Путин: Русия няма да наруши споразумения, отнасящи се до КНДР

Москва и Пхенян не са подписали споразумения по военни въпроси
15 сеп 2023 14:36, Елка Василева
112
Путин: Русия няма да наруши споразумения, отнасящи се до КНДР
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия няма да наруши никакви споразумения, отнасящи се до Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин каза това, след като се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен Ун тази седмица в руския Далечен изток.

Още по темата
Русия, която подкрепя санкциите срещу Северна Корея, многократно заявява, че желае да задълбочи отношенията си с Пхенян. Южна Корея и САЩ обявиха, че каквито и да било военни сделки между Путин и Ким ще нарушат санкциите на ООН срещу Северна Корея.

"Северна Корея е наш съсед и ние трябва по един или друг начин да изграждаме добросъседски отношения с нашите съседи", каза Путин.

"Да, има някои специфични неща, свързани с Корейския полуостров. Ние обсъждаме това, обсъждаме го открито, никога не нарушаваме нищо и в този случай няма да нарушим нищо", добави руският президент.

Кремъл заяви днес, че Русия и Северна Корея не са подписвали никакви споразумения по военни въпроси или в други области по време на посещението на Ким Чен Ун в Русия тази седмица.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че не е имало план за подписване на официални споразумения при посещението, по време на което Ким Чен Ун води разговори на четири очи с президента Владимир Путин.

Севернокорейският лидер, който все още е в Русия, разгледа днес предприятие за производство на руски изтребители, което е обект на западни санкции.

Вашингтон и неговите съюзници се опасяват, че посещението му може да укрепи руските военни в Украйна и да подсили ракетната програма на Пхенян.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 8 месеца
"""""Хаха, големия майтап е, че Русия изобщо не е спряла да налага санкции на КНДР, дори след влошаване на отношенията си със Запада от преди 10 години""""" ------- Е, па кога си прав, си прав! Щото, Когато фактите говорят и боговете мълчат!!!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми питай московчани дали спят спокойно, сега кълнат нежното бункерно кремълско джудже, че ги вкара в никому ненужна война, могилизирала между другото поне 300 000 руснаци...Та така за 3- дневната...
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Северна Корея ще залее Русия с евтини и качествени снаряди. Оказа се, че за специалната военна операция която се провежда на територията на бившата УССР срещу нацисткия режим в Киев, не са толкова необходими високотехнологични оръжия колкото добрата стара артилерия. Укронацистите ще бъдат обилно посипани със стоманен дъжд.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахах, големия майтап е, че Русия изобщо не е спряла да налага санкции на КНДР, дори след влошаване на отношенията си със Запада от преди 10 години, което означава че за да могат нашите *** да живеят както до 1989г., трябва да отидат чак в КНДР, понеже дори в Русия е капитализъм! Вярно - по-русначен, но все пак капитализъм
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Северна Корея разработва сама доста добри междуконтинентални балистични ракети, които могат да нанесат непоправими щети на САЩ. А какво ще стане ако СК ги усъвършенства на хиперзвукови, които летят не където падне, а точно на главата на Кърби или на Байдън. И ръката на другаря Ким дори няма да трепне ако реши да ги използва.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СК пусна нова подводница, оказа се че могат да строят добри подводници. А какво ще стане ако разработи ядрени установки за подводници, и северно корейски ядрени подводници започнат да патрулират в международни води около Ню Йорк или Калифорния къдети са 2/3 от индустрията и БВП на САЩ
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Адмирал Джон Кърби изрази страхове, безпокойства и тревоги от посещението на Ким Чен Ин в Русия и от евентуално военно сътрудничество междъ Русия и Корея. Мога да уверя адмирал Джон Кърби, че неговите, и не само неговите но и на целия колективен запад, безпокойства, страхове и тревоги от сега нататък само ще нарастват и ще се превръщат в ужас.
29
5
 
7
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Руската патриотично настроена част от обществото е тотално объркана от неадекватните и нерешителни действия и решения на Путин!!! В Ген. Щаб на ВС на Русия цари пълен хаос, некомпетентност и непроесионализъм, особено след отстраняването на Суровикин и Попов! Уви, ситуацията в РФ се влошава с всеки изминат ден, потвръждение за това е вчерашната атака на Севастопол и унищожения БДК Минск и подводницата Ростов на Дон, а по-късно и ЗРК С-400 в Евпатория!
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как е контрата, как е контрата?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доскоро нямаше друг толкова изолиран глуповат лидер освен Кимчо, а сега комплексирания кагебеец Путин се присъедини към тези, на които света гледа като на морално прокажени.
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Относно контранастъплението- Андрийвка падна и руската 72-ра бригада е напълно разбита. Наскоро бяха унищожени кораби и подводница в Севастопол. Да не говорим, че всеки ден заминават по няколко т90, т72 (или каквото е останало, май в момента са на т-55, скоро очакваме и т 34). Та така
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Контранастъплението върви към завършек: Финалният напън на Украйна е определен
23
5
 
2
 
! Отговори
Първите резултати преди 8 месеца
За САЩ станаха ясни първите резултати от специалната военна операция. Резултатът е, че САЩ не могат да реиндустриализират своята икономика на базата на вътрешния пазар. Следователно - нужни са нови външни пазари, поне половин милиард. А такъв пазар за САЩ няма.
22
2
 
2
 
! Отговори
до серсем преди 8 месеца
"А,какво стана с настъплението?" - 20% от територията на Украйна. Засега. Други въпроси имаш ли?
21
5
 
8
 
! Отговори
До ония преди 8 месеца
До ония дето все пита за контранастъплението.Ти по-побре кажи какво става с денацификациата и демилитаризацията на Украйна?Какво стана с Киев за 3 дни??А за контранастъплението не бере грижа.Руският нацистки окупатор бива избиван по всички фронтове.Скоро няма да има повод да питаш
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахах, копейковци, това означава ли че Путин и кюфтето не са се разбрали, и толкова пропагандираното сътрудничество пропада???
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дрън-дрън. Гледайте къде е слънцето. Те и Украйна нямаше да нападат.
18
3
 
5
 
! Отговори
серсем преди 8 месеца
До Анонимен А,какво стана с настъплението?