Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия

За това предупреди бивша представителка на Вашингтон в НАТО
5 окт 2023 08:35, Елка Василева
225
Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

Още по темата
"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната Алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Трюдо, след двойния позор от почитането на есесовците, обеща да "разрови в архивите". Ден преди това в Канада беше разкрит втори случай на почитане на нацистите от "Галисия" - оказа се, че един от тях дори е получил най-високото държавно отличие на страната. Премиерът Джъстин Трюдо очевидно осъзна, че едно извинение само по себе си няма да успокои гневната общественост и започна да търси виновните. Както съобщава CBC, Трюдо е обещал да провери архивите на комисията Жул Дешен, която през 80-те години е разследвала биографиите на бегълци, живеещи в Канада, но в крайна сметка не е разкрила на общ
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Американците не знаят нищо за руснаците. Живял съм години в Русия. Спомена от ВСВ е дълбоко заседнал в главите на руснаците. Те могат да ядат камъни и да пият само вода, но на тема Русия са непобедими.Путин за тях е човека върнал имперското достоинство на Русия и НИКОГА няма да го свалят.Обратно, колективният Запад, свикнал да живее в лукс, спокойствие и себичност днес трепери от възможна война с Русия. Но преди да почнат да идват ковчезите, първо, трябва някой да отиде да се бие, а няма кой.
106
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен За да завземеш една страна трябва калния войнишки ботуш да стъпи на терен така да се каже. САЩ техника е преутежнена примери БОЛ като почнеш от танковтет М1 и дори по-старите М60 и минеш през баналните колеси стрйкъри. половината стрйаккъри остават на бойното поле защото се троши ходовата част??? падне ли един дъжд и край на бойните машини на САЩ а какво става когато атакуваш безумно само с пехота виждаме от боевете на ВСУ... МЕСОМЕЛАЧКА и хиляди убити украинци
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много е вероятен сблъсък между САЩ и Русия и Китай, ако САЩ продължават досегашната си политика.
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е, то и ако САЩ изстрелят ракети срещу Русия, е вероятен сблъсък САЩ - Русия.
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Почти съм сигурен, че 70% от населението на САЩ може да бъде унищожено с минимално количество ядрени оръжия, тъй като е изключително концентрирано в мегаполисите. Щетите за планетата ще за пренебрежимо малки в сравнение с позитивите.
102
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър смята, че Украйна вече е загубила войната:"На Вашингтон и неговите съюзници свършват боеприпасите, техниката, а също така пресъхва вътрешната подкрепа за Украйна", смята той. Според полковника суровата истина е, че "прокси войната в Украйна вече е загубена".
101
3
 
19
 
! Отговори
Намират преди 8 месеца
се тук там разни мечтатели с ментални увреждания, дето бълнуват за война м/у РФ и САЩ, ако била без атомно оръжие. Ми то ако-то мирише. Русия е първа атомна сила и бъде ли нападната ще използва ОМП без колебание! То не е разработено и произведено за украса.
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тия толкова са им се спихнали платките, че ръсят умнотия след умнотия.
99
2
 
18
 
! Отговори
Анализ в резюме преди 8 месеца
Последното което САЩ искат е ядрен конфликт със страна като Русия. САЩ имат гъстонаселени райони, ударите по които ще са смъртоносни за САЩ, докато Русия има огромна територия и е много вероятно да преживее тотална ядрена война.
98
2
 
29
 
! Отговори
До 76 от Монк преди 8 месеца
Превземане от страна на Русия, ти чуваш ли се?! Още живееш с мантрите за комунистически СССР а той вече го няма. Сега сме превзети от другите. В резултат сме минус 2 милиона души, военни бази на наша територия. Брюксел и Козяк ти определят дневния ред в резултат на което ако изключим 300 хил.бели якички в София, чиято най-висша придобивка на демокрацията е кола на лизинг, апартамент на изплащане и плаж в Гърция. Страната е в упадък. А капитализма е в процес на демонтаж. Събуди се!
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бабишкера бълнува, вероятно предрусала с някви медикаменти за деменция. Те Русия ако искаха да влизат в страна от нато досега да бяха.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудо големо!! Сблъскайте се най-накрая и след като понесем последствията всички ще дойде за целия свят добро време
95
1
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 8 месеца
САЩ губи и в Украйна и в един пряк конфликт с Русия, ако са *** ще си претнат един такъв
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боже, тия в каква паралелна невероятност живеят бе?Русия щяла да влезе в страна членка на нато.....западния "елит" тотално е скъсал връзката с реалността.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде кажете тук сега, а какво става с контранастъплението, хайде сега някой тук да каже?
92
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Досега почти милион украински мъже са загинали, в момента Украйна е останала с около 20 милиона население, но на САЩ не им пука, важно е да "победят" Русия.
91
0
 
8
 
! Отговори
САРМАТ преди 8 месеца
Ракетен ядрен удар някъде от сибирската пустош през Южния полюс? Няма проблем. И нека американският данъкоплатец осигури създаването на "кръгова система за противоракетна отбрана" през Южния полюс, вместо батерии THAAD, разположени по обичайните маршрути на руските ракети от предишни поколения.
90
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още ли повтаряте опорките че русия воюва с НАТО? Ами уточнявайте тя неща, другари. Значи Иран и С. Корея воюват с НАТО до последния руски войник.
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Днес срещу САЩ и НАТО стои мощтна ядрена триада - Русия, Китай и Северна Корея. В частност Русия няма нужда от Китай или Северна Корея за да изтрие САЩ и ЕС от лицето на земята при конфликт НАТО - Русия. Но от друга страна, това това означава още, че при всеки конфликт на САЩ с Китай за Тайван, Северна Корея е вътре на страната на Китай. Със всичко което има застава на страната на Китай, а тя има много във военно отношение.