Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия

Отговорът на Москва щял да бъде колосален
129
Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че въоръжавайки Украйна, Съединените щати тласкат Русия към използване на ядрени оръжия, съобщи БГНЕС като цитира Си Ен Ен.

„Оставам с впечатлението – пак казвам, че това е мое мнение – че американците тласкат руснаците към използването на най-ужасното оръжие. Те въоръжават Володимир Олександрович Зеленски и неговата армия и осигуряват ракети с голям обсег. Дори ракети, способни да летят на 300 км.“, каза Лукашенко по време на посещението си във военен обект в района на Брест.

Още по темата

Лукашенко добави, че ако такава ракета удари руска територия, Москва ще трябва да отговори.

„Една такава атака дълбоко в руската територия и отговорът ще бъде колосален. Иначе защо са ни нужни тези ядрени оръжия?“, каза Лукашенко.

Според него разпалването на напрежението между страните може да доведе до ситуация, когато Русия „ще извади червения бутон и ще го сложи на масата“.

Той отбеляза, че "американците не се страхуват за безопасността си, защото са отвъд океана“.

Коментарите на Лукашенко дойдоха, след като руският президент Владимир Путин каза ден по-рано, че е възможно да се отмени ратификацията на договор, забраняващ ядрените опити.

Ден след коментарите на Путин, председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин заяви, че Съветът на Държавната дума „определено ще обсъди въпроса за отмяна на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити“ на следващото си заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кая тласкат, като си защитават земята независимостта и достойнството ли на своя територия? Вярно е че ги бия на фронта, но са на чужда територия в чужда държава , крадци изнасилвачи и мародери. С хляб и сол ли очакват да ги посрещнат
96
0
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 6 месеца
Ха,Ха,Ха ***!!!!
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каквито оръжия ползва Русия,такива да се дават и на Украйна.
94
2
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
картошка лидера мина метър един път и вече е решил, че е фактор. ше го видиме зимъска, като при васалите на султана почнат банковите фалити и свърши манджата.
93
5
 
10
 
! Отговори
Тласкач преди 6 месеца
Ами, тласкат я! Като на фронта олекнаха ще се наложи атомът да евапиорира вси джуджета, Коне и мустакати под-фюрери. Само така Светът ще се отърве от червената шлака.
92
14
 
17
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 6 месеца
Значи москва може да стреля по Киев,обаче Киев по москва не може??? Страна логика и странна война
91
20
 
19
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Гадните американци подпалвачи на войни точно това правят предоставяйки оръжие на Украйна понеже знаят че ядрена държава особено Русия не може да бъде победена с конвенционални оръжия и Русия никога няма да се предаде А в краен случай според Националната им доктрина ще използват ядрено оръжие но ако си стигне до там искрено желая руснаците да изпратят най-напред на американците няколко посейдона и човечеството да се радва на един хубав пролив между двата океана това заслужават на гълците
90
19
 
23
 
! Отговори
Посейдон преди 6 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка
89
18
 
15
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 6 месеца
Раша скоро ще е радиоактивна пепел. В Невада масово тестват атома. На сателитни снимки се вижда яко затопляне на региона.
88
28
 
15
 
! Отговори
Феминистът. преди 6 месеца
Русия със своята нагла и агресивна политика непрекъснато тласка САЩ и ядрените страни от НАТО към използване на ядрено оръжие. Крайно време е Москва и Сан Петербург станат съвременните Хирошима и Нагазаки. Крайно време е Русия да бъде превърната в радиоактивна пепел. Това е единственият начин гръбнакът на агресор номер едно в света да бъде прекършен окончателно и безвъзвратно.
87
11
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 6 месеца
Абе хора- Помните ли Химна на България от времето на Комунизма-С нас Москва е в труд и бой-така че с тях сме- кой както иска да го разбира.
86
19
 
28
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Рашистите все някой ги карал насила, все не били виновни. Царете на лицемерието.
85
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Използването на ядрени оръжия трябва да започне единствено върху американска територия.
84
21
 
20
 
! Отговори
Бай Дятлов преди 6 месеца
Рашките отчаяно искат да изчезнат. Управлявани от двойник на мъртвец. Нема такъв провал.
83
8
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 6 месеца
Да, отчаяно искат да накарат Русия да използва мощно оръжие като ядреното, защото няма повод да ги нападнат и разпарчетосат, но така ще заличат и себе си, и всички останали..
82
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БЕЗ ПАНИКА, МОЛЯ ! СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА ВСИЧКИ ДЖИХАДИСТИ ЩЕ СРЕЩНАТ СЪЗДАТЕЛЯ СИ ! РАШКИТЕ НЯМА ДА СИ ПОЕМАТ ВЪЗДУХ !
81
29
 
23
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 6 месеца
Накрая от Раша няма да остане нищо. Помнете какво ви казвам. Америка басма не цепи, с терористи не преговарят. Вижте какво стана с япончетата. Ядоха атома.
80
7
 
22
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 6 месеца
Още един фашизиран луна тик.
79
2
 
8
 
! Отговори
до Ямболията преди 6 месеца
алоу ,Динко , нидей ва ! Нидьей са напиняй шъ съ изпусниш . Как па идьин от вази ппдб.... тьемерутьи ни вдена ,че стигне ли се до атом всичко е чао .
78
6
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
До едно ангелче ми каза === Олеле майко :-О Пу-пу..... тука само луди пишат, дето са импотентни комунисти пенсионери и няма с какво друго да се занимават по цял ден освен с фантазиите си :))))))))))))