Руска атомна подводница изстреля балистична ракета "Булава"

Изпитанието е успешно, отчете министерството на отбраната
Обновена: 5 ное 2023 11:25 | 5 ное 2023 10:56, Елка Василева
170
Руска атомна подводница изстреля балистична ракета "Булава"
Снимка: архив, БГНЕС

Новата руска атомна подводница "Император Александър Трети" извърши успешно изпитание на балистична ракета "Булава", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"В рамките на заключителния етап от държавната програма за изпитания новият стратегически ракетен подводен крайцер с ядрена мощност "Император Александър Трети" успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета с морско базиране "Булава" от акваторията на Бяло море (Северозападна Русия - бел. ред.) по полигона "Кура" на полуостров Камчатка (крайната североизточна част на Русия). Изстрелването на ракетата се извърши в нормален режим от подводна позиция. Ракетните глави достигнаха местоназначението в определеното време. Изстрелването на балистичната ракета е последният елемент от държавните изпитания, след което ще бъде взето решение за въвеждане на подводницата на въоръжение във военноморските сили", заявиха от министерството.
(БТА, Десислава Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 5 месеца
Слава Украйна.
102
5
 
2
 
! Отговори
Корито преди 5 месеца
Скоро ще отиде при Курск.
101
6
 
4
 
! Отговори
тридневна излагация преди 5 месеца
какво сега... трябва да ме е страх и да се подчинявам на Путин ли..ха.ха
100
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Некъф Индийците пратиха дрон на луната но след колко неуспешни полета? РФ прати дрона на Лунна орбита. И там стана гафа. Това е първи опит след над 25 години прекъсване на лунните полети...
99
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Некъф Ето поредния който БЪКЕЛ си няма от това как седят нещата в света. Реално тестовете на всяка ракета(балистична) летяща над 1000км се съгласува с всички ядрени сили(негласно дори и с Израел) за да не почне някой истинска ядрена война заради повреда в управляващия блок на тестовата ракета. Независимо че в момента няма никакви договори между САЩ и РФ и останалите за ядрено оръжие - тази процедура се спазва НЕОТКЛОННО!!!
98
10
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 5 месеца
Най големия проблем с руснаците и ракетите им е , че някой ден тяхна ракета ще се върне на тяхна територия и ще обвинят други за калпавите им ракети. Ако някой почне да ми философства колко са добри руските ракети, само си спомнете как преди месец индийците успяха да пратят ракета на луната, а на рашките летящия им варел се взриви преди да я стигне даже!
97
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хах пак некви нови оръжия в тубата. Те пак имаха и некви други безаналогови измислици ама нещо спряха да стрелят по Киев. Явно патриота от 80 те не им разпознава на колхозниците безаналоговите ракети и ги сваля хха
96
11
 
16
 
! Отговори
Q преди 5 месеца
Смях,да не са задвиш,това не е анимация#това е реалността.)Не ти харесва,но ще трябва да привикваш с това ))
95
21
 
20
 
! Отговори
Смях преди 5 месеца
Пак безаналогови анимации :)
94
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отивам да гледам, как тия бедните в загниваща Европа, пак ще напълнят стадионите с по 40-50к, нищо че сметките не могат да си покрият. Вие си пишете оп*рките руски
93
19
 
22
 
! Отговори
Libre comme air преди 5 месеца
Комунистите са си агресивни по рождение...
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е нещо ново! До сега имаше само подводници с ядрен реактор за двигател!
91
17
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Сънувах последните дни на кремълския цар,дръзнал да сънува "булавата" ядрената подводница е исплувала на перископна дълбочина(годината е 1,5 след изтрелването...по заповед на "царя").Царя с патос и дълбоги огризения оглежда дълго през перископа(една г.след смърта на последния човек). Капитана нарушава вгълбения "цар",като му подава бутилка вода с думите: това е последният литър питеина вода"милорд",тя е за вас!
90
30
 
22
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
И тази ще потъне дори без външна намеса. Толкова могат. Имаха учени и наука, но унищожиха по имперски политически причини.
89
11
 
12
 
! Отговори
До Укрия оттече преди 5 месеца
Мдааа, предния месец отбора им бе със 6тима във футболните квалификации. Останалите бяха взети на фронта. Мухахаха
88
20
 
25
 
! Отговори
Паисий преди 5 месеца
Нищо интересно. Като направят работещ тостер, пишете.
87
6
 
3
 
! Отговори
До 98 преди 5 месеца
Много хора го сънуват! С тенденцията да стават все повече.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Сънувах БУЛАВАТАИ аз го сънувах това,преди година,съвпадение явно
85
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Краварските фашисти в БГ да ги жигосаме с пет кръга по челата за да се вижда черно на бяло от 100 км че са заклети евроатлантици! А после да ги пратим на международната олимпиада по папагалстване. Със сигурност ще я спечелят, защото от както се помнят като папагали повтарят всичко каквото им спуснат от ФАЩ и Козяк. Имат сериозна закалка!!
84
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кои са брутално изопачени истина и факти - изгорени живи хора в Одеса, заканата на Порошенко руснаците да се крият в подземията докато ги бомбардират, забраната на руския език, конституционното определяне на рускоезичното население за хора втора категория, изпращането на армията да ги преследва и т.н. и това бяха украински граждани преди години, подложени на терор от собственото си правителство