Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол

Ракета на Киев удари сградата на Черноморския флот
23 сеп 2023 10:45, Нели Христова
125
Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Двама руски генерали са сред ранените от украинския удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщи началникът на главното разузнавателно управление в Киев Кирил Буданов. Това са командирът на групировката, генерал-полковник Александър Романчук, който е в тежко състояние, както и началникът на щаба генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнание, съобщава медията Гласът на Америка, на която се позовава агенция УНИАН. Отбелязва се, че Александър Романчук, командир на групировката на руските сили в запорожкото направление, е получил званието генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200-та мотострелкова бригада от крайбрежните войски на Северния флот на Русия. Буданов не потвърди информацията за вероятно ликвидиране на командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Според Буданов загитналите при удара са 9 души, а ранените 16. "Все още се установява броят на ранените редови военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на пост, охрана и така нататък - те не са включени в списъка, който ви съобщих", каза Буданов Според него разузнаването събира данни от всички източници, като разузнавателните източници са едни от основните. Той обаче не каза дали за нападение срещу централата са използвани ракети западно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
2
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 7 месеца
Нашите жълти медии dnevnik и fati.bg които са постоянно надупени и пропагандират как руските сили мачкат укрите се питат къде е генерал заслужни и ще почне ли вече прословутата украинска контраофанзива,за която вече се пишат митове и легенди!
53
4
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 месеца
УКРАЙНА БЕЗ ФЛОТ ЗАТРИ РУСКОНАЦИСТКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ.
52
14
 
7
 
! Отговори
за отбелязване преди 7 месеца
Руснаците намалиха броя на ударите и увеличиха производството на крилатите си ракети. ТОВА означава че събират бройка за едно ама наистистина разтръсващо светлинно пиротехническо шоу - като за последно за Украйна!
51
3
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 7 месеца
До бай Пешо чек са татарино нали на залужни шиха главата, а буданов го беха убили с некво вундервафе? да не си сношен нещо, или оняднешен?
50
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
До шмърколаникъде нема, каскетооглу? в ройтерс? въри пецни една бирчка че днеска ше изкараш за строго мъмрене
49
7
 
3
 
! Отговори
бай Пешо преди 7 месеца
да де, ама то като се приказва се мисли. Тоа Буданов не е ли оня същият, дето едвам оживя след като му шиха главата след като кинжали очукаха централата му? Сега май пак ще дебнат, да го .бнат...този път с още по-бърз доставчик, че да не може да свари да се скрие по дупките
48
9
 
1
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com : то за такива неща тука мисирките съобщават 5 мин след случилото се! А още няма нищо никъде. Та на укро-фентъзи ли си от сутринта? - вреди на мозъка е 400 000 укропитека вече ги няма!
47
5
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 7 месеца
снимката "на бгнес" е толкова отфотошопена, че гугъл сърч и не намира първоизточника. заминахте булнюз .
46
3
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Според изявлението на руското МО, всички украински ракети и дронове са били успешно унищожени. В същото време сградата на черноморския флот е претърпяла спонтанна непланирана реконструкционна специална операция, поради лошото време, в знак на добра воля.
45
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
ранени са , отчасти. на командващия 58ма армия дясната ръка е ранена на градския пазар, а левия крак - на покрива на щаба. само преди една година тука боби разправяше колко е гереста с400. а, междудругото има снимки на трите ракети в нета. няма плешиви темета, като на тоя средняк кьосето, ама се вижда ясно.
44
2
 
7
 
! Отговори
Стефан до 35 преди 7 месеца
Е че руснаците досега какво правиха с обстрела по градовете
43
1
 
5
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
А иначе сме на руска салата с водка и селйодка зовашо здраве. Ххххх
42
1
 
2
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
До о долу. Потрай. Скоро и тук ке съобщят
41
9
 
1
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com: ти да не си на укропитекско фентъзи?
40
0
 
10
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
Хххх без флот и без ВВС. :))) остава Крим.
39
1
 
11
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
А за ВВС базата в Новофедоривка с 12 изтребителя от различен тип и 1 панцир и над 30 военни дето се изпариха преди няколко часа няма ли да пишете бре алооо днес. бг?Ххххх. А и че малкото останало от черноморския флот :))) запали матора и дим да ни няма от Севастопол-посока Новоросийск.Ами изглежда че освен без флот Крим остава и без,, легендарния,, си флот. Оти тъй бре? Ххххх
38
17
 
6
 
! Отговори
като на война преди 7 месеца
Русия непрекъснато губи, докато накрая неизбежно печели!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са ранени, убити са.
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинската контраофанзива вероятно няма да постигне целите си - "дъ ню йорк таймс" Също интересна статия
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я препишете статията от " дъ таймс" разказа на двайсе годишния сержант Андрей . Будинов това няма да го каже