Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия

За това предупреди бивша представителка на Вашингтон в НАТО
5 окт 2023 08:35, Елка Василева
225
Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

Още по темата
"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната Алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
15
 
! Отговори
До експерт преди 8 месеца
Ти си толкоз експерт колкото аз съм английски лорд!)))Какъв БВП бе.....САЩ страната с трилиони дълг...печатница на инфлационни пари в която 60% от населението не работи а само яде..
127
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Споко, САЩ ще предаде на Украйна ирански оръжия и боеприпаси, заловени на път за Йемен,съобщав CNN. А Путин погрешно вярва, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците, но ние ще го разубедим от тези му представи.
126
1
 
13
 
! Отговори
Дани преди 8 месеца
Само напомням как американците изоставиха афганистанските си партньори и оставяйки военна техника попаднала при талибаните.Няма да е като за първи път.
125
2
 
12
 
! Отговори
Кон с татация преди 8 месеца
Той световният империалист, милитарист и пара3ит сащ без войни не може да живее!Без точене на световните ресурси и печатане на долари без покритие няма как!
124
2
 
10
 
! Отговори
ще изоставят затова преди 8 месеца
Ирландският бизнесмен Чей Боус за Украйна: 350 000+ мъртви,1 000 000+ ранени,6 203 600 избягаха,8 000 000 разселени хора.0 планове за установяване на мир,0 изборни планове,0 шанс за военна победа.Над 20 000 000 долара лично богатство в страна, където средната годишна заплата е 7 500 долара.Слава на диктатурата.
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението.
122
14
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 8 месеца
Факт: САЩ - БВП 26 трилиона, ЕС - 15 трилиона! Русия само 2 трилиона - съотношение 1 към 20! Когато фактите говорият, и боговете мълчат! Русия е икономическо джудже, и няма никакъв шанс да води икономическа война срещу ЕС и САЩ. До дни, дори до часове икономиката на Русия ще рухне, военните складове ще бъдат ометени, ракетите ще свършат, допотопната руска военна техика ще бъде унищожена от модерната въоръжена по натовски стандарт армия на Украйна, до дни, дори до часове украинската армия ще влезе в Москва и Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага.
121
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен
120
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прочетох само заглавието и със 200% сигурност ще кажа, че едното (изоставянето на Украйна от САЩ) няма нищо общо с другото (да влязат във война не само с Русия, а с когото и да е). Най-вероятно всичко, което е написано под заглавието е някаква боза, която не само не си струва да се чете, ами още по-малко и да се коментира.
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Хитлер не беше се впуснал в северно африканската афера и беше превзел москва ... ако демокрацията беше това за което се прокламира ... ако комунизма беше това за което се бореше ... ако хората четяха повече книги ... ако, ако, ако
118
13
 
4
 
! Отговори
Я па тая! преди 8 месеца
Защо САЩ да изоставят Украйна! Ми че то те целият цивилизован свят са обединиени и консолидирани и ще подкрепят Украйна колкото е необходима докато Русия не бъде победена на бойното поле! Никой няма да изоставя Украйна, моля ви се!
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Херсонск направление. Тук - без специални промени. РВС нанасят удари по струпвания на зомбакнацистишен в района на Антоновския мост и на островите в делтата на Днепър, както и по пунктове за временно разполагане на зомбита на отсрещния бряг. Зомбираната по натовски стандарт биомаса се опитва да окупира островите, като непрекъснато стоварва зомбита върху тях. FPV дронове са насочени към лодките, а артилерия и минохвъргачки са насочени към островите.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направление Запорожие. Ореховски плацдарм. Водят се боеве на линията Работино-Върбовое. Зомбакнацистишена се опитва да напредне към Новопрокоповка и понякога успява. Онзи ден зомбитата се приближиха на повече от километър до населен район, но РВС им спря устрема и ги върна обратно. По принцип всяка зомбивълна завършва по един и същ начин зомбакнацистишена понася значителни загуби и се оттегля на предишните си позиции. Руските бойци все повече контраатакуват. По време на една от предишните атаки на зомбакнацистишена РВС премина в настъпление към Работино и прочисти няколко от неговите опорниц
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Соледарско направление. Южният фланг на Артьомовск. Продължават ожесточени боеве в района на Клещеевка и Андреевка. Зомбитата на киевският наркокартел прехвърлят допълнителни резерви и щурмуват позициите на РВС, опитвайки се да премине отвъд жп линията. Руските бойци добре разбират, че при никакви обстоятелства не трябва да допускат зомбитата там. и отблъскват всички зомбивълни. Артилерията и безпилотните самолети активно работят срещу настъпващите зомбивълни.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Старобелско направление. На запад и югозапад от Кременная вече месеци се водят ожесточени битки. Зомбитата на киевската хунта претърпя сериозни загуби в жива сила и техника, но няма да отстъпи позицията си. Затова киевският наркокартел прехвърля нови зомбита в този район.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южна Донецка посока. Времевски плацдарм. Зомбитата на киевският наркокартел атакува позициите на РВС край Приютное с малки зомбигрупи, но безуспешно. Освен това, недалеч от Старомайорски, зомбираната по натовски стандарт биомаса трупа сила за последващи атаки. Артилерията на РВС и авиацията действат срещу струпванията на зомбакнацистишена. В района на Урожайное се водят позиционни битки. Зомбакнацистишена са сериозно затънали в този район и случващото се в момента не прилича на начален етап на "контранастъпление". Основният въпрос в момента е дали все пак зомбитата ще атакуват?
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато Зеленски молеше за пари и войниците му измираха на фронта, съпругата му похарчи повече от 1 милион долара за бижута на Cartier в Ню Йорк. Когато Елена харчеше парите на европейците, Зеленски говореше в ООН по това време. Посещението в магазина на Cartier нямаше как да остане незабелязано, тъй като след него една от служителките беше уволнена, защото тя публикува разписката за покупка на Елена Зеленская в размер на милион долара.
111
0
 
9
 
! Отговори
3 преди 8 месеца
И съдейки по това колко небрежно канадците реагираха на преследването на германските нацисти, които масово избягаха от бесилото в тяхната страна, може би има още десетки такива "почетни нацисти" като Хунка и Саварин в Канада.
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фашити - ***, не пускате коментари?
109
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
не е разкрила на обществеността имената на предполагаемите нацисти, въпреки призивите на обществени активисти и еврейски общности. Като се има предвид, че Трюдо отказа да признае вина за почитането на Ярослав Хунка, той едва ли ще побърза да публикува списъка на нацистите - за да не влезе в нов скандал с ръкостискане с военнопрестъпници. Трябва да се отбележи, че около времето на разследването на комисията, в края на 80-те, есесовецът Питър Саварин получава своя Орден от ръцете на висшите служители на държавата. И съдейки по това колко небрежно канадците реагираха на преследването на германски