Шойгу: Западът иска конфликт в Азиатско-тихоокеанския регион

Страните от НАТО насърчавали надпреварата във въоръжаването там
30 окт 2023 08:48, Елка Василева
42
Шойгу: Западът иска конфликт в Азиатско-тихоокеанския регион
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на отбранителен форум в Пекин, че Западът иска да пренесе конфликта в Украйна в Азиатско-тихоокеанския регион, предаде Ройтерс.

В изказването си на форума "Сяншан", най-голямата проява на китайската военна дипломация, Шойгу заяви, че НАТО прикрива струпването на сили в Азиатско-тихоокеанския регион с "демонстративно желание за диалог".

Шойгу допълни, че страните от НАТО насърчават надпреварата във въоръжаването в региона, като увеличават военното си присъствие и честотата и мащаба на военните учения там.

В същото време той заяви, че ходът на Русия да оттегли ратификацията си на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити не означава край на споразумението. "Ние само се стремим да възстановим паритета със Съединените щати, които не са ратифицирали този договор", добави той.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Абе я пак да пресметнат колко милисекунди лети ЦАРМАТА до Берлин че нали сменихме с един час времето.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От 2014г България всеки ден присъстваше в Централната руска телевизия: "Българите са Русофоби", "ние за разлика от Българите сме на 100% Българофили", "азбуката на България не е Българска, тя е древноруска""Кирил и Методий не са българи", България в ЕС е най изистаналата, трябваше да е до нас в Евразия" за Македония, как в Македония са ни наричали фашисти- това ежедневно в различни предавания, може с едно изречение но не ни пропускаха и то с огромна омраза- добре че сме в ЕС и НАТО.
35
0
 
0
 
! Отговори
САЩдаСИстоятУдома преди 5 месеца
Троловете на байДанчо да си направят справка какво става в Азия. Последните дни доброжелателни изпращачи подават недвусмислени сигнали(да се чете "атакуват американски бази с безпилотници"), че САЩ е време да си обира крушите от региона . Сирия, Афганистан Ирак. Връщат им от собствената стока. Голям купон започва и ще става все по-голям. Местни журналисти коментират, че тамошните платени поддръжници на САЩ биват издирвани поименно и връщани в правата вяра чрез уреждане на директна среща с Аллах
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво излезе от устата на руските империалисти и убийци, слагайте едно отрицание за да получите вярност на информацията. Единствено Русия има полза от световна война, защото затъна в Украйна, и когато това започне да се разбира от ташноите им крепостни селяни, ще настанате гражданска война, вече имаше един опит. Нима забравихте кой започва световната война прегазвайки Полша? Това бяха заедно нацистка Германия и нацистка Русия. Обаче този път няма да се получи.Палестина няма да доведе до желаното
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Безкрайната рашистка наглост! Тези, който започнаха и птовеждат в момента война в Европа обвинават други, че искали конфликт! И все другите им виновни, а те просто убивали и грабели, щото нямали избор! Невероятно безочие, след безочие, след безочие...
32
8
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 5 месеца
Сталин е трябвало да целува ръката на САЩ и Великобритания, че така са ги били натиснали нацистите, че в Москва щеще да се говори на немски! 20 милиона жертви в ВС2 от руска страна, повече от всички останали взети заедно! И на това ако му викате победа! Пълен лузър, с габарити на мечок!
31
4
 
5
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 5 месеца
Кой ще е наследника на джуджето в хладилника, се пита в задачата?!
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Сталин и Ленин не са били войници но печелат войните на цара със запада и спасяват СССР от распат. Запада цели распат на Русия и да прилапа Сибир заради петрола.
29
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
дека Путино ке ми липсва мир на праха му а ся сериозно кой ке е новио Путин
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прочете биографията му бе! Шойгу е икономист, който не е служил и един ден в армията! Назначен е от Путин за шеф на пожарната, после за военен министър! Това е смешно, военен министър въобще да не е бил войник! Вярвате ли това жуже Путин е бил оперативен от КГБ, 162 сантиметра, 50 кила с мокри дрехи, бил е чиновник в канцеларията им в Културния Дом в Дрезден, тогава ГДР!
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все повече ще се показва Шойгу. Той направи неговия край типично азиатски . Китайците се чувстват добре. Шойгу няма представа за ЕС, но говори . Много руснаци се нанесоха в неговия роден край
26
6
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 месеца
Добре седят тези очила на тази аграрна физиономия. Само заплахи кънтят в празните им глави. Как не създадоха нещо хубаво за народа си. За другите народи знаем.
25
5
 
7
 
! Отговори
Никос преди 5 месеца
Тоя Шойгу нещо пак много се е объркал.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди има няма една година нали ни казахте, че Шойгу бил умрял!? И това ли е двойник? Но надали защото като му гледам кривата физиономия, трудно ще се намери 2-ри като него.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кво става сега, гътна ли се Вовчик? Да последва армията си!
22
3
 
7
 
! Отговори
До Геро преди 5 месеца
То ЕС ежегодно гласува и помощи за палестинците, ама дано си отворят очите! Че всичките пари, които отиват там, се превръщат в оръжия, а не в болници, училища, детски градини, инфраструктура! Газа можеше да е Сингапур в Близкият Изток но те си искат джихат!
21
2
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 5 месеца
Как кое е пропаганда??? Първо кой е Шойгу? Второ кои са Запада??? Само в заглавието има пропаганда на килограм!
20
7
 
1
 
! Отговори
Геро преди 5 месеца
ЕС гласуват за ежегодна икономическа и военна помощ за Украйна, което си е пряко участие в конфликта. Ние сме губещите ,а тряба да има заъвор за измяна на политиците.
19
3
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 5 месеца
Е, то е понятно, но трябва да се прочете литература на научно историческо ниво! Не Дискавъри и Виасат Хистъри! А за Русия е вярно, там медиите са под пълен контрол и някаква информация може да излезе само от социални медии със сървъри извън Русия!
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 18. Кое е пропаганда в текста ?