Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса

Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион
7 яну 2024 14:45, Нели Христова
309
Хиляди в Москва са без отопление, а навън е -30 градуса
Снимка: БГНЕС

Температурата на въздуха в населените места в Московска област през нощта на 4 януари падна под 30 градуса по Целзий и беше със 7-12 градуса по-ниска от климатичната норма. Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион. По последни данни 149 хил. жители на 128 жилищни сгради в Климовск са останали без отопление. Това съобщиха за ТАСС от Държавния следствен комитет на Следствения комитет на Русия в Московска област.

Започнато е наказателно дело заради ограничаване на доставките на топлинна енергия и топла вода за жилищни сгради в Подолск.

"На 4 януари в резултат на неправилна експлоатация на котелното в град Подолск от служители на ЗАО е настъпил пробив на топлопроводите. Във връзка с това жилищни помещения, както и медицински, учебни и предучилищни заведения, намиращи се в микрорайон Климовск, останаха без топлоподаване и топла вода", съобщиха от агенцията.

Въз основа на резултатите от разследването на случая Следственият отдел в Подолск на Следствения комитет на Русия за Московска област е образувал наказателно производство по част 1, член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация (предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност).

На 4 януари авария оставя без отопление жителите на микрорайон Климовск в Подолск край Москва. Открити са три теча по магистралния топлопровод от котелното на ЗАО "КСПЗ", в резултат на което няколко къщи остават без отопление. След резултатите от аварийно-възстановителните работи котелът беше пуснат отново, но след това бяха открити технически неизправности в съоръжението, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
7
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
...... в резултат на неправилна експлоатация на котелното в град Подолск.... Хахахаааа, пиянска работа100% :)))))))))))))))))))))))))))
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До135. Цяла България е на Централно отопление . Не е само София . Перник , Варна , Бургас, Видин , Русе. Габрово беше и се отказа. Централното отопление е стара съветска измишльотина. Отоплението се поддава от ТЕЦ под или над терена до сградите . В България една част от населението около 400 000 само са в София така . И е единствената от ЕС
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо ми изтрихте коментара бе свободната и демократична медия? Защото написах че мисирката писала статията не знае че Подолск е град в московска област а тя сложила заглавие че в Москва са без отопление,затова ли? Хаххаааа,да в и.........
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Факт и скоро да си виждал поне -15 градуса за -30 изобщо няма за какво да се пише
125
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
До До Факт Всички големи градове в България са централно парно. Други ттъпи въпроси да имаш?
124
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ било 30градуса 26 и вече всичко работи ! Късно е вече за явреятите да коментирът това което не знаят и този които е виновен вече ще лежи в затвора с конфенская на имуществото си ! Има причина и да е диверсан
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 133 Ами тя има бе и от година ,а не от 3 месеца,а пък и ,ако имаше студена зима щеше да питаш къде зимуват раците като си плащаш тока или парното
122
10
 
7
 
! Отговори
Умнокрасивясти преди 4 месеца
В заглавието е написано Москва, но всъщност става въпрос за Московска област и хората не мръзнат, все пак имат ток и газ по домовете. В колко населени места от Софийска област има централно парно и въобще колко български града имат централно топла вода и парно?
121
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е от 20 милионна Москва останали 150 хиляди на студено заради авария.Ами то и София останаха толкова преди няколко години като беше паднала температурата до -20 имаше такъв проблем,обаче украинската копейка си ръси опорките
120
7
 
8
 
! Отговори
До Факт преди 4 месеца
В Московска област, а не в Москва става въпрос за подаването на топла вода и парно, хората електричество си имат. Колко града в България са с централно парно?
119
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е по блатните територии на така наречената Рассиа и нейният повелител Вова Гнома
118
2
 
8
 
! Отговори
цоц преди 4 месеца
е нали лукашенко цепеше дърва да доставят ама то в рисуя кога човека е имал смисъл от 1918 са на студено гладни и мълчаливи за смвтка на 10-15 човека в кремъл, там е топло има и хайвер и водка и мамаши да топлят топките на вожда ако са му останали
117
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 130 Е той стана само 3 лева и оревахте всичко,ако беше станал 5 сигурно щеше да има ритуални самозапалвания ( без бензин щото е скъп) на евротолерасти бед яци като теб.
116
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
В една балканска държавичка член на ЕС това си е редовно явление. Виновни и наказани разбира се никога не е имало и няма да има.
115
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво става с тежката и безпрецедентна финансова криза която щеше да ни сполети преди 3 месеца? Отлагала ли се засега? Така казаха Радев и Копейкин..
114
0
 
10
 
! Отговори
П. Утин преди 4 месеца
Граждани, борбата иска жертви !
113
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям праз. Греят се на електричество
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бензина кога ще стане 5 лева? Така казаха Радев, Тошко африкански, Нинова и Копейкин...
111
5
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 4 месеца
Купейков каза, че Европейците ще си ядем домашните любимци от глад тази зима, и ще горим мебелите вкъщи! Вервайе!
110
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Налазателно дело за заблуда на гражданите...