Кремъл има списък на западни активи, които може да изземе

Това ще стане, ако замразените руски активи бъдат конфискувани
29 дек 2023 17:00, Елка Василева
23
Кремъл има списък на западни активи, които може да изземе
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл предупреди Запада, че разполага със списък на американски, европейски и други активи, които ще бъдат иззети, ако лидерите на  Г-7 решат и конфискуват замразени резерви на руската централна банка в размер на 300 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Лидерите на седемте най-силно развити икономики ще обсъдят нова правна теория, която би позволила конфискуването на замразени руски активи, когато се срещнат през февруари, съобщиха вчера двама източници, запознати с плановете, като  и британски официален представител.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че всяка подобна стъпка от страна на Запада би била равносилна на "кражба", би нарушила международното право и би подкопала резервните валути, глобалната финансова система и световната икономика.

"Това ще бъде значителен удар по основните параметри на международната икономика, ще подкопае международната икономика", заяви Песков пред журналисти. "Ще подкопае доверието на други държави в САЩ, както и в Европейския съюз като икономически гаранти. Затова подобни действия са съпроводени с много, много сериозни последици", добави той.

На въпрос дали разполага с конкретен списък със западни активи, които Русия би могла да конфискува като ответна мярка, Песков отговори: "Да, има". Той обаче отказа да посочи кои конкретни активи са включени в списъка.

В момента на Запад са замразени активи на Руската централна банка на обща стойност около 300 милиарда долара, отбелязва Ройтерс.

Въпреки че централната банка не е дала подробности кои точно активи са били замразени, повече от облигациите и депозитите са деноминирани в евро, както и някои в американски долари и британски лири.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има голяма разлика: в Русия има активи на западни фирми, които от години работят там, имат регистрирани дъщерни компании и плащат данъци там, т.е. нямат нищо общо със западните държави. Това са частни активи. А на звпад са блокирани 300 млрд. руски държавни активи.
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 13. Стига вече, тази теза че Украйна е невинна жертва вече не върви.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно, трябва да са двустранни отношенията.
16
8
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 месеца
Не само ще ти иземе, но и ще отидат на място да си вземат своето, което е ограбено от Запада !
15
2
 
9
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Далеч по-добре за САЩ те да дадат тези 300,защото гепят ли ги ще загубят вложения за сто пъти повече.Всеки ще се опасява и с неговите да се случи същото,в каквито и норми за инцидентност да го облекат.Ще си го вкарат както и Путин не е и мечтал.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
как се набутаха, човек трябва да внимава квэ си избипа, я кокор я джуде.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 13... А крадеца и убиеца дето нахлу в Египет, Ирак, Сирия за да им открадне имуществото (петрола), като им счупи икономиката и принуди милиони хора да станат мигранти са по добри...
12
13
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 3 месеца
Според теб на крадеца и убиеца нахлул в дом и крадял чупил и убивал, паричките не трябва да му се пипат? Защо тогава в съда го осъждат хем да лежи хем да плаща? Отдавна трябваше да го направят с путин и да купят оръжия на Украйна. И да, всяка държава, която напада друга трябва да я ощипят дебело, така че народът и, когато чуе че ще нападат някого, да скочи и избие *** си.
11
16
 
9
 
! Отговори
ЗАПАДНЯЦИТЕ преди 3 месеца
Се изнесоха отдавна от Русия, продадоха си имуществото и си взеха парите. Песков ше им конфискува ....цървулите.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кравари, незабавно да върнете на Русия активите, за да могат да възстановят Новорусия след СВО...
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 3... А кой ще плати възстановяването на Сирия, Ирак, Египет, ивицата Газа...
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако запада открадне финансови средства на Русия, значи ще открадне и на други държави, които не слушкат...
7
11
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
краино време е да се конфискуват активите на запада това са крадци и убии-ципо генезис колко векове са ограбвали колониите те не могат да живеят в миртрябват им воини да печелят от оръжието и смър-тта
6
13
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Този пaляч0 е 1:1 с немските порно актьори от '70-те години. Същата мутра, същия мустак. Сюжета беше обикновен и *** - влиза водопроводчика (Песков) да оправя уж мивката и подхваща домакинята, а тя единственото което може да каже е : Вайта, вайта, нах шнель...вундъба :)))))
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ми го показвай този на основна снимка. Прегръща Фильо Българина, целува ръка на Алла Пугачьова. Време му е да освобождава креслото и това време наближи - средата на март - изборите. Нов президентски срок, нов говорител на Кремъл.
4
16
 
12
 
! Отговори
doctor.no преди 3 месеца
Тоя па, вече и най-изпадналия африкански диктатор ви се смее какво жалко подобие на световна сила сте бе
3
25
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Активите на руската централна банка трябва да се използват за изплащане на репарации и възстановяването на Украйна.Чупи,купи.
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убиец и крадец. Нищо ново!
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи освен параноя, меголомания и тероризъм, си е чиста проба крадец.