства, татарите не са за вагнер нито сме ятаци, нито сме им продавали оръжие
111
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
така, както "нло" над киев подозрително повтаряше записите на прехванати от пейтриът иракски балистични ракети, така на готвача самолета падна, точно като ка52, ударен от украински с300.
110
2
 
0
 
! Отговори
математика преди 8 месеца
Пригожин вече е част от историята. Нека гледаме напред!
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Можеше и по-бързо! Руските самолети - най-бързите в падането!
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин ще ви преследва назависимо да ли сте Радев Нинова или копейкин
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Англичаните цяла принцеса премахнаха с катастрофа, та една платена мутра ли да не се премахне по един такъв начин..... Нашенци само се гърмят тука като п.р.остаци............
106
10
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
А щом Пригожин бе свален, имайте предвид, че идва времето и на Зеленски да бъде свален.
105
13
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Някой сеща ли се, как рева Зеленски на 24 февруари от бункера си? Рева в истинския смисъл. Едва ли тоя запис се пази от някого, но е най-ценния, показващ какъв всъщност е Зеленски. Това е един страхливец. Дори аз да бях на неговото място, нямаше да рева на европарламента и да оплаквам себе си, както направи тая гнда.
104
11
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
От ISW ли черпите информация? Пригожин бе боец и борец, каквито никога няма да бъдем нито аз, нито вие , нито меките китки, дето ни управляват. Пригожин никога не е ревал като Зеленски в бункера си.
103
2
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 8 месеца
На мен ми е по-интересна информацията за липсващите 2 тела. От 10-те по списък, вчера прибраха 8. Двама не са се качили? Защо? Знаели ли са нещо? И кои всъщност са двамата оцелели?
102
4
 
10
 
! Отговори
Щом Пригожин преди 8 месеца
Е мъртъв значи ли, че франсетата могат да нападат в Нигер вече? Те имат ли интерес от смъртта му?
101
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Рашата" от самото си начало на изсторията си е убивала и измъчвала своите, дали от царете-пигмеи, ленин-пигмей, сталин-пигмей, путин-пигмей и все такива подобни. Създали Най големия "гулаг" за всички времена върху майката Земя!
100
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Даааа, Русия сигурно и този път няма нищо общо. Той просто си паднал самолета. Само не разбирам българите, които подкрепят тази варварска и вражеска за народа ни страна. Русия винаги е била враг България.
99
9
 
6
 
! Отговори
меганагло преди 8 месеца
краваромучалките на чужд гроб, със чужда пита помен правят!!
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А някой ще каже ли кои хора на Пригожин са се върнали с втория самолет в Москва.
97
22
 
14
 
! Отговори
До Укро феновете преди 8 месеца
Снощи Христо Грозев като е разбрал новината за катастрофата се е насрал. Посолството на САЩ приема дарения под формата на памперси. Сега Ицо Предателя няма да смее да се качи на самолет за да отиде във Вашингтон на инструкции. Щял да тръгне с колелото (има го на рекламния клип) и после с кану след няколко години ще цъфне в Белият дом. Обаче не знае че там ще го посрещне...Путин със думите Здравствуй и Добро Пожаловать в Сибир ! Споко, Бандеровци. Това е само кошмарен сън. Дишайте!
96
8
 
3
 
! Отговори
Трипонеца преди 8 месеца
Вероятно е да пие водка в момента и с Путин да се хилят на глупавите коментари,замезвайки с кисела краставица-зер една краставица и галон водка е досатъчна доза за една рота от В***агнер да си вкара душите в Рая.