Медведев призна: Убийството на Зеленски е легитимна цел

Ако Западът победи, ще умре с нас, заканва се той
29 дек 2023 16:27, Нели Христова
274
Медведев призна: Убийството на Зеленски е легитимна цел
Снимка: БГНЕС

Крайната военна цел на Русия е да се отърве от украинския президент Володимир Зеленски. Това заяви Дмитрий Медведев, бивш президент и министър-председател на Русия.

Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи забележките в интервю за руската държавна информационна агенция РИА Новости, а също и в своя канал в Telegram, където редовно отправя ядрени заплахи срещу Украйна.

Той и преди е призовавал за елиминирането на украинския президент, но това е първият път, когато руски официален представител признава, че това е легитимна цел на Кремъл в неговата "специална военна операция" – термин, използван от руския президент Владимир Путин за неговата война в Украйна.

"Ами преговорите през 2024 г.? Всичко е съвсем очевидно", каза Медведев, отговаряйки на въпрос за военните цели на Русия през следващата година. "Специалната операция ще продължи, нейната цел ще остане разоръжаването на украинските войски и отказът на сегашната украинска държава от идеологията на неонацизма."

Медведев повтаряше линията на Кремъл, че войната на Путин в Украйна е започната, за да "денацифицира" страната и нейното ръководство. Русия "ще се стреми към демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Путин, когато стартира пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г.

"Отстраняването на управляващия режим на Бандера очевидно не е обявено, а най-важната и неизбежна цел, която трябва и ще бъде постигната", добави Медведев.

Унизителната фраза на Медведев, която описва правителството на Зеленски, е препратка към Степан Бандера, украински националист, който се присъедини към силите на германските нацисти по време на Втората световна война.

Зеленски, който е от еврейски произход, описа руските твърдения, че правителството в Киев е пълно с неонацисти, като "смешни" в интервю за CNN миналата година.

През май Медведев каза, че Москва няма друг избор, освен да елиминира Зеленски. Тази заплаха дойде малко след като Москва обвини Украйна в опит за убийството на Путин с два дрона, които се разбиха в резиденцията на руския президент в Кремъл.

Зеленски отрече каквото и да е участие, като каза, че страната му не притежава оръжия, способни на подобни удари.

"След днешната терористична атака не остават други опции освен физическото ликвидиране на Зеленски и неговата кабала", каза Медведев в своя канал в Telegram.

Бившият руски президент каза още, че Зеленски не е необходимо да подписва "документ за безусловна капитулация".

"Хитлер, както е известно, също не го е подписвал. Винаги ще се намери някой заместител", написа Медведев.

Няколко месеца по-късно, през август, Медведев каза в канала си в Telegram, че администрацията на Зеленски "трябва да бъде изтрита от лицето на земята".

"Дори пепелта от него не трябва да остане. Тази мръсотия не трябва да има шанс да се прероди при никакви обстоятелства", пише той. "Ако отнеме години и дори десетилетия, така да бъде. Нямаме друг избор: или ще унищожим техния враждебен политически режим, или колективният Запад в крайна сметка ще разкъса Русия. И в този случай той ще умре с нас."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
8
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Един комик ги направи смешни братята руснаци. Чак се пукат от злоба.
159
5
 
13
 
! Отговори
само питам преди 4 месеца
Дали рузкото г,оведо си взема хаповете или ги е привършил и поради санкциите не може да си ги набави?!Ако НАТО беше това за което го обвиняваха тези в,атенки,досега щяха да са забравили кои са и от къде са.Плаши Форд мустанг с Масквич?!Жалки бл,атни г,адини!!
158
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия потъна в Украйна
157
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
do Morski, и ти тоже, кравар!
156
14
 
6
 
! Отговори
Спекулация преди 4 месеца
Медведев не говори за убийство а за отстраняване. Това за убийството е спекулация в заглавието на статията. А Зеленски ще го отстранят от САЩ. Времето му изтича.
155
7
 
14
 
! Отговори
Morski преди 4 месеца
2024- Русия УМРЕ!
154
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя вече съвсем е загубил разума си. Подобни приказки са присъщи на психично болен човек.
153
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Езък за замъците Други ще ги обитават Много бързо ще бъде забравен от наркоманката
152
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и путин и зеленски еднакво вредни за света,и двамата
151
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя плаче за НАТО! Даже вече се чуват подмятания от военните кръгове в Европа, че ще се наложи намеса. Никой не иска Русия в границите на Европа, ама на тоя xипoпoтам не са му ясни нещата! Големи досадници и натрапници!
150
3
 
12
 
! Отговори
България преди 4 месеца
Този се напиня като *** на буца
149
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сакън, укропите друг такъв способен и нагъл лъжец, терорист и просяк няма да могат да произнесат и произведат още 10 години, и без такъв са загубени... всичко се крепи на лъжа, заплаха и просия ...
148
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе гупита - има предвид, че неговите ще си го убият, като най после им отрезвеят главите от пропагандата. Зелю е мишка - от него не важи нищо, той няма принос към военното усилие, Русия няма грам интерес да го трепе и да го прави мъченик, и да го сменят с някой друг долнопробен актьор
147
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това да го говори политик, явно рашките съвсем откачиха :)))
146
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наркомана е ясен, но тоя не пада по долу от него. И двамата са клоуни до откат. Единия наркомански клоун, другия алкохолишки клоун. Жалка картинка са и двамата.
145
11
 
2
 
! Отговори
Точно обратното преди 4 месеца
До Анонимен 153: Зеленски е много удобен за Русия, а освен това Путин е обещал на Нафтали Бенет, че няма да търси начин да го ликвидира. Зеленски до голяма степен е отговорн з апровала на знаменитото украинско контранастъпление. Докато укаинската армия по негово нареждане се мъчеше да спаси Бахмут (който накрая пак загуби) руската армия подготви минни полета и ешалонирана отбрана, пред която западните Леопарди и Бредлита горяха много добре.
144
2
 
12
 
! Отговори
В РУСИЯ.. преди 4 месеца
И ЖИВОТНИТЕ СА КОМУНИСТИ-ФАШИСТИ..... А ХОРАТА - СА КРЪВОЖАДНИ ЖИВОТНИ
143
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоз требва да е за Карлуково, явно избива комплекси, че е по-нисък от джуджа :)))
142
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеления нацист е купил къщата на Гьобелс в Германия за 8 ляма и сугурно ще последва неговата смърт - така че няма смисъл да се прахосват ракети или куршуми за това ховно което само дето повече мирише
141
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради Зеленски страда цял народ. Тагаренко ще пратим за президент на Украайна.