Продадоха на търг апартамента на Зеленски, може да го направят музей

Украинският президент така и не успява да влезе в имота в Крим
31 окт 2023 19:00, Нели Христова
112
Продадоха на търг апартамента на Зеленски, може да го направят музей
Снимка: БГНЕС

Руските власти продадоха на търг апартамент в Крим, който някога е принадлежал на украинския президент Володимир Зеленски.

Според информация на руското държавно издание РИА Новости, Министерството на собствеността и поземлените отношения на Крим е съобщило, че апартаментът в село Ливадия край Черно море е бил продаден на търг за 44,3 милиона рубли, или 478 634 долара. От пресслужбата на ведомството съобщиха за изданието, че в търга, проведен в понеделник, са участвали двама души. Имотът, чиято обща площ е около 1286 квадратни фута, първоначално е продаден за 24,6 милиона рубли, или 265 787 долара.

Владимир Константинов, председател на парламента на Крим, каза, че средствата от апартамента, който е регистриран на името на Олена Зеленска, съпругата на украинския президент, ще отидат за войната на Русия срещу Украйна, както и за "развитието" на Крим.

През май назначеният от Кремъл лидер на Крим Сергей Аксьонов каза, че територията ще започне национализацията на няколко имота, принадлежащи на украински общественици, включително апартамента на Зеленски, съобщи The Telegraph. Имотът е закупен от Зеленски през 2013 г., но украинският лидер, който беше един от най-популярните комици в страната по онова време, така и не успя да живее в тристайния апартамент заради ремонт. Русия в крайна сметка анексира Кримския полуостров през февруари 2014 г.

"Враговете на Русия няма да правят пари в руския Крим", каза Аксьонов през май.

През септември Константинов каза, че апартаментът на Зеленски ще бъде предложен на новия собственик като възможност за организиране на "музей на борбата срещу нацизма", съобщи Радио Свободна Европа. Русия многократно е оправдавала нахлуването си в Украйна като начин да освободи украинците от така наречения широко разпространен "нацизъм". Зеленски е евреин.

Украинският президент заяви, че войната в неговата страна, която наскоро навлезе в своя 21-ви месец, няма да приключи, докато Крим не бъде върнат под контрола на Киев. От началото на контранастъплението в началото на юни Черноморският полуостров е бомбардиран от украински атаки и експлозии с дронове.

След месеци на нарастващи печалби обаче някои се притесняват, че Украйна няма време да си върне контролираната от Русия територия в южните и източните части на страната си, тъй като зимата започва да се установява. Майор Виктор Трегубов, украински боец, който в момента служи във въоръжените сили на Киев в района на Източен Донецк, каза по-рано пред Newsweek, че войната се е превърнала в "оцеляване на най-силните, тези, които могат да се адаптират към новите условия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Аа вече преди 5 месеца
Гръмнаха ли го Зеленото наркоманче?
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къщата на Хитлер е вече полицейски участък.. може да направят неговата база на ВСУ.
95
0
 
1
 
! Отговори
Нелченцето,баце:) преди 5 месеца
Апартамента на Зельоньй ФюрЪр щял да бъде музей на укронаци33ъма... А восъчна фигура с жабешкокафявозелената неизпрана тениска и с белото напудрено носле на зельоньй др0гар ще има лЕ?!?
94
0
 
3
 
! Отговори
Вертелезов преди 5 месеца
Блажени са вярващите укронацита... Зелю ще ми ни върне Крим, ама друг път... Демек никога! Слава кокаине!
93
1
 
2
 
! Отговори
Minitop преди 5 месеца
Много имоти, за сметка на хилядите загинали украинци
92
1
 
1
 
! Отговори
Според СЛУХ преди 5 месеца
Генерал Власов Фюрерът на Русия само за руснаци без нито едно оживяло малцинство чиято ЗАПАДНА граница граничи с Третия Райх но започва от планината УРАЛ..........ВЛАС дори твърдят е СЛАВЯНСКА думи а ВЛАСИТЕ говорели на над 101 различни езици и не се разбирали езиково по между си................Явно Адолф Хитлер е имал предложение към РУСНАЦИТЕ да подкрепят РУСКОТО ЕДНОЕЗИЧИЕ В ОРЯЗАНА РУСИЯ чрез Фюрерът на Русия Генерал РУМЪНЕЦ дето ще им изтреби малцинствата
91
2
 
2
 
! Отговори
ФлякФ преди 5 месеца
Ай стига де. За 110 кв.м. почти половин милион долара???
90
2
 
2
 
! Отговори
Теди преди 5 месеца
ГОСПОД Е ТУК ВСЕКИ ДЕН
89
2
 
3
 
! Отговори
А преди 5 месеца
Не го мислете Колко още има знае ли някой?Дъртия козел такава инвестиция напрай ,че ще има и за него в цял свят за по една две хасиенди.
88
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да го направят музей кокаину. Може да изложат във витрина и плюшените белезници, с които мъжът на зеленски го връзва преди кекс.
87
4
 
10
 
! Отговори
Kagupoв преди 5 месеца
Не музей , мавзолей ще му напрявя на наркото ...
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Журналисти, откъде сте я преписвали тази статия? Че даже не можете да превърнете квадратни футове в квадратни метри. Кой в бг работи с кв. Фут.?
85
4
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 месеца
На снимката Зельо току-що е разбрал че ще стане булка в Чечня или Дагестан!
84
4
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
блицкриг-о да, а пред няма никой повече заблуден ,като Ганьовец си от Долно Нагорнище ) Ех,*** Балкански по-далече от носа ни вижда и по-виско от Витоша нема...
83
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наркоманчето затова ли напъва за Крим. Толкова животи загубени, за да си върне апартамента и да пие бира на брега на морето. Болен мозък/
82
3
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 5 месеца
До Ром"с---не си единственият заблуден ***
81
6
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
За какъв апартемент става въпрос,какви ги дрънкате аз зная за двореца му в Крим(над 4 милиона долара е продаден) ,че е продаден ..а парите отиват на фронта!
80
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
300 000 рашисти горят в ада, наздраве и слава на Украйна!
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз по традиция,киселото " Зеле" го слагам всяка година около 15 ноември.Тъкмо за Новата година е готово! Преди тази дата Не Слагам зеле!! А иначе това индивид,Американците отдавна го сложиха не в кацата а в Гроба! Е че Не се усети си е негов проблем!!!
78
6
 
19
 
! Отговори
Тони Парфюма преди 5 месеца
Скоро няма да му трябва нищо.Стотици хиляди са на два метра под земята заради наркомана.