Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна

Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на бюджета през 2024 г.
Обновена: 1 окт 2023 21:59 | 1 окт 2023 21:53, Анисия Иванова
526
Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна, значително увеличавайки разходите за отбрана. Според британското разузнаване това се доказва от документи на руското министерство на финансите, според които през 2024 г. Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет.

„Документите, вероятно изтекли от руското Министерство на финансите, показват, че руските разходи за отбрана се очаква да нараснат до около 30 процента от общите държавни разходи през 2024 г. Министерството предлага бюджет за отбрана от 10,8 трилиона рубли, което се равнява на около 6 процента от БВП и увеличение от 68 процента в сравнение с 2023 г.“, казва се в доклада на британското министерство на отбраната.

Разузнавателната служба предполага, че Русия ще може да поддържа това ниво на разходите за отбрана до 2024 г., по-специално чрез намаляване на разходите за други нужди на държавата.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че пълната информация за руските разходи за отбранителния сектор е класифицирана. Въпреки това дори изтеклите цифри като цяло показват, че Русия се готви за много години битки в Украйна.

Както съобщи УНИАН, Русия очаква да прекрати войната в Украйна до 2025 г. Както е известно, нашествениците не успяха да постигнат целите си „за два-три дни“. Правозащитници казаха, че Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация наскоро е поръчало над 230 000 удостоверения за семействата на загинали окупатори, но тази цифра определено е подценена. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
9
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Русия ще вземе Киев, сле дотва наред е Истанбул. Тоя път наистина, няма да и попречат :)
204
5
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Турския сайт Днестр е въвел странни филтри :) Не се срамувайте :)
203
5
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Подозирам, че е точно обратното. Англия се готви за големи печалби от войни и затова обвинява Русия. 6% военни разходи дори са твърде малко за страна във война.
202
4
 
3
 
! Отговори
СССР преди 7 месеца
Лондон е възможно да бъде подводен туризъм ..
201
3
 
1
 
! Отговори
Рецептата преди 7 месеца
Русия искали да увеличат с 40% бюджета на армията догодина, то па един бюджет.. АКО и след това руснаците не се вдигнат и не ги свалят тия "елити" то за тоя народ няма спасение и наистина както Путин каза най-добре е да се евтанизира и да стават там мъченици ли кот искат да стават.
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Май ще трябва да се абонирам за Пейтриън на Цанов напред и нагоре и да гледам за кво иде реч в световен план и новините, че говорят познати има доста чудни неща които стават а тук ни мерят с трохите и то поднесени с много лъжа и любов.
199
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Последно ,ще има ли контраофанзива..
198
1
 
3
 
! Отговори
Другаря пУТИН от КГБ преди 7 месеца
Изби затворниците,сега на ред са агитките по стадионите и други неудобни за власта от списъка на ДС-КГБ.
197
4
 
12
 
! Отговори
Германец преди 7 месеца
От "три дни до Киев" до "пет години в глуха отбрана". Няма такива клоуни :)
196
9
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 7 месеца
Русия е затрила всички империи до сега и ще затрие и краварската!!! А като гледаме бюджета... примерно за едните означава 10000 произведени су 35 по млрд рубли, за другите означава 500 ф 16 на хартия за по 200 млн долара
195
7
 
6
 
! Отговори
Прогноза преди 7 месеца
Войната ще продължи десет години или до смъртта на путин. След нея Русия ще бъде низвергната и изцяло задушена икономически от китай. А Украйна с нов план маршал за около 10 до 20 г. Ще бъде икономически много по добре от русия и ще е новия военен лидер на Европа. Повечето иновации във военното дело, обиграна и мотивирана армия ще бъдат на украйнците. А Русия ще има един голям проблем поне 50 г. със западната си граница.
194
7
 
5
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
Напротив. Русия се готви категорично да спечели войната в град Лвов още тази зима .Въпреки че биха били много доволни да цедят САЩ и ЕС още години наред !!!
193
1
 
3
 
! Отговори
Аннонимус преди 7 месеца
До ПРО СИА умрИзползването на стари нацистки пароли от Българи, били те и националисти, е присвояване чужда култура. Никак не е автентично.
192
1
 
3
 
! Отговори
Тц,тц преди 7 месеца
Каква ненормална държава? 40% от държавния бюджет само за военни разходи???Никаква икономическа обосновка не може да оправдае това! Това е извън разбирането и смисъла за държавно управление още от древността! Единственото обяснение е, че в Русия управляват хора, решили да умрат с Властта,пък ако ще и тази държава да умре заедно с тях!
191
4
 
1
 
! Отговори
Късата пемет преди 7 месеца
До Анонимен 345. Виж не очаквам много акъл от копейка, така че това че не можеш да разбереш *** текс не ме учудва. В текста пише за мечтите на неудачници като тебе. Радвам се че си се разпознал като копейка.
190
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия се готви и да национализира активи на запада за 500 милиарда след войната . Сега не може но след войната това ще стане . С падането на технологии само петрола ще е решаващ а не ,,членството,, Това означава че пак се набутахме сами в грешния лагер срещу Русия .
189
2
 
10
 
! Отговори
Късата памет преди 7 месеца
Някой руски фен може ли да ми напомни коя от мечтите им се сбъдна - Киев за три дни, ще плащаме в рубли, Рублата световна валута, без руски газ ще умираме от студ и газа ще е 4000 евро (сега е няма и 40), без руски петрол бензина ще е 10 лв, руската кредитна карта Мир ще важи извън русия, Херсон е капан и ВСУ ще измре, пробива в Бахмут отваря настъпление на Русия в цяла Украйна, руснаците сега отстъпват за да вкарат ВСУ в чувал (това беше миналото лято когато руснаците бягяха панически) и т.н.
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От провинцията.Край нас минава международен път.Направих си труда да преброя трафика на камионите с украинска регистрация които минават за 5 мин.Много!!! Нямат шанс руснаците с тази война.В Украйна се инвестира, войната може да остане позиционна, но Русия ще губи, защото това което взе, ще бъде невероятно скъпо да задържи,а още по-невъзможно - да го узакони международно!
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кво е туй на картинката бе? Да не е от ония извънземните от зона 53
186
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Истинският Фюрер е отдавна при Кобзон , а това са театрални постановки с разни актьорчета .