Доц. Бенатов от Киев: Поне 10 ракети "Кинжал" бяха използвани, ситуацията е тежка

Русия нанесе един от най-масираните удари с ракети и дронове вчера
3 яну 2024 10:20, Анисия Иванова
500

Руските войски нанесоха един от най-масираните удари с ракети и дронове по Украйна. Атаката продължи почти 4 часа, а основна цел бяха Киев и Харков, където има попадения в жилищни сгради. Посолството на Украйна в България вече съобщи за 92 ранени и 4 загинали.

"Русия направиха една от най-големите атаки, използвайки всички ракетни въоръжения, които имат включително аеробалистичните ракети "Кинжал". Поне 10 ракети "Кинжал" бяха използвани вчера. Има пострадали, има загинали и разрушения в киевска област - около 80 сгради. Ситуацията е доста тежка", заяви доц. Даниел Бенатов в "България сутрин".

Руските военни сили бяха заявили, че тяхната цел с тази атака е била унищожаването на военни предприятия, каза доц. Бенатов, но по негови думи в Киев такива няма.

"В столицата на Украйна няма активни военни предприятие, които да работят. Преди войната в града също нямаше толкова голяма индустриализация. Повечето от руснаците нападат жилищни сгради. Предполагам, че това е част от психологическа операция. Искат да уплашат хората, но не смятам, че тази цел ще бъде постигната", каза доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че към момента в Украйна се води сериозна дискусия за мобилизацията на хора, тъй като войниците, които досега са се сражавали са уморени.

"Има голям проблем - войниците, които сега се бият на фронта са доста уморени. Имам познати, които са там, за щастие те имат почивни дни, но когато човек се сражава 2 години той трябва да има по-голяма почивка. Трябва обновяване на армията", допълни доц. Бенатов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без паника, моля ! Всички агресори свършват или в затвора или в земята !
440
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И НЕ СЕ ГОРЕЩЕТЕ ИЗЛИШНО ! ВСЕКИ АГРЕСОР ГУБИ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ПРОИЗВЕЖДА БЛАГА И ДА СИ ПОВИШАВА СТАНДАРТА, КОНСУМИРА И УНИЩОЖАВА БЛАГА ! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ !
439
3
 
0
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 4 месеца
В заведение в Пловдив влиза порядъчно почерпен украинец, и съответно го за говорих на руски, а той ме изгледа презрително и каза, че трябва да му говоря на украински. И като му казах на руски, че не знам неговия език, оня за малко не ми скочи на бой. А ако го беше направил войната щеше да му се види детска игра..
438
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМОТИТЕ В БУРГАС И ВАРНА СЕ ОБЕЗЦЕНИХА ! ТУРИЗМЪТ ЗАПАДНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ! РИБОЛОВЪТ И ТРАНСПОРТЪТ В ЧЕРНО МОРЕ СА НАРУШЕНИ ! ТОВА Е ПРИНОСЪТ НА КРЕМЪЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА !
437
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
доцента защо не се запише доброволец в украинската армия?
436
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
от 10 ракети пуснати от руснаците, украйна сваля всичките 20. така че за каква тежка ситуация става дума?
435
0
 
4
 
! Отговори
Z преди 4 месеца
Браво
434
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Бг върлува вековна болест наречена русофилия.За да се отървем от нея трябва да се покажат всички злини, които Русия е причинила на Бг.
433
2
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 4 месеца
Да, добре. Ще хабят хиперзвукови ракети за десетки милиони, за да удрят жилищни сгради. Повярвахме.
432
0
 
17
 
! Отговори
Според Зеления преди 4 месеца
всички ракети са свалени, защо да е тежка ситуацията. Нещо не разбирам, май доцент Бенатов лъже.
431
1
 
22
 
! Отговори
Ъ преди 4 месеца
доц.бенатов дали е специалист по въоръжения? в каква област е зает и какво точно прави в Украйна? Брои ракети? Съдейки по несвързана реч , той е толкова доцент , колкото и оперен певец
430
2
 
18
 
! Отговори
до 451 преди 4 месеца
Когато не знаеш история мълчи да не показваш своя дебилизъм. "Нападната в гръб" Полша през 1938 заедно с Германия нападат и разпарчетосват Чехия. или ти не си знаеш за мюнхенска спогодба, която положи начало на 2-ра световна? Дали знаеш че 32 полски офицера, разстреляни в Катин е били участници в унищожаване на 150 хиляди русските войници в полските лагери? Или живота на 150 хил.руски войници няма значение ? Така че преди да лееш сълзи и сополи малко повече вникни в история.Ако имаш мозък
429
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ЩирлицНацисткото раково образувание се намира малко по на изток със столица Москва, то също като немския си събратим напада съседни държави. Разликата само е, че Путин няма мустачки, но пък има ботокс, който пък фюрера е нямал. руснаците пак така нападнаха Финландия, нападнаха Полша в гръб заедно с аверите си фашисти, избиха 20 000 пленници поляци в Катинската гора. Нападнха Чечня, нападнаха и Грузия, но вие ( и другите чугунени съветски фенове) още му целувайте задните части на ***
428
0
 
24
 
! Отговори
Пурко преди 4 месеца
Значи според Зеленски са свалени всичките 10 ракети "Кинжал", а според Бенатов ракетите са поразили обекти в Киев и околността. Някой послъгва.
427
1
 
26
 
! Отговори
Фхйй преди 4 месеца
Тоя ако няма какво ново да каже да не повтаря като папагал истъркани зомбитащи думи ,повтарят като някаква мантра
426
3
 
38
 
! Отговори
До Укро феновете преди 4 месеца
Кво ревете. Нали твърдите че сваляте всички руски ракети ? И най вече Кинжал. Онзи полу умният кмет на Киев Кличко, се беше снимал с едно парче чу.г.ун. от радиатор...като твърдеше че това било свалена ракета Кинжал ?!? А наркомана Зеленски каза че Укро ПВОто свалило 40 ракети от 30 изтреляни...
425
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като прочетат ключовата думичка "кинжал" и троленягите веднага напъплат с 500 коментара.
424
6
 
32
 
! Отговори
Ха ха преди 4 месеца
Бой до припадък по укрофашагите! Много малко им остава и Зелю ще духне в Хамерика...
423
4
 
41
 
! Отговори
доцент Баталов преди 4 месеца
Тоя простоват козел Баталов от къде го измислихте е ? Ко стана с оная Таня дето уж била с Български произход и снаше всяка сутрин яица миналата година как падали ракети по покривите. Ако искаше Русия щеше да ви направи един плаж през зимата с Слънцепека и нямаше да го има Куев д не говорим ако беше изплючял Куев с някой Сармат щеше да го премести до Лондон . Давай пушаката на доцент Баталов и да оди да сваля ракети
422
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички Остап Бендеровци - вън от България! Не съм русофил, просто ми омръзна да ни използват тези нагли украинци. И все им е малко, и все са недоволни. Стига сме ги отглеждали за наша сметка - да де върнат в частите на Украйна където няма военни действия. Нали ви е ясно, че парите от ЕС не са достатъчно и използвачите подяждат българските инвалиди, пенсионери и работещи бедни.