Не живеем, съществуваме: Без парно и топла вода край Москва при -20°

Онези, които са успели, са се евакуирали
10 яну 2024 20:12, Нели Христова
470
Не живеем, съществуваме: Без парно и топла вода край Москва при -20°
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди национализирането на завод за боеприпаси в Москва, след като механична повреда накара десетки хиляди московчани да останат без отопление и вода при минусови температури в началото на миналата седмица.

На 4 януари се спука топлопровод в Климовския специализиран боеприпасен завод в град Подолск. Оттогава се съобщава, че десетки хиляди руснаци нямат отопление в домовете си в района на Москва. Температурите навън пък са около -20 градуса.

Засегнатите райони включват градовете Химки, Балашиха, Лобня, Люберци, Чехов, Наро-Фоминск и Подолск, показва карта, публикувана от руски канал Telegram и споделена в други социални медии.

Други руски медии съобщиха, че жителите на Електростал, Солнечногорск, Дмитров, Домодедово, Троицк, Талдом, Орехово-Зуево, Красногорск, Пушкино, Раменское, Воскресенск, Лосино-Петровски и Селятино също са без ток.

Много жители започнаха да публикуват видео призиви в социалните медии, за да се оплачат, че са изправени пред замръзване. В един клип хора, живеещи в Москва, казват, че не им остава нищо друго освен да топлят домовете си с газови печки и "каквото намерим". Други казаха, че палят огньове по улиците, за да се стоплят.

 

"Замръзваме. В апартаментите ни е 11-12 градуса. В моята стая в момента е 6 градуса. Кажете ми как се оцелява при тази температура? Нямам думи! Искам да кажа, че не живеем, а съществуваме. И затова молим ръководството да ни обърне внимание. Администрацията на Воскресенск знае всичките ни проблеми, както казаха: "Ние сме наясно, всичко е под контрол". Но какъв е смисълът? Нищо не се променя!", гласи едно от оплакванията

Андрей Воробьов, губернатор на Московска област, обяви във вторник, че Путин е наредил заводът за боеприпаси да бъде национализиран, тъй като двама от собствениците му са "разположени в чужбина". Той не назова лицата.

"Получихме правото да поемем контрола върху тази котелна централа в рамките на извънредна ситуация", каза Воробиев, добавяйки, че котелното помещение на централата се управлява "много лошо" и "на практика няма квалифициран компетентен персонал".

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за това, че Климовският специализиран завод за боеприпаси не отговаря на изискванията за безопасност.

Във вторник комисията съобщи, че заради инцидента са били задържани заместник-началникът на администрацията на Подолск, началникът на котелното на завода и генералният директор на завода за боеприпаси.

Жителите на Селятино описаха ситуацията като "някаква борба за оцеляване", съобщи руският телеграм канал АСТРА.

Прекъсвания на електрозахранването също засегнаха Санкт Петербург, Ростов, Волгоград, Воронеж, Приморския край и Екатеринбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 411 Що за човек си, щом се радваш на поробването на един народ?
382
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ЗЕЛЕНСКИ е велик, 11.01.2024 - 6:31, "Бои под Кременной: российская армия продвигается в Серебрянском лесничестве и выбивает врага из-под Тернов (КАРТА, ВИДЕО)" , Источник: https://rusvesna.su/news/1704887785
381
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 409 Какво локално парно? А пари за поробването на Украйна откъде ако Путин почне да устройва с локално парно всеки блок?
380
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако имаха локално парно, това нямаше да им е проблем, трябва в новите блокове или входове, да има локално парно на газ, дърва или горива, особено в северните райони.
379
4
 
7
 
! Отговори
през хуя ми е клоа преди 4 месеца
ката, и русофили като теП.
378
1
 
5
 
! Отговори
Z. преди 4 месеца
Не се притеснявайте моля, в Русия всичко е наред.
377
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мерзни, мерзни волчий хвост. Преди една година Путин говореше с подигравка как ще замръзне Европа без безценния руски газ и нефт. Съдбата се подигра с Путин и подмосковието и части от Санкт Ленинбург замръзнаха. Оказа се че волчия хвост замръзна в столицата на великата paшка вместо в Европа. Защо се получи така ли? Защото руските царе и царедворци в това число и Путин и свитата му винаги са плюели върху живота и съдбата на руските крепостници.
376
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А в България, нямат аварии и поправки, а директно затваряха цели работещи елекроцентрали, блокове, от лакомия и чуждопоклонничесво!
375
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям рев на демократочните оплаквачи мяасто не могат да си намерят...Абе чудеса на природата, намерихте ли си партийните билети и червена боя че пак трябва да се пребпядисвате скоро време ?
374
4
 
12
 
! Отговори
### преди 4 месеца
Ако не бяха работници във военен завод никой нямаше да им обърне внимание! На Жужака му трябват бомбачки!
373
4
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
В Русия живот няма.Има жизнь.
372
5
 
24
 
! Отговори
IVo_1 преди 4 месеца
e нали събра семействата на умрелите във войната войници на коледна вечеря. Какъв лицемер трябва да си за да го направиш? Той ги пратил на сигурна смърт, после кани на вечеря семействата... Тия вместо да се вдигнат и да го пометат тва джудже, те седят и търпят на студ и лишения... "велик" руски народ
371
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
атлатики,какво става с контранастъплението? да видим ако отрежат половината ни тецове както искат както орязаха блоковете на аец тогава ние откъде ще търсим ток - сигурно от соларни панели сега както е -5 градуса
370
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рушняка като тресне 500 мл антифриз изкарва 48 часа на -30. Ово е местен стандарт
369
4
 
21
 
! Отговори
Монголски слуги и преди 4 месеца
Роби! Така е от време оно!
368
2
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен-- цитирам ви, защото умеете в много кратък текст да кажете много --Войник без пагон,гроб без име,деца без родител, дом без жител,спортист без знаме, глава без мозък,живот без смисъл - РУСИЯ!-- страхотен коментар! +++++++++++++++++
367
1
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До Анонимен356Четете Историята. Конституцията на Франция днес е от 1945 година. Затова днес Франция е 5-тата Република. Това е пета поред конституция от 1789 насам. Американската е една и съща от 1776 година насам.
366
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Там е така.От 1917.За прединтова нямаме подробна информация.
365
5
 
13
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
До АнонименЕвроатлантиците не се роим. Много сме по принцип. Мнозинство сме. Защото предпочитаме БМВ пред Москвич. Предпочитаме къща с еднофамилен двор пред панелка. Предпочитаме да ходим по света на екскурзии, отколкото до чинията на Бузлуджа. Взимаме авиона когато пожелаем и закъдето искаме, вместо да молим милиционера за открит лист или изходни визи. Не искаме кал, а хубави улици. Сами решаваме какво да правим, а не парт. секретар или някой мързелив държавен чиновник да ни дава наклон.
364
2
 
16
 
! Отговори
Читател преди 4 месеца
Е как да се отопляват?! Имат газ,нефт,въглища дървесина за отопление,но.....при минимална заплата от 01.01.24 от 370 лв(с указ на великия ***,който обеща до 2030 да я удвои) дали тия взимат средна 1000 евро за какво по-напред? С какво да се отопляват? Да се лекуват? Да ядат? Дано още малко да пооправлява да та я довържи напълно!