Медведев отново заплаши Украйна с ядрено оръжие

Ако Киев атакува пускови установки на руска територия
12 яну 2024 07:30, Анисия Иванова
161
Медведев отново заплаши Украйна с ядрено оръжие
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че всеки опит на Украйна да използва западни ракети с голям обсег срещу пускови установки на руска територия, може да накара Москва да отговори с ядрено оръжие, предаде Ройтерс.

Медведев, който по настоящем заема поста заместник-председател на руския Съвет за сигурност, каза, че някои украински командири обмислят подобен удар. Той не посочи конкретни имена и не оповести допълнителна информация за предполагаемия план, предаде БТА.

"Какво означава това? Само едно - те рискуват да задействат член 19 от Основите на държавната политика на Русия в областта на ядреното възпиране", написа Медведев в "Телеграм".

Този параграф от приетата през 2000 г. руска ядрена доктрина очертава условията, при които президентът би разгледал възможността за използването на ядрено оръжие. Това би могло да стане в отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или при атака с конвенционални оръжия, "когато е застрашено самото съществуване на държавата", отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснацити са украинскити северномакедонци!
81
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каак само кълчат езика руснаците като наште северномакедонци, та мa ядосват! Не ми бил Димитър, най ми бил Дмитрий! Даже някой му викат на галено като на жена"Дима"! "Димитър" е името! Ми кво е туй нещо "Григорий" или "Миша" наместо Григор и Михаил? Не бил "Васил", ми бил "Василий"! Ами"Путин"? На тея им дадохме език и азбука да могат да говорят и да се изказват, и ги учихме да четат и пишат, накрай, пак ненаучени! Каак ми иде да са развъртя с една гьостурица! Винаги са били невежи!
80
8
 
8
 
! Отговори
До 82 преди 3 месеца
До Нищо ново Това не се хареса и на западните ни партньори, които имаха шпиони сред тези, които Петков изгони. Така Петков всъщност изигра не руснаците, а западните служби.
79
13
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 месеца
До Анонимен 76: Нашите евроатлантици ни направиха неприятелска държава на Русия. Изгониха 70 руски дипломати и служители в посолството и консулските служби с обвинения в шпионаж, за които и до ден днешен доказателства няма. Подкрепиха всички възможни санкции. Русия само констатира факта.
78
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направление Херсон. Продължават позиционните битки при Кринки. Всеки ден се унищожават няколко катера с десант на киевската хунта. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да прехвърлят допълнителни сили, за да заменят убитите в Кринки, но това става все по-трудно. Донецко направление. Боевете се водят на запад от Маринка - в Георгиевка. Няма съобщения за настъпление на ВС на РФ в това населено място през последните 24 часа. Купянски район. Зомбитата на киевската хунта продължават да държат отбраната на Синковка. В района на самия Купянск киевският наркокартел строи отбранителни укреплен
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направление Угледар. ВС на РФ продължават настъпателните действия край Новомихайловка. След неуспешни опити за щурм на селището, ВС на РФ се съсредоточиха върху разширяването на зоната на контрол около Новомихайловка. Има напредване на юг от селището и на североизток от него. В самата Новомихайловка зомбираната по натовски стандарт биомаса е под постоянен обстрел от авиацията и артилерията на ВС на РФ. Направление Запорожие. Боевете се водят в района на Работино и Вербовое. Няма съществени промени. Лошите метеорологични условия не позволяват активни настъпателни действия.
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лиманско направление. ВС на РФ продължават да се опитват да пробият отбраната на зомбираната по натовски стандарт биомаса при Ямполовка и Терн. Зомбитата на киевският наркокартел контраатакуват. Има минимален напредък на ВС на РФ. Освен това има битки в Серебрянското горско стопанство, където руските витязи в кървави битки унищожават зомбираните азовци(терористична организация, забранена на руска територия) и систематично се движат напред. Битките са тежки, придвижването е бавно, така че не се очаква сериозен успех в скоро време.
75
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Авдеевско направление. Продължават кръвопролитните боеве на северния фланг в района на Степовое. Освен това продължава системното настъпление на ВС на РФ към Очеретино в северозападната част на обекта. Боевете се водят и на юг от пречиствателните съоръжения на коксхима. Съобщава се, че ВС на РФ настъпват на южния фланг - в района на Первомайское. Информацията все още не е потвърдена. Като цяло в Авдеевския сектор: ВС на РФ атакува, след което зомбакнацистишена контраатакува. Няма големи промени през последните 24 часа.
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Артемовско направление. Части на ВС на РФ водят настъпателни действия в Богдановка и недалеч от Ивановское(Красное). Зомбитата на киевският наркокартел търпи внушителни загуби, но изпраща все повече резерви, за да задържи настъплението на ВС на РФ към Часов Яр. Ожесточени боеве се водят и в района на Хромово, където зомбитата на киевската хунта периодично контраатакуват. На южния фланг руснаците продължават да атакуват позиции на запад и северозапад от Клещеевка. Авиацията и артилерията на ВС на РФ се използват за противодействие на атаките на зомбакнацистишените.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Путин България е неприятелска държава,първи в света газа ни спря-той обича Кадировци,Ердоган и т.н.
72
2
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До Анонимен 80: Нищо не си разбрал. Прочети нещо за Караибската криза - защо започна и как завърши.
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Малко за политикаТе защото евроатлантиците са без ядрено оръжие, нали. Само русите могат да го дрънкат.
70
20
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
Засега това го казва Медведев. Работата ще стане наистина сериозна когато го каже Путин. Така че нека евроатлантиците добре да си помислят докъде могат да стигнат.
69
17
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До медведюф: Срещу Русия воюва целият колективен Запад, а украинците са само разходен материал. Ако САЩ дадат на Украйна далекобойни ракети, това променя баланса на силите не между Украйна и Русия, а между САЩ и Русия. Това ще бъде нова Караибска криза. И за да не се стигне дотам, изходите са два. Или такива ракети Украйна не трябва да получава, или те трябва да бъдат унищожени дори ако Русия трябва да използва за това тактическо ядрено оръжие.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 74 Ами направи си ракети и атакувай бе кой те спира,ама да очакваш друг да ти ги прави е малко тъпо
67
9
 
25
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 3 месеца
Тоя придворен шут явно е пооветрял малко щом пак почна да размахва ядрените ракети. Цели две седмици го нямаше завалийката, явно беше изпаднал в некъв як запой.
66
19
 
5
 
! Отговори
Калашников преди 3 месеца
В краят на ВСВ жълтурите капитулираха след двете атомни бомби , сега е време да стане същото с уркопитеците !
65
8
 
18
 
! Отговори
медведюф преди 3 месеца
само Русия има право да бомбардира Киев Украйна няма право да бомбардира Масква! Панятна!
64
12
 
8
 
! Отговори
Хай преди 3 месеца
Статията пак безочливо лъже. Това журналистика ли е изобщо вече? Човека каза АКО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗАПАДНИ РАКЕТИ и оръжия с голям обсег. Едно време такъв опит имаше да се дадат ракети на Куба и Америка изправи света пред апокалипсис. Какво дава право на Американците сега???
63
2
 
7
 
! Отговори
Стефан кириак преди 3 месеца
Много прости коментари по тези форуми. Аз излазям.