Руска атомна подводница изстреля балистична ракета "Булава"

Изпитанието е успешно, отчете министерството на отбраната
Обновена: 5 ное 2023 11:25 | 5 ное 2023 10:56, Елка Василева
170
Руска атомна подводница изстреля балистична ракета "Булава"
Снимка: архив, БГНЕС

Новата руска атомна подводница "Император Александър Трети" извърши успешно изпитание на балистична ракета "Булава", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"В рамките на заключителния етап от държавната програма за изпитания новият стратегически ракетен подводен крайцер с ядрена мощност "Император Александър Трети" успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета с морско базиране "Булава" от акваторията на Бяло море (Северозападна Русия - бел. ред.) по полигона "Кура" на полуостров Камчатка (крайната североизточна част на Русия). Изстрелването на ракетата се извърши в нормален режим от подводна позиция. Ракетните глави достигнаха местоназначението в определеното време. Изстрелването на балистичната ракета е последният елемент от държавните изпитания, след което ще бъде взето решение за въвеждане на подводницата на въоръжение във военноморските сили", заявиха от министерството.
(БТА, Десислава Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я напишете за трагедията с 128 бригада на ВСУ случила се на трети този месец
62
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След Наполеон и Хитлер, идва редът и на анкал Сам.
61
9
 
8
 
! Отговори
Препоръчвам преди 6 месеца
Краварите следващия път преди да тестват ракетата LGM-30 Minuteman III ICBM, да вземат да свалят раждата, че много и личи и по всичко личи, че и пречи да лети. А и може по погрешка да се върне там от където е излетяла!
60
17
 
9
 
! Отговори
Дзивко преди 6 месеца
САЩ много изостават от Русия и Китай в ядрената триада, самолетоносачите вършат работа срещу талибани ама за стратегически цели не стават, години изостават и го знаят
59
15
 
7
 
! Отговори
малко инфо преди 6 месеца
6 от подводниците са кръстени на князе! Седмият ракетоносец от семейство "Борей-А" се казва "Император Александър III" и е спуснат на вода на 29.12.2022 г. През тази година се очаква да бъде довършен осмия "княз Пожарски", като са заложени още два "Борей-А" - "Дмитрий Донской" и "княз Потьомкин". Всеки разполага с по 20 бр. твърдогоривни МБР "Булава" летящи на разсояние до 10 000 км. Това значи че от бреговете на Антрактида ще улучат Лондон, Варшава, Брюксел, Париж, Берлин и Вашингтон!
58
7
 
15
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 6 месеца
Не знам защо тук специалистите по оръжия и взривове смятат и подценяват САЩ. Нали не си мислите в русофилските глави, че САЩ през цялото това време са се проваляли и не са създали нищо опасно. Доста наивно
57
7
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 6 месеца
Да ти имам въпросите, САЩ що нищо не подарява или която и да е страна, та Русия да си подари ресурсите, само България си продава ресурсите на безценица, благодарение на политиците
56
5
 
6
 
! Отговори
Библията казва: преди 6 месеца
Ще свирнат тръбите на 7 те княза и Архангела Господен ще поведе войните си в битката със злото! Сатаната ще бъде окован за 1000 години и ще настъпи МИР на Земята и благоденствие. Ще води битката Архангел Император Александр III! Те идват пастирки !!! А с тях и края на Сатанинската ви система на злото!
55
4
 
4
 
! Отговори
Лошарик преди 6 месеца
е по страшен. Въпреки че на него няма никакви оръжия. В момента западът се страхува най-много от Лошарик.
54
8
 
10
 
! Отговори
Добър човек преди 6 месеца
А Русия защо прави ракети, а не земе нещо да допринесе за добруването на човечеството, да подобруваме малко така, примерно да земе да раздаде нефта и газта и ресурсите *** Русия, не може страна с толкова малко население да притежава ресурси които са за целия свят, а? Тия ресурси са за добруваме в света, а не Путин да прави ракети! Не го е срам!
53
2
 
7
 
! Отговори
Св до 67 преди 6 месеца
И трябва да се гордеят, че правят добри оръжия защото? ... Какво допринася това, за добруването на човечеството?
52
8
 
8
 
! Отговори
обаче преди 6 месеца
ядрената подводница "белгород" е по опасна, търсят я нато, но не могат да я открит, с четири защити срещу сателити и радари!
51
2
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 6 месеца
До Западняк: Само група продажници се облагодетелстват от Запада. Например Венецуела - първа по залежи на нефт, но народът живее зле. Защо така, капиталисте?
50
7
 
6
 
! Отговори
Джералд Форд преди 6 месеца
Руският президент Владимир Путин обяви заповед на ВКС на Руската федерация да започнат постоянно патрулиране на неутралната част на Черно море със самолети МиГ-31, които са оборудвани с хиперзвукова система "Кинжал". Руският лидер уточни, че "тези комплекси имат обхват над хиляда километра (3 хиляди) и скорост девет пъти на звука. "Аз предупредих, че това не е заплаха, но ние ще извършваме въздушен контрол, контрол с оръжия на това, което се случва в Средиземно море".
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия изпробва в реални бойни условия различните видове въоръжения, прави си изводите, поправя грешките, усъвършенства, и същевременно пуска нови видове оръжия. Хиперзвуковите оръжия вече са рутина. А САЩ и НАТО не са се придвижили и милиметър напред и едва успяват да насмогнат с финансирането и доставките на оръжия за Украйна, а за хиперзвукови оръжия да не говорим, вече години наред се провалят разработките за хиперзвукова ракета.
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уолстрийт Джърнъл публикува истерична статия, според която САЩ нямат отговор на руските серийни хиперзвукови ракети, които гарантирано ще ударят цел навсякъде по света в рамките на един час. Всички опити на американците да създадат нещо подобно се провалят, а в най-добрия случай се очаква нещо работещо след десет години.
47
4
 
8
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
Руснак и ракета както магаре носещо сандали :)
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин: "В своите фантазии достигат до абсурд, вие вече знаете уважаеми колеги, предлагат да забранят вноса на отвертки, игли и т.н. в Русия. Но колкото по-малко 6oклуци дойдат при нас, толкова по-добре. По-малко вероятно ще е да ни донесат дървеници от големите европейски мегаполиси"!
45
4
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 6 месеца
Време е всички които имаме възможност ,да се въоръжим с ядрено оръжие. Имаме АЕЦ може да си произвеждаме ядрени бойни глави.Европа трябва да се въоръжи до зъби.
44
4
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 6 месеца
Толкова са им точни ракетите, че си взривиха кримския мост с тяхна ракета насочена за Украйна :)