Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса

Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион
7 яну 2024 14:45, Нели Христова
309
Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса
Снимка: БГНЕС

Температурата на въздуха в населените места в Московска област през нощта на 4 януари падна под 30 градуса по Целзий и беше със 7-12 градуса по-ниска от климатичната норма. Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион. По последни данни 149 хил. жители на 128 жилищни сгради в Климовск са останали без отопление. Това съобщиха за ТАСС от Държавния следствен комитет на Следствения комитет на Русия в Московска област.

Започнато е наказателно дело заради ограничаване на доставките на топлинна енергия и топла вода за жилищни сгради в Подолск.

"На 4 януари в резултат на неправилна експлоатация на котелното в град Подолск от служители на ЗАО е настъпил пробив на топлопроводите. Във връзка с това жилищни помещения, както и медицински, учебни и предучилищни заведения, намиращи се в микрорайон Климовск, останаха без топлоподаване и топла вода", съобщиха от агенцията.

Въз основа на резултатите от разследването на случая Следственият отдел в Подолск на Следствения комитет на Русия за Московска област е образувал наказателно производство по част 1, член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация (предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност).

На 4 януари авария оставя без отопление жителите на микрорайон Климовск в Подолск край Москва. Открити са три теча по магистралния топлопровод от котелното на ЗАО "КСПЗ", в резултат на което няколко къщи остават без отопление. След резултатите от аварийно-възстановителните работи котелът беше пуснат отново, но след това бяха открити технически неизправности в съоръжението, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муххаа, плашеха ни със замръзване... Междувременно и в още руски градове останаха без топло и вода при това около Москва! Какво е надалеч? Още не е пристигнал гълъба с вестите, но вероятно е трагедия. Аварията от 4ти още не е отстранена...*** да свикват...пари нема, отиват за т.н СВО
228
5
 
3
 
! Отговори
Sara преди 3 месеца
Такава глупост не бях чела и да е имало проблем ще го оправят и какво е станало толкова и за такива глупости си губиш времето
227
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Абсолютни лъжи!!! Като лъжете поне смятайте малко бе, как 148000 човека ще живеят в 128 сгради? Алооу по 100 в стая ли живеят?
226
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бумеранг има Възмездие Путин толкова много искаше да замрази Европейските страни без руски газ Греховете се плащат не ми се мисли как ще плащат и за кървавата война
225
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дядо Мраз се обърка явно е пил много водка трябваше да замрази ЕС а замрази Русия
224
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Пръцко Като гледам в България всичко ни е цветя и рози, та сме тръгнали да се вайкаме за другите. -------------- оближи портрета на жужето и ше се успокоиш ***
223
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса .................. еми да си горят паркета, а ако нямат да мрaт.
222
6
 
3
 
! Отговори
Лъжлива преди 3 месеца
Новина.
221
10
 
8
 
! Отговори
Пръцко преди 3 месеца
Като гледам в България всичко ни е цветя и рози, та сме тръгнали да се вайкаме за другите. Половината народ мръзне в БГ поради липса на средства. Алооо журналята викайте прокуратурата!
220
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама прави бяха, че в Европа ще мръзнат. Просто не уточниха, че говорят за европейската част на Русия.
219
4
 
14
 
! Отговори
Ех, преди 3 месеца
А тука при авария на парното дали следствие и прокуратурата ще се намесят? А това, че топлата вода стига до крайния потребител около 60 градуса? Чакайте зимата още не е настъпила.
218
12
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
До Новината ее...Тегаво ти е вата,а?Хайде вземи си клавиатурата и си я разбий в глъвътъ!!!Няма да липсваш на никой...
217
14
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Руцкий мир,мьи тоже хотимь!!!
216
13
 
17
 
! Отговори
Новината ее преди 3 месеца
Направо да хвана редактора и да му разбия тъпия мозък в клавиатурата от която е написал тази ТАКА ВЕЛИКА НОВИНА ЗА АВАРИИТЕ В РУСИЯ! Деградирали Западни ***...йки,*** без мозък
215
14
 
18
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 3 месеца
Сакън, някой да не каже лоша дума за матушка раша . Руската кочинка е най голямата кочинка в мире
214
16
 
23
 
! Отговори
Антирашист преди 3 месеца
А някой хора ни плашеха,че ние в Европа ще мрем от студ без Руския газ.Май стана обратно *** Руски мекерета.
213
8
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
E така се калява стоманата а и да свикват ,,доброволците,, за фронта.
212
17
 
18
 
! Отговори
Jojo преди 3 месеца
Нещо за стачките в Германия?
211
13
 
29
 
! Отговори
Пламен преди 3 месеца
А някакви бгклоуни ни казваха как Европа щяла да замръзне без руски газ
210
29
 
28
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
БОЖИЯТА РЪКА СКОРО ЩЕ ДОКАЖЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА НЕЩАСТИЕ КОЕТО ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА МАСОВО ЗА ЦЯЛА РУСИЯ !!!НЩМА НЕ НАКАЗАНО ЗЛО !!!