Русия поднови ракетните удари срещу Киев

Съобщава се за пострадали частни домове и обществени сгради
Обновена: 11 ное 2023 22:26 | 11 ное 2023 22:15, Анисия Иванова
156
Русия поднови ракетните удари срещу Киев
Снимка: БГНЕС

Русия днес поднови ракетните удари срещу Киев след пауза от 52 дни и осъществи нападения с дронове срещу източните и южните райони на Украйна.

Властите в украинската столица съобщават, че тази сутрин противовъздушната отбрана е прихванала и свалила руски ракети, които не са достигнали целта си. Издадено е било нареждане населението да отиде в укратията. Няма данни жертви.

Съобщава се за пет пострадали частни домове и няколко обществени сгради в Киевска област. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове Шахед в южните и източните райони на Украйна.

За нападение с дронове съобщава и губернаторът на Одеска област. Ранени са трима души, повредена е пристанищна инфраструктура. Руските сили твърдят, че напредват при Авдеевка, докато Украйна съобщава, че нападенията са били отблъснати, съобщава БНТ.

На този фон президентът Володимир Зеленски поздрави украинските военни по повод навършването на една година от освобождението на Херсон. Той отбеляза, че със своята съпротива жителите не града са станали вдъхновение за целия свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
ФАЩ преди 6 месеца
Са най-големия ПЛЕВЕЛ НА СВЕТА!!!
95
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Атаки срещу Киев? Няма такова нещо! Иначе Киев щеше да прилича на Газа, както си е редно.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На всички които сега щяха да се казват Реджеп, Османли, Ахмет само да им припомня че утре може и да го постигнат, безмозъчни продажници.Бълвате само глупости, това, онова.. защщо взимате страна в чужд конфликт су Русия, която ни освободи бе? Веднъж застанахме су тях с Хитлер и затова вече не сме на 3 морета , нека да ВИ припомня.Просто бъдете неутрални това е.
93
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От ко-му-нис-ти никога, нищо хубаво не може да се очаква, все едно къде и кои са.
92
0
 
6
 
! Отговори
Много неграмотни преди 7 месеца
и няма как да коментираш неграмотните, които не са в състояние да намерят израз на това, което искат да кажат!
91
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Феодална Русия се принуди да проси оръжия от Северна Корея, Иран и Китай... Ха-ха-ха! Жалката империя на злото Русия...
90
5
 
1
 
! Отговори
До неграмотните преди 7 месеца
До 77 82-ОМБР Истрелването на руски ракети по столицата на Украйна,красивия Киев,може да бъде наречено "удар" само в най-общия смисъл на глагола. . . . Удар е съществително по времето по което учих! Сега при 82 пола може би е друго! Удрям е глагола за който говориш. Лайковете показват нивото на образование, което по думите на броящи се себе си за образовани, е катастрофическо, а не катастрофално! Край на коментара!
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мъск е казал правилните неща , но горделивите укронацисти не ислат да го чуят. Това си е техен проблем. Както и за ционистите същото се отнася.
88
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Русия никой нищо не дава даром. Дори и да си плаща пак има санкции. Тя също може би изпитва затруднение с боеприпасите. На Украйна всички от всякъде всичко и дават и то без пари. САЩ ще търси парите си от нас ....
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига сте се позовавали на френския лидер. Той говори несвързани неща и е непоследователен както един друг президент. Трябва предвидимост !
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинския свещенник е чисто и просто с украинска регистрация. Имаше предишен свещенник беларус. Другите двама свещенници са руснаци. Ще има и бг свещенник. В това е силата на православието. Депутатите вънка.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В унгарски филм на световно известен унгарски режисьор за потготовката на ПСВ в Австроунгария такава народност украинци на тази територия не съществува. За всички други народи се говори но не и за украинци. Предполагам че комунистите са ги измислили както и македонците.
84
19
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 7 месеца
Рашките от злоба хабят ракетите. И това ще им струва скъпо. Зеления не хаби, той бомби кораби и складове за оръжие. А Путля събаря дюнери.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 123: Такава народност украйнец не съществува! Измислена е с цял да се воюва с Русия! Всички намиращи се на фалшивата анексирана от фашистите теритотриялна еденица са или поляци, унгарци, румънци а над 95 % са руснаци и само около 1 % фашисти! Този поп е руснак до мозъка на костите си!
82
0
 
8
 
! Отговори
Няма данни жертви. преди 7 месеца
Израз на български от български журналист от бгнес! Вярвайте на написаните без ортографични грешки новини!
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гадове украински ,даже и попа в София ,в руската църква е украинец,беднягата,с джип за 100 000 лв
80
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вовата пак ги плющи в Киев.Дойде зимата и започна новата наказателна акция.Пак няма да има ток и вода.
79
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а за пострадалите частни домове и обществени сради в палестина нещо да кажете...
78
29
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Русия не си хаби ракетите да удря по военни цели и инфраструктура ...удря частни домове , старчески домове и външни тоалетни ! Украйна ибаче с една ракета удря едновременно 3 военни обекта в Крим ...потапя 2 кораба 1 подводница и сваля редица самолети .....
77
0
 
9
 
! Отговори
до82 омб..... преди 7 месеца
ЕС трябва да помни, че политиките, основани на универсални ценности, международно право и хуманитарни принципи, не могат да бъдат ограничени до Украйна... а трябва да бъдат преследвани навсякъде, включително в Близкия изток.