Отровиха руската журналистка Зоя Коновалова

Тялото й е открито заедно с това на бившия й съпруг
7 яну 2024 14:00, Нели Христова
112
Отровиха руската журналистка Зоя Коновалова
Снимка: Telegram

 Зоя Коновалова, главен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания "Кубан", е намерена мъртва в Краснодар, съобщиха от телевизията. От съюза на журналистите на "Кубан" заявиха, че причината за смъртта е отравяне. Местни издания пишат, че е намерено и тялото на бившия съпруг на журналистката, пише RTVI, цитирана от "24 часа".

"Зоя Коновалова, ръководител на интернет групата на ГТРК "Кубан", почина. Нашата колежка беше на 48 години", се посочва в съобщението на телевизионния канал.

В него се отбелязва, че Коновалова е работила в Москва в печатни медии и PR-структури, била е кореспондент на радиостанциите "Маяк" и "Юность". През 2003 г. се премества в Кубан, където работи като кореспондент, а по-късно редактор и водещ на "Вести.Кубан", излъчващ по "Екатеринодар", ръководи редакцията на новините в "Първо радио", оглавява дирекцията за информационно излъчване на "Кубан 24", а по-късно и новинарския отдел на портала "Юга. Ru"; бил е главен редактор на "Живая Кубан".

"През последната година Зоя Лвовна оглавяваше нашата интернет редакция. Тя има петнадесетгодишна дъщеря и син. Изказваме съболезнования на семейството и приятелите" - допълват в ГТРК "Кубан".

Съюзът на журналистите на Кубан съобщи, че телата на Коновалова и "мъж, чиято самоличност се установява от правоохранителните органи", са открити в частна къща вечерта на 5 януари. Според местния портал "93.RU" заедно с Коновалова е намерен мъртъв и бившият ѝ съпруг.

"По предварителни данни причината за смъртта е отравяне", се казва в изявление на Съюза на журналистите.

При огледа на телата не са открити видими телесни повреди. В момента се води разследване.

По предварителни данни журналистката може да е починала заради наркотици.

"Смъртта на Зоя е голяма трагедия за нас", споделят близки.

Проектът "Сапа Юг", позовавайки се на свои източници, съобщава, че на мястото, където са открити телата на Коновалова и нейния спътник, е намерена торбичка с неизвестно прахообразно вещество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно са онези "миротворците".Те си падат по журналисти.Ще мине година и ще се похвалят.
76
8
 
3
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 3 месеца
То да не излезе натравяне от ревност? Бившия й и някой от мъжки пол с неустановена самоличност...
75
0
 
1
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 3 месеца
До ДедоТо и у нас същото от оно време.
74
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Не е имало натравяне,а директно отравяне.Нагодена работа е това.Как пъл и двамата ще се отровят наведнъж? Такива случаи даже и при тинейджърите наркомани няма.А жената дори не изглежда да е наркозависима поне в по-тежка форма.И се умира предимно от хероин,който е 80% от употребяваните наркотици и упойващи вещества.
73
7
 
11
 
! Отговори
А преди 3 месеца
До Панайот Ако се разходи извън Москва?Имат селища с фекални ями и си изхвърлят фекалиите с кофи. Такова нещо в България няма!
72
4
 
4
 
! Отговори
Стига де преди 3 месеца
Мосад вече прекалява.
71
16
 
10
 
! Отговори
Панайот преди 3 месеца
До 70Ти къде живееш, драги анонимнико? Май витаеш някъде другаде? Я се разходи из България и виж как живее 80% от народа български. Руснаците едва ли някога ще ги стигнем, а ти си мечтай - мечтите са безплатни.
70
13
 
13
 
! Отговори
Сър Стенли преди 3 месеца
Добре бе *** , какво е това заглавие ??? Жената предрусала и умряла . Не съм русофил ама вие направо се уляхте . Бива поръчкови медии ама вие направо прекалихте. Разбирате ли че повечето Българи не се радваме на загиналите момчета и от двете страни - жертви на англосаксонската и юдейска вихрушка.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Между отровиха и причината за смъртта е отравяне има някаква разлика, ама карай, вие не сте филолози и без това
68
15
 
14
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
До 73Какви арийци сте вие бе?Руснаците са едно крадливо ,монголоидно ,блатно племе,което е далеч от арийската раса...ако бяхте арийци,Хитлер нямаше да ви праща по лагери!!!
67
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия не разбраха, че обичаме Русия и че никакви англосаксонски напъни няма да променят това. Ние и руснаците сме истинските арийци, не германци, австрийци или англичани и американци.
66
15
 
12
 
! Отговори
Дългата ръка преди 3 месеца
Дългата ръка на късното джудже
65
6
 
11
 
! Отговори
Не е имало преди 3 месеца
Не е имало прозорец
64
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обеща ли са резултати, взели са пари за дейност, не са реализирали резултати, и на цру им писва да чакат и ги "ликвидират" като актив буквално и преносно, така поне ще изстискат ползата да обвинят Путин. Класика!
63
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Късият не прощава.
62
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам дали има по-пропаднала държава в света? Не случайно по индекс за качество на живот м/у България, която е последна в ЕС и тия колхозници има 30 места разлика. България е в топ 50 в света а тия чебурашки ше им отнеме десетилетия докато ни настигнат. А най верочтно няма и да успеят никога докато ги уравляват такива гламари
61
6
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
В Русия тия обществени длъжности са просто за прикритие. Няма значение кой е журналист,кой е драматург, шеф на спортна федерация или оперен певец. Там всеки е служител на специалните служби с офицерски чин и досие. Няма мърдане.
60
2
 
1
 
! Отговори
Няма преди 3 месеца
Да ви вземем наистина си мислеше че тук си добре дошла но не
59
2
 
2
 
! Отговори
Ива преди 3 месеца
Дрьгнева е новото лице на полицейските дьржавни изнудвачи
58
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо е казала срещу Путин или срещу специалната престъпна операция.