Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година

Кремъл иска да започне годината с победи на фронта
Обновена: 17 дек 2023 17:53 | 17 дек 2023 17:25, Анисия Иванова
328
Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година
Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Путин нареди на армията си да превземе град Авдиевка в Донецка област до края на годината. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“. "Задачата е не просто да вземем Авдиевка преди 1 януари, а да го вземем възможно най-скоро.

Доколкото разбирам, Владимир Владимирович иска да спомене тази победа в новогодишното си обръщение. Ако не се получи, няма страшно, но по-добре е да се получи. Такива указания, доколкото знам, са предадени от Москва“, пише Telegram каналът „Кремълска табакерка“, цитиран от украинската агенция УНИАН.

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките със защитниците на Украйна - до 600 души на ден, съобщава БГНЕС.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане...", оплака се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиевка преди Нова година, но се съмняват, че тази задача все пак ще бъде изпълнена. По-рано Путин постави задачата да превземе Авдиевка преди 1 декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази Авдиевка е легнала на сърцето на Путин още от 2014г.отстои само на 15 км от Донецк и не иска да се предаде и да премине в здравите сили на Расия.Тук, може да помогне само другаря Ким, като им прати 1-2млн.корейци , колкото и укрите да унищожават и осъкатяват все ще останат 30-40хил. корейци да влезат победоносно в Авдиевка.
142
6
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Фронтовата линия на запад от Луганск и Донецк не е мръднала и с 10км в полза на руснаците от 2014та година до сега. Нали уж цялата работа беше за ДНР и ЛНР.
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма страшно. Русия има достатъчно пушечно месо, което са готови да пожертват.
140
6
 
4
 
! Отговори
Балаклеев преди 5 месеца
Всеки ден в мрежата излизат видео записи на холопи молещи се на путин за какво ли не. Едни искат дърва, други асфалт, трети вода, четвърти нов кeнeфоклозет, а някои дори дотолкова изнагляват че искат да им върне близките от фронта преди да е свършило есвеото. Молят се горещо на путин, а той седи, гледа по цял ден техните видеа и реагира на момента. Това последното съм сигурен че дори родните друзя не го вярват.Мбухаххаха.
139
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ще Бъде!
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 139 Леле ти за неговия тестостерон си се загрижил ще му вдигаш самолета да се возиш ли
137
6
 
10
 
! Отговори
путин нареди преди 5 месеца
путин също така нареди да се изключи гравитацията. Истината е че все тая какво нарежда тая мapмозетка.
136
4
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 месеца
До Анонимен 139. Той па Зеленски един исполин.
135
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Надявам се Путин да не спре само до Украйна. Трябва да мине и през България, за да ни освободи от фашизма.
134
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заглавието е нагла лъжа. Във всички разговори с военни командири Владимир Путин настоява "Не бързайте. Пазете войниците".
133
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ниските мъже произвеждат по малко тестостерон като Путин затова са такива
132
9
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 5 месеца
НАТООООООВЦИ , КАК СТЕ ???
131
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ако е наредил -само за няколко часа с бомби от1500 тона и всичко ще се реши - не казвам за кинжали и тяхните подобни - но краврите (българските )не слушат какво каза Путинв миная четвъртът НО краварите имат дълги шии и трудно им стига мозъка
130
14
 
16
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Много скромни цели. Аз бих поискал Киев да бъде превърнат в Ивицата Газа. Има с какво.
129
11
 
11
 
! Отговори
Терликчиев преди 5 месеца
С тея темпове на могилизация на путинските чмобики, ми струва че към пролетта всичко ше приключи. Много чмобичихи вече отркито се възмущават че не им се иска точно техните чмобики да умират за "вяличието" и искат да ги сменят с други. Ама кои ще са тези другите дето пък ще искат?
128
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЧИСТА КРАВАРСКА ЛЪЖА -Путин никога не бърза (помните Мариопол -КАЗА ТОЧНО И ЯСНО НЕКА си стоя ТАМ В БУНКЕРИ сами ще се предът и се предадохаНЕ НИ ТРЯБВАТ ЖЕРТИ!!!) Путин е жива и енциклопедия и такъв едвали ще се роди на запад някой ден !Като фон дер, шолц или джентъра от франция се ражът всеки ден - коварини и без съзнание
127
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Панорама гледах интервюто с един от лидерите на руската опозиция срещу Путин (в която влизат и бившият премиер М. Касянов), който призова всички западни страни и Щатите най-вече!, да НЕ признават резултатите от предстоящите избори в Русия, когато Путин бъде преизбран за президент. Каза, че се готвят да му нанесат максимални щети.
126
10
 
11
 
! Отговори
Малин Качамаков преди 5 месеца
Да си спомним как минлата година ВСУ изтрещяха постройка в която имаше нагъчкани 600 чмобика изпращащи есемеси за нова година. Стана мармалад. Ура друзя!
125
10
 
11
 
! Отговори
doctor.no преди 5 месеца
Авдеевка я превземат от 2014 г, а сега се тоя зор ще им дава - я още поне една година да се помъчат
124
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и пак е същото!!!! бъл-те явряй пак пишът против тази страна в която искарват пари от посолството на юсей Не ЗНАМ КАКВО ТЪРСЯТ ТЕЗИ ЯВРЕЙ но целта им е само една да сме на страната на краварите или към тези които ни отнеха 800 000 000 годишно за транзит от ЮП и 500 нови работни места (или тези пари щяха да се въртът в наата стана - пари - стока- пари ! Щяхме да имаме и пари в казната за народа но КРАВРИТЕ искът да сме бедни за да манипулирът ! БОГАТИ НЕ СЕ МАНИПУРЪТ !!