Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса

Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион
7 яну 2024 14:45, Нели Христова
309
Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса
Снимка: БГНЕС

Температурата на въздуха в населените места в Московска област през нощта на 4 януари падна под 30 градуса по Целзий и беше със 7-12 градуса по-ниска от климатичната норма. Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион. По последни данни 149 хил. жители на 128 жилищни сгради в Климовск са останали без отопление. Това съобщиха за ТАСС от Държавния следствен комитет на Следствения комитет на Русия в Московска област.

Започнато е наказателно дело заради ограничаване на доставките на топлинна енергия и топла вода за жилищни сгради в Подолск.

"На 4 януари в резултат на неправилна експлоатация на котелното в град Подолск от служители на ЗАО е настъпил пробив на топлопроводите. Във връзка с това жилищни помещения, както и медицински, учебни и предучилищни заведения, намиращи се в микрорайон Климовск, останаха без топлоподаване и топла вода", съобщиха от агенцията.

Въз основа на резултатите от разследването на случая Следственият отдел в Подолск на Следствения комитет на Русия за Московска област е образувал наказателно производство по част 1, член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация (предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност).

На 4 януари авария оставя без отопление жителите на микрорайон Климовск в Подолск край Москва. Открити са три теча по магистралния топлопровод от котелното на ЗАО "КСПЗ", в резултат на което няколко къщи остават без отопление. След резултатите от аварийно-възстановителните работи котелът беше пуснат отново, но след това бяха открити технически неизправности в съоръжението, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
25
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Росия е създадена да покаже на другите народи как не трябва да се живее.
8
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Студ,не студ,опашките за яйца и канфети растат.
7
14
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Е, как? Поредната фейк новина (дезинформация) на соросидните евроатлантически медии. Нали Европа зъзне и гладува без руските газ и нефт, а матушка-Русия цъфти ли та вързва.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плашите краставичар с краставици
5
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Габрово сме без отопление , що не пишете ,дори не ни броите за хора само за избори сме нужни за да ни стрижете после
4
12
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 4 месеца
в бункера отопление има
3
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голямо важно, това руснаците не ги засяга, защото мужиците при тия температури се разхождат в парка по потник заедно с децата си,някой, даже се къпят в Мацква река.
2
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На 4 януари авария оставя без отопление жителите на микрорайон Климовск в град Подолск. Жителите на Москва си имат отопление, а заглавието ви е лъжовно.
1
31
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука три дена седим без парно - получаваме една вълшебна комбинация от три пръста и двойни сметки. В Русия поне подвеждат под наказателна отговорност, зарежи че цените им за отопление са супер ниски. Пак са напред. Ние пак ринем дъното.