Ще се кандидатира ли Путин да остане президент до 2030 г.?

Той е вече на поста по-дълго от всеки друг руски управник след Сталин
3 окт 2023 15:10, Елка Василева
60
Ще се кандидатира ли Путин да остане президент до 2030 г.?
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин може да намекне следващия месец, че ще участва на президентските избори през 2024 г., съобщи днес вестник „Комерсант“. Това проправя пътя стопанинът на Кремъл да остане на власт поне до 2030 г., предаде Ройтерс.

Официални длъжностни лица очакват, че в рамките на конференция през ноември Путин може да обяви, че ще участва в президентските избори през март догодина, цитира „Комерсант“ неидентифицирани източници, близки до президентската администрация.

Вестникът, който е един от най-уважаваните в Русия, пише също, че има и други сценарии за това какво ще направи Путин на конференцията и че той лично ще вземе окончателното решение за това.

Кремъл не коментира веднага тази информация, посочва Ройтерс.

Путин, на когото Борис Елцин повери президентския пост в  последния ден на 1999 г., вече е бил държавен глава по-дълго отколкото всеки друг руски управник след Йосиф Сталин, надминавайки дори 18-годишното управление на Леонид Брежнев.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя сигурно е в мършолея под мумията на ленин, а двойници с презервативи на главите има много
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин подхранва маргаритките вече една година. Двойници със силиконови презервативи на главите им колкото искаш
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин ако беше посетил Третяковската Галерия и се беше замислил над картината на Иля Репин ЗАПОРОЖЦИ ПИШАТ ПИСМО До СУЛТАНА, може би нямаше да нападне Крим, Донецк и Донбас през 2014 и Украйна през 2022. В писмото до султана запорожците написали: Ще ни покориш, когато седнеш с ГОЛгъзВЪРХУтаралеж !!!
45
0
 
4
 
! Отговори
1231 преди 6 месеца
Русия се нареди до маса други страни от третия свят където управляват пожизнени диктатори.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може и за, вице, на Тръмп?
43
2
 
6
 
! Отговори
Путкин преди 6 месеца
с всичките двойници дето има, може и още 100г. да откара. Тамън дотогава ще е върнал еволюцията до пещерните хора. Само варенето на борящник няма как да изтрие.
42
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 6 месеца
Бе базикай се ти ама ако на медведя не му спрът пиячката, то едва ли има шанс да надживее путина!
41
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Честито на печелившите! С радост да си го ползват и после и мавзлей да му направят!
40
0
 
3
 
! Отговори
eeeeee преди 6 месеца
Е той не е ли до живот, като своят идол в Германия от средата на миналия век.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наследника на Путин ще бъде Медведев който е доста по твърд и ако Украйна още съществува той ще я довърши много бързо. По важно е кой ще бъде следващия президент на америка отпускат се милиарди за Украйна обаче за бездомниците на сащ които наброяват 70 милиона пълно безхаберие.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да остане, тъкмо да дозагроби московската уличница.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стар, уморен, изхабен!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Олеле мале?
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще ги "управлява" докато пукяса. Като Сталин. Или брежнев. Или Хитлер. Бая руснаци ще дадът фира до тогава. А Европа вместо да се занимава с цивилизовани неща, ще се въоръжава тежко и подготвя за поредната война.
34
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 6 месеца
Ми да ти кажа, така до колко виждам руснаци има навсякъде! Но най-малко са в рашистан! Не е ясно защо руснаците искат да живеят къде да е другаде но не и в рашистан! Това едно на ръка! После има една народна поговорка! Българска е и затова едва ли ще я знаеш! И тя е: "Каквото сам си направиш и цяло село не може да ти направи!" Та такива ми ти неща!
33
3
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 6 месеца
От кого има тази подкрепа?От милионите руснаци, които избягаха в Щатите, в ЕС (че дори и в бедна България, само и само да се махнат от безумния му режим) ?От стотиците хиляди почернени семейства дали безсмислени жертви в Украйна? Или от тези, които останаха там с най-ниските пенсии в Европа, с най-мизерните заплати и с рухнала рубла? Или го харесват понеже хариза единственото, което остана на руснаците - земните им богатства на олигарсите?Освен олигарсите няма кой да харесва бункерния пъзльо.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВМЕСТО ТОЗИ НИЩО НЕКАЗВАЩ МАТЕРИАЛ ВСЪЩНОСТ НОВИНАТА НА ДЕНЯ Е,Ч Е БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ЗАБРАНИ ВЛИЗАНЕТО НА РУСНАЦИ! ПУСКАМЕ ИМ ЖЕЛКЯЗНАТА ЗАВЕСА, КАКТО ТЕ НАВРЕМЕТО! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
31
5
 
4
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 месеца
Няма никакво значение дали ще се кандидатира. Знаем русия как прави избори и референдуми. Путин от кремъл жив няма да излезе. А русия може и да стане нормална страна едва след като мършата на путин бъде изхвърлена от мавзолея пред кремъл при рибите в москва река.
30
6
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 6 месеца
Даже ще се кандидатира за президент и на Украйна! Киев е руски! Нищо не може да го спре!
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иначе пийняка Елцин е ударил джакпот като намира Путин, всички други са щяли да доунищжат Русия, та Елцин си е изкупил повечето грехове с този ход да избере Путин.