Навални с нови наказателни обвинения

"Започват ново дело срещу мен на всеки три месеца"
1 дек 2023 14:20, Стела Стоянова
31
Навални с нови наказателни обвинения
Снимка БГНЕС, архив

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви в социалните мрежи, че е бил информиран за нови наказателни обвинения срещу него, съобщи "TVP World".

47-годишният Навални вече излежава присъди в наказателна колония, които възлизат на повече от 30 години, по обвинения в екстремизъм, които той отрича, и е прекарал голяма част от последните две години в карцер за редица предполагаеми престъпления.

В коментар, публикуван чрез неговите сътрудници, той заяви, че сега е обвинен по член 214 от Наказателния кодекс, който обхваща вандализъм. "Нямам представа какво представлява член 214, а и няма къде да го потърся. Вие ще разберете преди мен", заяви той в канала си в Telegram.

"Те наистина започват ново наказателно дело срещу мен на всеки три месеца. Рядко се случва затворник, затворен в единична килия за повече от година, да има толкова живо социално и политическо съществуване".

Навални е най-известната фигура в разцепената руска опозиция, поддръжниците му го представят като Нелсън Мандела, който един ден ще бъде освободен от затвора, за да оглави страната.

Политическото движение на Навални е забранено, а ключовите му фигури са хвърлени в затвора или са избягали в чужбина като част от репресиите срещу инакомислието, които се засилиха, след като президентът Владимир Путин изпрати въоръжените си сили в Украйна в началото на миналата година.

През август Навални беше признат за виновен по нови обвинения, свързани с предполагаема екстремистка дейност и беше осъден на още 19 години към 11 години и половина, които вече излежаваше. Той отхвърля всички обвинения като политически мотивирани и целящи да заглушат критиките му срещу Кремъл.

Миналия месец трима от неговите адвокати бяха включени в регистър на "терористи и екстремисти" от финансовия надзор, пет седмици след като бяха арестувани по подозрение в принадлежност към "екстремистка група".

Навални си спечели възхищение по целия свят за това, че през 2021 г. доброволно се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от почти фатален опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир, който според западни лабораторни изследвания е бил извършен.

Той беше арестуван веднага след пристигането си. Кремъл отрича да се е опитал да го убие. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: делообвинениянавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
11
 
! Отговори
aaaa преди 6 месеца
Интересен затворник във интересен затвор със достъп и до интернет и до социалните мрежи! А от Гуантанамо никой нема такива екстри!А със Асандж и Сноудън какво става тях що не ги пускате да се хвалят как си живеят живота във демократичните западни затвори?
8
1
 
4
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
С под един процент ще спечели изборите,ако няма други кандидати.
7
6
 
8
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 6 месеца
Хич да не излиза от там този предател мръсен, който е тръгнал с нацистите и репитилите ще гние като него в затвора или ще бъде унищожен!!!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Навални си мисли, че да се гъбаркаш с Русия е като да се гъбаркаш с Исландия. В САЩ за държавна измяна законите са дори по-сурови от Русия. Навални ако излезе от затвора ще е на около 75 г, ако живее, колкото Кисинджър след това ще има време да си поживее още на свобода. :)
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
A какво става с Джулиан Асанж?
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега, след като диктатора къс умря, има малка вероятност догодина да бъде освободен.
3
12
 
3
 
! Отговори
ще приключи в преди 6 месеца
НК 6 . По добре от белене или сливен . 19 си има сега още 15 . добре се е уредил . живее на гърба на данъкоплатците , както Юнабомбър . всеки ден има по една новина за опозиционера . живота е скъп и всички живеят бедно . ако го пратят на фронта ще стане боец от музикантите .
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя *** на никой не е интересен вече. 3-4 пъти умира от отрова 5 пъти беше болен от рак. След тва агенти искали да го хвърлят от високо след това други агенти щели да го стрелят,инжектирали му радиоактивен кобалт ,заразили го с хеморагична треска ... Еее чудо. Що не си каже закво го съдят. Гепил е половин милион долара и сега го играе борец за какво ? Свобода?
1
0
 
9
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
"Нямам представа какво представлява член 214, а и няма къде да го потърся. Вие ще разберете преди мен", заяви той в канала си в Telegram.