Путин: Загиналите престъпници в Украйна изкупиха дълга си пред обществото

Става дума за наетите от наказателни колонии
29 сеп 2023 22:45, Стела Стоянова
292
Путин: Загиналите престъпници в Украйна изкупиха дълга си пред обществото
Снимка БГНЕС, архив

Руските затворници, загинали в Украйна, са изкупили дълга си пред обществото, заяви президентът на Русия Владимир Путин, предаде АФП.

За да подсилят редовната войска, която се сражава в Украйна, армията и наемническата групировка "Вагнер" усилено набират военнослужещи от руските наказателни колонии.

"Те са мъртви", каза Путин по време на телевизионна среща, визирайки затворниците, загинали в Украйна.

"Всеки може да направи някакви грешки, някога и те са ги правили. Но те отдадоха живота си за Родината и напълно изкупиха вината си", каза Путин на срещата с военнослужещи, които са се сражавали край украинския град Урожайне на южния фронт.

След кратка дискусия с войниците Путин почете с минута мълчание паметта на загиналите в боевете затворници.

Руският лидер заяви, че войниците, които са се сражавали край Урожайне - където според Министерството на отбраната е била отблъсната украинска атака - са "емблематичен пример за смелост и героизъм".

Съобщава се, че осъдените са били използвани като пушечно месо, включително в горещата точка на Източна Украйна - град Бахмут.

Международни експерти твърдят, че в някои случаи затворниците са били вербувани да се бият в Украйна чрез заплахи или сплашване.

Много експерти и критици на Кремъл твърдят, че рехабилитацията и реинтеграцията на травмираните бивши войници е голямо предизвикателство за Русия.

Някои от бившите затворници, завърнали се от фронта, извършват нови престъпления.
 


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Този жалък въшкарник има наглостта да говори за дълг!
197
0
 
2
 
! Отговори
МАШИНОСТРОЕНЕ преди 2 месеца
До 220 А има ли в тубата поредица за България, тази която съгрждаме в момента? За миналото вече сме чували.
196
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Право казваш тавариш! Престъпниците изкупиха и забогатяха, ще пилеят на воля !богатството си на оня свят! Време и ти да изкупиш престъпленията, които извършваш!
195
5
 
14
 
! Отговори
Скот Ритър преди 2 месеца
Путин поне ги почита а Зеленски наред ги кара Укрите.няма младо няма старо че и жените подкара.
194
5
 
16
 
! Отговори
Самуил преди 2 месеца
Обяснявам за тъпите. Престъпниците,които се биха за Русия в Украйна са извършвали престъпления в тяхното общество. И това е нормално, че са участвали в тази военна операция,а не нормални граждани. И по този начин изкупиха дългът си пред обществото.
193
32
 
17
 
! Отговори
рус преди 2 месеца
Чакаме и Путин да загине, че да изкупии дългът си към обществото. Един цар тъй разполага с робите си. 1984-та с пълна сила се развива в Русия. И всички виждат и се правят на кьорави. Ще страдат и правнуците им.
192
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоест, за Пyтя, ако си направил двойно убийство на двама руснаци, си изкупваш дълга, ако отидеш да убиваш още братя славяни и накрая умреш и ти. Спасителю на нацията, еххх.
191
9
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 месеца
А за не загиналите какво ? Ще им създадете условия да загинат , или още трябва да воюват докато не загинат ?
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи това глок ми е интересно да разбера...ако беше глог демек глогинка да но глок ?!?...
189
3
 
9
 
! Отговори
Св преди 2 месеца
Всеки път като говори така, се сещам за 1вия филм на Шрек. Когато лорд Фаркуад организира състезание боеве, за да отличи най-силния и смел войн, който да отиде да спаси Принцеса Фиона от Дракона, после да се ожени за нея. Така в началото на това състезание държа пламенна реч: "Много от вас може би ще загинат, но това е жертва, която съм склонен да понеса".
188
6
 
14
 
! Отговори
Глок преди 2 месеца
А вашите деца,кога ще изкупят дълга си пред Расия?
187
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама то и жертви ли имало? То до сега казвахте ,че само украинци умират! джудже всички чакаме ти да си изкупиш греховете си !
186
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В затворите и лагерите на Русия има още 800 000 души. Идва и техният ред да се изкупят.
185
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обикновенно войни се водят, не за да се събарят фашистките режими, а по икономически, геополитически причини. Някои пропагират добрите си намерения, за да оправдаят агресията си. Други пък им вярват. Кво ново под слънцето ?
184
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ НА ФАШИЗМА!!!
183
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже боже ами че то сега тече украинизация ама това не го вихдаш някакви опорки за някакви земи те глождят. Нали ти я върнаха земята. Върви си на село. Ама не щеш. Обикновенно сорросоидите ги мъррзи и не им се работи.
182
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ехххх Летете Ескадрони... Къде сте Български Ковбой? Защо останахте без собствена Земя? Кой беше тоя дето дойде 1944г. и ви разори, отне. открадна вашата Ковбойска Земя... и всички които не си я давахте достойно загинахте в Концлагерите ...,Поклон към Българските Ковбой загинали да запазят собствената им земя да не бъде отнета от Комунистите - Крадците и натикана в ТКЗК.. Поклон към Българската Земя присвоена от най-големите изверги - комунистите!
181
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откраднатите земи на селяните от комунистите след 1944г и натикани в ТКЗС. се арендосват в момента от наследниците на крадците и Българският Народ е Гол - Даже и Своя Собствена Пижама Няма на свойта Родна Земя и търси да се облече по другите държави! Едно време нашите дядовци до 1944г от хиляди години са отглеждали Коноп и са си правили Здавословни Дрехи. Отглеждали са Пашкули и са се обличали в Копринени Дрехи. Памучни дрехи.... А сега носят едни дрехи направени от нездравословен петрол!
180
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Краварските измислици край нямат кражби и инсинуации без край по целия свят само краде краварина и лъже безспир.
179
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми то като нямаш аргументи имаш торба с лъжи и инсинуации...