Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година

Кремъл иска да започне годината с победи на фронта
Обновена: 17 дек 2023 17:53 | 17 дек 2023 17:25, Анисия Иванова
328
Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година
Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Путин нареди на армията си да превземе град Авдиевка в Донецка област до края на годината. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“. "Задачата е не просто да вземем Авдиевка преди 1 януари, а да го вземем възможно най-скоро.

Доколкото разбирам, Владимир Владимирович иска да спомене тази победа в новогодишното си обръщение. Ако не се получи, няма страшно, но по-добре е да се получи. Такива указания, доколкото знам, са предадени от Москва“, пише Telegram каналът „Кремълска табакерка“, цитиран от украинската агенция УНИАН.

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките със защитниците на Украйна - до 600 души на ден, съобщава БГНЕС.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане...", оплака се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиевка преди Нова година, но се съмняват, че тази задача все пак ще бъде изпълнена. По-рано Путин постави задачата да превземе Авдиевка преди 1 декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
8
 
6
 
! Отговори
до ... преди 5 месеца
Ами то в натовските армии май няма технологии по-нови от 40 години. Щом нашите бъдещи F-ки се водят високотехнологични... Нали така?
162
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За 3 години - от 1944 до 1947,България е давала 75% от бюджета и е платила 133 млрд лв. ДА ИЗДЪРЖА И ХРАНИ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ??? За това че ни освободила? От кого? От какво? Единствената окупационна армия в Историята на България е тази на СССР!
161
10
 
8
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
И да нарежда, и да подрежда русия е във фактически разпад, който е в ход. Обречеността не може да се промени.
160
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още, 15-20 хиляди ще бъдат прежалени.
159
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако Зеленски нареди до някоя дата ВСУ да излезе на Азовско море, русофобите ще се подмокрят от тия фантазии. Путин не се занимава с приказки, действа. Какво кога и за кога е наредено може и да не знаем, но със сигурност има резултат тогава, когато трябва.
158
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 163 Да бе руснаците скачаха на червения площад и крещяха,че ще бесят украинци.Почнаха я примирите мозъци като си мислеха,че запада е велик и е зад тях и стане ли нещо към тях ще потекат реки от оръжия даже си вярваха,че ще дойде НАТО и някой американец ще умира ,а те ще се пекат на плажа.Е няма такива тикви толкова наивни
157
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това отдавна не е град, а бъдеща снимачна филмова площадка! Да гледа и помни света за руската дивотия!
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
как 600 бе укрите пишата, че на ден избиват между 850 и 1300 рwснаци, къде пролет ща ги приключат :))))
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е щом е казал ша стане. По лошо е че краля на педофилите /папата/ заявил че ще чества рожденният си ден с десетки деца. Бог да им е на помощ
154
8
 
7
 
! Отговори
... преди 5 месеца
рашистан започна тази война! Но запада ще я довърши! това е истината! рашистанците го налапаха до макарките и сега се давят и се чудяк как да си поемат въздух! в момента САЩ решава кога как и защо да приключи таз война! Както се вижда се работи на няколко фронта! само трябва да се види какво се подписа в Думай! Ама това да го обясняваш на путинофил! ТЪо по лесно еда обясниш на дребно насекомо ядрената физика!!!!
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 162 Те тия не са и българи даже не са и хора ,а просто ботове дето си изпълняват една програма.Не виждаш ли,че пишат едно и също нещо.Даже не могат да разберат,че така си изкарват кирливите ризи щото българите не са глупави,а това няма как да го знаят тия дето са ги създали.Те си мислят,че щом при тях става значи навсякъде става.Е да,ама не.Българина като реши и това е,а колко повече се натискаш толкова повече ще загубиш
152
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че за кой път ще я превземат? Нали миналата седмица обявиха, че са я взели? Сега пък за Нова година, ама в нов стил или стар?
151
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно дядо мраз ще донесе много лади на вдовиците.
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 159 Да бе гледаме ,ама с гръб .Що ти се провали контрата като толкова много напредват
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 155 Ами ходи я победи бе,а не ми говори за историята щото тя няма нищо общо със сегашната Русия.Аре като си толкова отворен отивай и я побеждавай,а не да лаеш по сайтовете щото така няма да стане
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 152'Кое точно да дърпали,че не е ясно май само заеми и затънаха до гуша.Е Русия няма такива дългове като САЩ и Украйна за това не можеш да я бутнеш
147
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 150 Русия е велика и непобедима////Нито е велика, нито е непобедима, примери колкото щеш. Войната в Украйна е също е доказателство, колко не е велика и непобедима.
146
5
 
12
 
! Отговори
... преди 5 месеца
значи едно стана ясно от тази война! И то е, че русия никога не е можела да се противопостави на САЩ! по нищо! Оказа се, че технологии от преди 40 г, могат да спрът цялата рашистанска армия! Няма да говоря за по нов технологии!
145
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 149 Тя ,ако му е легнала да си я беше взел като Крим,а там и една пушка не пукна.
144
4
 
4
 
! Отговори
Чувак Чуваков преди 5 месеца
Пуйлото нападна украйна защото видя че укрите взеха да дърпат напред. Стандарта на живот в ЛъйНъРъ и ДъйНъРъ значително изостана от неокупираните територии на украйна. Много руснеещи се украинци започнаха да търсят работ в неокупираните територии защото расиюшка закри в донбас около 80% от мините там и всичкия бизнес мина под опеката на губернатори-гауляйтъри корумпета които работят за собствен келепир основно.