Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия

Отговорът на Москва щял да бъде колосален
129
Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че въоръжавайки Украйна, Съединените щати тласкат Русия към използване на ядрени оръжия, съобщи БГНЕС като цитира Си Ен Ен.

„Оставам с впечатлението – пак казвам, че това е мое мнение – че американците тласкат руснаците към използването на най-ужасното оръжие. Те въоръжават Володимир Олександрович Зеленски и неговата армия и осигуряват ракети с голям обсег. Дори ракети, способни да летят на 300 км.“, каза Лукашенко по време на посещението си във военен обект в района на Брест.

Още по темата

Лукашенко добави, че ако такава ракета удари руска територия, Москва ще трябва да отговори.

„Една такава атака дълбоко в руската територия и отговорът ще бъде колосален. Иначе защо са ни нужни тези ядрени оръжия?“, каза Лукашенко.

Според него разпалването на напрежението между страните може да доведе до ситуация, когато Русия „ще извади червения бутон и ще го сложи на масата“.

Той отбеляза, че "американците не се страхуват за безопасността си, защото са отвъд океана“.

Коментарите на Лукашенко дойдоха, след като руският президент Владимир Путин каза ден по-рано, че е възможно да се отмени ратификацията на договор, забраняващ ядрените опити.

Ден след коментарите на Путин, председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин заяви, че Съветът на Държавната дума „определено ще обсъди въпроса за отмяна на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити“ на следващото си заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 39. Целият свят викаш? Без изключение. Брей мааму.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
38 платен драскач си а не помнещ. Хитлер е ппбеден от червената армия преди повече от 70 години. Ти на колко си?
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
34 напротив, все повече държави стават ядрени включително и Беларус. Това е заради янките. Лавров отдавна каза че конфликтите подклаждани от американците са накарали редица държави да поискат ядрено оръжие. Общо взето твоите янки ще престанат да съществуват. Може даже и без ядрено оръжие. Целият свят включително и ядрената държава Бхарат е вече срещу англосаксонската колонизаторска екплоатация
34
5
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 7 месеца
И Хитлер заплашваше с някакво тайно оръжие,но всички знаем ,как завърши!
33
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Какви ядрени оръжия, какви червени бутони ръсят болните мозъци? И тоя си въобразява, че като употребят ядрено оръжие,и ще минат метър ли? И руските таракани повтарят като папагали! Лукашенко и Путин се смятат за недосегаеми ли? Явно яко са я закъсали в Украйна,щом реват! Хубавото тепърва предстои!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сащисните пробват да завъртят ядрена война ако не с руснаците то с китайците или Сверна Корея.Болните са правили проучвания как една ядрена война щяла да намали Глобалното затопляне и даже пуснаха статия по въпроса вместо да ходят в някоя психиатрия.Една ядрена война направо ще сцепи планетата...
31
9
 
6
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 7 месеца
На срещата във Валдая Путин заяви че Сармат вече е в серйно производсто. Нужни са няколко изпитания на ракетите с почти неизчерпаем ядрен двигател Буревестник, преди и те да преминав в серийно производство като интересното при тях е че могат да летят седмици ,месеци дори години.Същите имат до 50 ядрени бойни глави и могат да бъдат използвани дори като ядрен щит (ПВО) срещу ответния удар, патрулирайки в около земна орбита и чакайки заповеди !
30
6
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 7 месеца
Ако руснаците искат да съществуват в бъдеще , трябва да забравят думите ядрено оръжие.
29
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 месеца
До АНГЕЛ ===Ангеле, хич те няма мой човек. Путин0питеците уж сте много пp0сти, ама фантазиите ви работят бетер Азък Азимов :) Щом знаеш такива секретни военни тайни на Путягaта как да възпрепятства ответен ядрен удар, за да може той безнаказано да унищожи света, какво има да се говори с теб? Само да спомена, че на едно военно изложение *** показаха боен робот, дето вътре имаше човек да го движи, а американците имат лазери, дето свалят всичко и безпилотна совалка, дето никой не знае за какво е
28
4
 
4
 
! Отговори
Бах мама му. преди 7 месеца
Лукашенко излезе ***, като позволи на Путин да разположи ядрено оръжие на територията на Беларус. САЩ ще ударят първо там.
27
5
 
10
 
! Отговори
Смях преди 7 месеца
Картофения диктатор ни "уверяваше", че Русия ще прегази Украйна за няколко дни. Явно ролята на циркаджия, както Медведев, Розгози и пр. мухаресва много.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз ако бях на вовата на мястото вече да сьм пуснал сатаните кьм фалшивите американски щати
25
6
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 7 месеца
Ами Русия да опитат какво ще стане , ако използват ядрено оръжие. Поне половината население на Земята няма да е живо и могучая Русия също.
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дло 20. Ти си скаран с матеметиката 300 и 200 5800 ли са? Русия има съветско ядрено оръжие което може да унищожи пет пъти земята. Най лошото е че никоя друга държава няма такъв арсенал от ядрено оръжие ако имат то няма да може да достигне до русия руснаците имат защита от нападение с ракети нито една няма да може да достигне руската територия още в полет ще бъдат свалени с оръжие от космоса.
23
7
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
Ядрена война ще стане в момента в който САЩ или Русия открият как да възпрепятстват ответния удар.От 10 години Русия работи по този проблем докато САЩ от скоро.Все още никой не е открил разковничето но със сигурност Русия е много по близо.Избийте си от главите че ще се стигне до размяна на удари. Това никой няма да го допусне !!!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съветът на Държавната дума на РФ ще обсъди въпроса за отмяна на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити на следващото си заседание.
21
4
 
17
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 7 месеца
А те двамцата с джуджи - сами си тласкат държавите към разпад.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В една песен се пееше и хиляди слънца сеетнаха в ноща. Дано не са на българия че живо пиле няма да остане.
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Към 10 октомври 2023 г. три от 30-те членки на НАТО са ядрени сили: САЩ - разполага с приблизително 5800 ядрени бойни глави, което е най-големият ядрен арсенал в света. Великобритания - разполага с приблизително 215 ядрени бойни глави. Франция - разполага с приблизително 300 ядрени бойни глави.Ако Русия направи нещо, ще трябва да се разправя с тези...
18
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия да се изтегли на територията си и няма проблем..