Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"

Борис Джонсън: Руският лидер е разобличен като гангстер
28 авг 2023 11:48, Нели Христова
154
Последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!"
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън твърди, че руският президент Владимир Путин "сигурно е убил" шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин. Според него не може да има мирни преговори с руския лидер за Украйна.

Пишейки в статия за Daily Mail в събота, Джонсън спекулира за последните моменти на Пригожин, само дни след като самолет, за който се смята, че е превозвал шефа на "Вагнер", се разби в поле северозападно от Москва, докато пътуваше за Санкт Петербург.

Все още не е ясно какво е причинило самолетната катастрофа, но американски и западни разузнавателни служители, с които CNN е разговарял, смятат, че е била умишлена.

"Не може да са минали повече от няколко секунди между експлозията на борда на иначе надеждния самолет Embraer Legacy 600 Executive и момента, в който руският главорез изчезна в световъртежното си ускорение към земята. И въпреки това в този миг съм сигурен, че той е знаел с пълна яснота какво се е случило", пише Джонсън.

"Той знаеше чия скрита ръка го изпраща на 28 000 фута надолу, за да бъде изгорен заедно с останалите му спътници от групата "Вагнер" в огнено кълбо в провинцията на Тверска област северно от Москва, а след това надолу, разбира се, надолу, надолу към Хадес и татарската яма."

Той пише още, че човекът, за който се твърди, че "стои зад убийството на Пригожин", е "същият човек, който е разрешил например отравянията в Обединеното кралство на Александър Литвиненко и Сергей Скрипал".

"Тъй като детонацията изсмука въздуха от кабината на самолета, бих се обзаложил, че последната мисъл в обречения купол на черепа на Пригожин е била "Путин!", предшествана от една от многото ругатни, които бившият затворник и продавач на хотдог ръсеше толкова свободно", пише Джонсън.

Самолетната катастрофа, за която се смята, че е убила Пригожин, дойде точно два месеца след като шефът на "Вагнер" започна краткотраен бунт в Русия.

Експертите се съмняват дали групата "Вагнер" може да оцелее без Пригожин.

В петък Кремъл каза, че са в ход всички необходими изследвания, включително генетични, за да се установи дали Пригожин е бил убит в катастрофата в сряда. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече твърденията, че руските власти може да са замесени. "Всичко това е абсолютна лъжа", каза той.

В четвъртък Путин каза, че познава Пригожин "от много дълго време" и го нарече "талантлив човек, талантлив бизнесмен".

В авторския си коментар Джонсън нарече "върхът на самонадеяността" за Пригожин да мисли, че Путин ще му прости, че оспорва правителството му.

"Докато гледаме смразяващите кадри на онзи самолет, спираловидно летящ към земята, ставаме свидетели на нещо историческо. Това е насилственото ликвидиране – по телевизията – на неговите врагове от съществуващ държавен глава. Не мога да се сетя за друг пример на такава показна и необуздана диващина от страна на световен лидер – не и през нашия живот", пише Джонсън.

"Маската вече е напълно свалена. Путин е разобличен като гангстер, а неговата абсурдна телевизионна "почит" към мъртвите вагнеровци е направо от страниците на "Кръстникът", пише Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
До Пижо. Не знам какво са ти дали да четеш от Посолството, цитирай, а не ме занимавай с твойте разсъждения. Член 2: "настоящата конвенция ще се прилага във всички случаи на обявена война или какъвто и да е друг въоръжен конфликт". Обявена война! Другото е "въоръжен конфликт". В следващите членове се говори само за "въоръжен конфликт" по причини, които вече написах.
132
1
 
4
 
! Отговори
До Пижо преди 7 месеца
Путинофили путинофилие! Ся ше ти кажа путинофила е ппредатеи и продажник на България който НЕ знае и НЕ може но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! По заповед на господарите си от кремъл! Ся ше ти кажа нещо което също е от женевската конвенция! И то е , че държавата която настъпва в територията на друга държава с цел превземането и трябва да и обяви война! понял, тавашиш? Сега тъй като твоята родина рашистан НЕ е обявила война то значи че рашистан в момента извършва ПРЯК тероризъм срещу Украйна!
131
4
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
До :))))))))) Американският ***, дето пита това война ли е. 'Земи, че прочети Женевската конвенция. За последен път ще ви върша работата. Следващият - питай Лили от Посолството! Според международното право конфликтът се превръща във война едва когато поне една от враждуващите страни го е обявила за война. В практиката това се случва много рядко. Ето защо в сферата на международното право понятието "война" е заменено от понятието "въоръжен конфликт" (Женевска конвенция))
130
3
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
А постоянната мисъл, която се върти в главата на Джонсън е: "Бяло прахче!" Тя е там и докато говори. Затова и толкова много си допадат с Клоуна
129
0
 
1
 
! Отговори
До 124 преди 7 месеца
/// "Света /ЪТ/ (членува се с пълен член) щеше да е много по-добро място, ако глупавите слушаха умните.Човека /ЪТ - пълен член / рецитира илиада* на гръцки. Дали половината "капацитети" коментиращи тук знаят какво е илиада*? /// Първо, членуването ти куца яко. Второ, произведението на Омир, "Илиада" се пише с главна буква.
128
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Последната му мисъл е била "...е ся си *** майката...." :)))))))))))))))))))))))))))))))
127
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рижия клоун се изказа...................хаха...............Борката е луд за връзване, знаем го него!!!
126
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това ли е Англия? Разни емигранти от бившите колонии си развяват байрака и определят какво да правят анличаните.
125
4
 
5
 
! Отговори
граховото мозъче преди 7 месеца
На ударения от мълния англиски пещерен т р о л може да чете мисли? Едва ли!
124
2
 
5
 
! Отговори
За какво го показват преди 7 месеца
Само г'лупости ръси Борис Джонсън. Сега му е още по-лесно да го прави - вече е господин Никой. Сигурно някой ще повярва, че точно пък на него ще му е известно какво е мислил Пригожин преди смъртта си.
123
1
 
4
 
! Отговори
До Света преди 7 месеца
илиада не знаем какво е? Прах за пране? Знаем Илиада на Омир за падането на Троя. Учи малко правопис от 2 клас.
122
7
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Откъде изпълзя този мр.ъсен шо.пар бе?
121
5
 
7
 
! Отговори
:))))))))) преди 7 месеца
абря путинофили! Няма да ви питам кой уби прогожин! сно е какво ви е написано в опорките да приказвате! Та з това си приказвайте някой да да ви слуша ЛЪЖИТЕ! Но ще ви питам има ли война в Украйна бря! Продажници! Дайте да ви видим дали барам това знаете! :)))))))))))))))))))))
120
3
 
5
 
! Отговори
Света преди 7 месеца
щеше да е много по-добро място ,ако глупавите слушаха умните.Човека рецитира илиада на гръцки.Дали половината "капацитети" коментиращи тук знаят какво е илиада?
119
1
 
8
 
! Отговори
Да ви светна преди 7 месеца
Последната му мисъл е била. Какъв дурак съм бил, уаааа
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз пък бих се обзаложил че е била да ти гоначукам Борис!
117
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Евала е Борис!
116
5
 
16
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
На тоя още ли не са му издали жълта книжка??
115
6
 
6
 
! Отговори
Putkin&Utkin преди 7 месеца
Расийский МИР!
114
2
 
3
 
! Отговори
Кахраманов преди 7 месеца
Пригожин не знам, но мога да си представя каква *** физиономия е извадил Уткин по време на падането.