САЩ за Махачкала: Като антиеврейските погроми в Руската империя

Отхвърлиха обвиненията за украинска и западна намеса
31 окт 2023 08:20, Елка Василева
78
САЩ за Махачкала: Като антиеврейските погроми в Руската империя
Кадър: YouTube

Антиизраелските размирици на летището в населената предимно с мюсюлмани руска република Дагестан може да бъде сравнено с погромите от времето на Руската империя, заяви Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Някои ще сравнят това с погромите от края на 19 в. и началото на 20 в. и мисля, че това вероятно е подходящо описание, като се има предвид разпространеното видео", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, визирайки нападенията срещу евреи, които са се случвали по това време в Руската империя. "Това е чисто и просто омраза, фанатизъм и сплашване", добави той.

Още по темата
В неделя вечерта тълпа от мъже нахлу на пистата и терминала на летището в Махачкала на фона на напрежението по света, свързано с конфликта между Израел и "Хамас". На видеоклипове, публикувани в социалните мрежи и в руски медии, се виждат мъже, които проверяват самоличността на пътници, отварят врати на терминала и се събират около самолет на пистата. В един от видеоклиповете един от тях държи плакат: "В Дагестан няма място за убийци на деца", а други скандират "Аллах акбар!" Някои от участниците в размириците носят палестински знамена.

Кърби категорично отхвърли обвиненията на руския президент Владимир Путин за украинска и западна намеса в нападението на летището в Дагестан.

 "Класически руски подход, когато нещо се обърка в страната ви, обвинявате някой друг", контрира той, заявявайки: "Западът няма нищо общо с това".

"Виждал съм коментарите им, в които обвиняват Украйна, и те са абсурдни. Смятаме, че те по-скоро трябва да потърсят отговорност от хората, които са отговорни за това", добави говорителят на Държавния департамент Матю Милър пред медиите.

"Призоваваме руските власти публично да осъдят тези демонстрации с насилие и да гарантират безопасността на израелците и евреите в Русия", допълни говорителят на американската дипломация.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
15
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 6 месеца
Ако се вникне малко в ситуацията се вижда нещо странно. Никой по медиите не разказва за детските хиляди еврейски бежанци бягащи от войната. Оказва се че стотици чартъри летят в Русия- страна в която разправят че има само пот и кал. Повечето от тях имат имоти и роднини но има и хиляди които се настаняват по хотели и курорти.Тези евреи основно са украински и казахски паспорти но и те искат в прокълната Русия.Обаче сцените от Газа и подстрекателите от руската опозиция начело с Понамарьов и Грозев?
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цял свят видя как горят Леопардите и Челинджърите. Цял свят гледа как горят израелските Меркава под ударите на руските "Корнет"-и. Само Абрамсите не горят. Украинците ги получиха, но Началникът не позволява те да бъдат хвърлени в бой.
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А бруталният геноцид в Газа
8
8
 
10
 
! Отговори
Близкото бъдеще преди 6 месеца
Нормален проислямистки ден в руската джамахирия с изчезващо христианско население.
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Американски терористи !
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не са случайни размириците на летището в Махачкала. За някакви си размирици, Президентът Путин няма да свиква извънредно заседание на руския съвет по безопасност и Шойгу няма да се връща експресно от Китай.
5
4
 
10
 
! Отговори
Където има резак преди 6 месеца
Няма мир под сянката на алахата!
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Почерка на Шорош. Появяват се няколко наети актьори, които насъскват хората и после-психология на тълпата. Така беше и у нас-тълпата скачаше по площадите, скандираше глупости и подпали партийния дом. По чудо нямаше жертви. После го повториха в арабския свят и особено на украинския майдан-скачаници, палежи, но там дадоха немалко жертви и успешно ги докараха до война. Такива тълпи не се събират спонтанно, някой трябва да програмира ситуацията.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И колко точно евреи са погромили в Махачкала? Нула? Че какви са тия погроми?
2
4
 
21
 
! Отговори
Хе хе преди 6 месеца
А погромите в Лвов през ВСВ, днешна Украйна броят ли се?
1
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е русия, първобитни, пещерни, въшливи брадати тарамбуки, на които все гнилия запад им е виновен.