Путин: Русия няма да наруши споразумения, отнасящи се до КНДР

Москва и Пхенян не са подписали споразумения по военни въпроси
15 сеп 2023 14:36, Елка Василева
112
Путин: Русия няма да наруши споразумения, отнасящи се до КНДР
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия няма да наруши никакви споразумения, отнасящи се до Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин каза това, след като се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен Ун тази седмица в руския Далечен изток.

Още по темата
Русия, която подкрепя санкциите срещу Северна Корея, многократно заявява, че желае да задълбочи отношенията си с Пхенян. Южна Корея и САЩ обявиха, че каквито и да било военни сделки между Путин и Ким ще нарушат санкциите на ООН срещу Северна Корея.

"Северна Корея е наш съсед и ние трябва по един или друг начин да изграждаме добросъседски отношения с нашите съседи", каза Путин.

"Да, има някои специфични неща, свързани с Корейския полуостров. Ние обсъждаме това, обсъждаме го открито, никога не нарушаваме нищо и в този случай няма да нарушим нищо", добави руският президент.

Кремъл заяви днес, че Русия и Северна Корея не са подписвали никакви споразумения по военни въпроси или в други области по време на посещението на Ким Чен Ун в Русия тази седмица.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че не е имало план за подписване на официални споразумения при посещението, по време на което Ким Чен Ун води разговори на четири очи с президента Владимир Путин.

Севернокорейският лидер, който все още е в Русия, разгледа днес предприятие за производство на руски изтребители, което е обект на западни санкции.

Вашингтон и неговите съюзници се опасяват, че посещението му може да укрепи руските военни в Украйна и да подсили ракетната програма на Пхенян.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
За това рускините проституират тук не в путинския им рай Без съмнение и доста от дъщерите на пишештите тук тролей от агит одела им
76
2
 
1
 
! Отговори
хе хе хе преди 8 месеца
Че защо толкова се стряскат Хегемонът и болонките от една бензиностанция с лопати и от един концлагер, дето само пасат трева? Че те Хегемонът и болонките с техните икономики и военен потенциал, ще ги изядат тези на закуска. Особено сега, както са в съюз със шумерите. Или не е така?:)
75
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
Северна Корея има всичко и с по добро качество от което русия може да предложи ФАКТ освен Авияция ...прасето не случайно е в щайгата Су57 то ясно че Псуто ще литне на ниво боен самолет в що годе някакви бройки 30/40 когато цъфнат налъмите ...Тъй че остава дялане на вече остаряващия и слабо полезен в бой су35 ...но от него и русия няма много А и ще служи да плаща Шахедите за Иран ....
74
3
 
3
 
! Отговори
Захарова преди 8 месеца
Да, така както Русия няма никакво намерение да нападне Украйна ! Хайде кажете в кой ден и час ще я нападне, кажете де.. !
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До реалист 74.. а по добре ли е маде-то на краварника, или ташакларъто на турция...
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
реалист, но Русия е първа икономика в Европа, а България е на последното място.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Верваме ти!!!
70
4
 
4
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
Дялали го руснак ни Капитализъм ни Социализам няма да стане все Гладолизъм излиза ...
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 70 .... историята казва че америка е на индианците, а не на завоевателите - кравари... също и с колониите на ингилизите, франция...
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия обещава ли обещава, а ние вярваме. А накрая - касапница. Още Бисмак е казал, че договор със русия не струва и цената на хартията, а тука говорим за вятърничиви обещания.
67
3
 
3
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 8 месеца
Те пък и да са се споразумели, ще ви кажат. Хората си гледат интереса, и не им пука какво ще кажат другите. Не забравяйте, че част от преговорите се водеха на четири очи!
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна не е руска територия, по-скоро е обратното, като имаме предвид историята.Утре ще кажете, че на нас пък руснаците са ни дали азбука, култура и модел за държавност (ама за ваше съжаление русофилчета е точно обратното).
65
2
 
4
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
До Анонимен 61 пада пада и за Това брутния вътрешен продукт на глава в България е с 24% ПО ВИСОК от тоя в русия ...
64
1
 
1
 
! Отговори
Дановски преди 8 месеца
"дори в Русия е капитализъм! Вярно - порусначен, но все пак капитализъм" --- Прозрение. Даже руската научно-академическа общност е един от елементите на компрадорския капитализъм, който Русия построи през последните 32 г. Преди десетина дни бе публикувана статията на директора на Института США и Канада, членкор Гарбузов, която е отражение на вражеските възгледи на определена "затаила се" група от влиятелни представители на цяла поредица академически институти в системата на РАН.
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ПроСоТо .... само че този който иска да проси, ходи на крака при този, който вероятно ще даде... краварчико...
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 62 /63/ ... А какво става с контранастъплението? щото нещо спряха да го коментират...
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До хаххахахха === само дето окрайна си е руска територия...за разлика Сирия, която си е независима държава, ама краварника е заграбил част от нейната територия и й краде петрола...
60
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
Да оставим фили фоби и да видим РЕАЛНО какво путин може да изпроси от Ким и с какво ИЛИ и какви части на тялото си да му плати
59
2
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 8 месеца
Ами нали човекът ти отговори, ве папагал. Колко пъти ще питаш. Май си путинист, а?
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?