Местят Навални в килия с още по-тежки условия

Това стана след като руски апелативен съд потвърди наложената му 19-годишна присъда
28 сеп 2023 07:20, Красимир Ангелов
63
Местят Навални в килия с още по-тежки условия

Руският опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че ще бъде преместен в килия с още по-строги условия на задържане, ден след като руски апелативен съд потвърди наложената му 19-годишна присъда за екстремизъм, предаде Франс прес.

В момента Навални се намира в наказателна колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където редовно е изпращан в дисциплинарна килия. Този път предстои опозиционният политик да бъде затворен в килия, известна като "ЕПКТ" - единичната килия с най-тежки условия в системата на руските затвори.

"Вчера, веднага след обжалването на делото срещу мен, ме отведоха в комисията и обявиха, че поради моята непоправимост ще бъда преместен в ЕПКТ за 12 месеца", обяви Навални чрез съобщение в социалните мрежи. След ареста си през януари 2021 г. той общува основно чрез съобщения, изпратени до адвокатите му и след това публикувани в социалните мрежи.

"Една година ЕПКТ е най-тежката възможна присъда в затворническите колонии", обясни Навални. Той добави, че се чувства "като уморена рокзвезда на ръба на депресията, която е достигнала върха на класациите и вече няма към какво да се стреми". (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: РусияАлексей Навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
Цял живот бедна мишка. Цял живот на руска заплата да си. Акълът ти е колкото на дървесна жаба. Ако ти изпляскам един шамар ще ти фръкнат стотинките от джобовете сигурно. Жълтак, с 10 лева на ден си, сигурно си носиш хляб и салам на работа.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само да попитам в тази интелектуална размяна на реплики , кой е путинофила и кой е краваря, че изгубих началото
33
2
 
3
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
Колко злобен и комплекриран калтак. Ей за тва цял живот ще си бедна мишка. Какво като си напишеш адреса. Ще дойдат фенките отдолу да те викат, щото си брад пит ли? Кой знае каква торба с л@ *** си на живо. *** русофил, беден.
32
3
 
0
 
! Отговори
aZ-ът до Сту преди 7 месеца
Либе, ти верно ли очакваш си напиша адреса във интернет, честно ли ? Bъшляк , такива клавиатури еб... като тебе , знаеш ли как им се кефя ... Yруд, ясно е, че с прашки ще ме целиш, ама са на баща ти .... да та е... у гняса сбъркан и противен, дано деца ти да ти пукнат в ръцете , да се не размножаваш пумия.р нещастен .
31
6
 
2
 
! Отговори
Подкрепям!!! преди 7 месеца
За кyчeтaтa и за предателите - кyчeшка ccмъpт!!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Сту до комплекасърът преди 7 месеца
aZ-ът, абе микимаус генгста. За кво си ми написал да дойда, като нито адрес си дал, нито телефон, нито име? Празни приказки, както обикновено. Очевидно, това което казах долу е истина и понеже си тежко комплексиран папагал, си го приел за лична обида и сега реши да си генста и да ме извикаш, ама без да даваш данни. Иначе за едно нещо си прав, ако дойда ще те целя с прашки. Имам колекция от на м@ йка ти шкафа.
29
0
 
4
 
! Отговори
Песков преди 7 месеца
Спри се бе Володя, из род такъв !
28
1
 
6
 
! Отговори
Митрафанова преди 7 месеца
Това е варварско !
27
1
 
0
 
! Отговори
сега няма преди 7 месеца
да се мие на биде, а друг ще го подмива . и тв само по 2 часа на ден . ще лежи, щом избива невинните олигарси скачащи от високо и едни странни случки . Може да го пратят тук в централния , има бело, кафево .
26
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 7 месеца
Алкаш Навални изнемогва без пиячка.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Глей ся мъжки, пии си водката и по кротката"! Девиз у наш село.
24
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Да припомня, че германия го депортира 4 дни след като направи критично изявление по адрес на САЩ.
23
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
И няма да има интернет и социялни мрежи... ПП. От статията разбирам, че ще си остане на 260км. от Москва. Нещо като Банкя и София по руските мащаби.
22
4
 
1
 
! Отговори
aZ-ът до Сту преди 7 месеца
Сту, Стю, Ступиду, Скубиду или както и там да се наричате в либералното community , защо не дойдеш да ми "плеснеш" шамарче? На мен или на някой от останалите коментиращи? Защото ми се струва, че единствения "наачкан" ще си ти ? Знам бе, знам че сте жалки озлобени, нещастни душици, ама защо се правите на мъже , като знаем , че не с те? Какво ще ми направиш бе Сту, ще си събуеш розовите (твойте са сини, ти си мъжкар) прашки и ще ме целиш с тях ? Аре скрий се бе комедиант...
21
7
 
15
 
! Отговори
Сталинист преди 7 месеца
Каквито и да са подбудите на Навални, крайният резултат от действията му са в ущърб на руската федерация.
20
3
 
14
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
Иначе един от анонимните алкохолици по-долу също е прав. Асандж също е адски смел мъж. Не знам кой би избрал живот в изгнание, за да издаде тъмните тахни на америка. Те също биха го затрили на секундата. И Асандж е адски смел човек.
19
14
 
13
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
Нали разбирате, че никой от плюещите не притежава и капка от смелостта на Навални. Нека сме реалисти. Вие се наачквате като съседите ви пляскат шамари щото сте им спрели на мястото. А този човек воюва директно с президент, който има поне 20 поръчани убийства през кариерата си и използва всякакви служби и агенции за репресиране. Цял живот ще сте клавиатурни плъхове със сърце на мопс. Смелите мъже са много малко. Това е истината. И то не да си смел, като си пиян в дискотеката с 10 човека.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нищо, сега ще си харчи американските долари за вазелин в затвора. Със сигурност има поне няколко милиона които ще му стигнат за 19 години.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма страшно, като има водка и Интернет всичко е ОК
16
16
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 7 месеца
В затвора мъжките шивачки (Навални е в тая бригада ) шиеха на табуретки. И на мъжките шивачки кръстовете им го боляха. Мъжката шивачка Навални издейства за мъжко-шивашката бригада столчета с облегалки. Естествено управата се изгаври , като им даде ученически размер, но все пак е нещо. Мъжката шивачка Навални е истинско граждански активист , либерално Знаме.