Башкирия протестира, иска да се отцепи от Русия

Те искат изтеглянето на всичките си сънародници от фронта
19 яну 2024 17:30, Нели Христова
392
Башкирия протестира, иска да се отцепи от Русия
Снимка: БГНЕС

Протестиращи в Башкирия, която е част от Руската федерация, настояват за отцепване от страната, съобщиха от опозиционното на Кремъл движение "Роспартизан" в телеграм канала си.

Демонстрантите настояват за отцепване на републиката и за изтеглянето на всички башкири от фронта.

В сряда водачът им Фаил Алсинов бе осъден на 4 години затвор в поправителна колония, тъй като вдигна местните на бунт срещу плановете за добив на сода на свещен за местните хълм.

Според властите протестиращите са предатели, които искат отцепване на републиката, а всъщност те са против огромния брой мъже от техния етнос, които се бият във войната в Украйна и непрекъснатите опити на руснаци да се домогнат до добива на ценни ресурси в Урал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
сммърт на империята Свобода за поробените републики!
347
0
 
1
 
! Отговори
ГАНЕВ преди 3 месеца
До АнонименАЛООО.....НИТО ИМАШ КАПАЦИТЕТ....ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПОТЕНЦИАЛ....И НАЙ ВЕЧЕ ФИНАНСОВ И МОЗЪЧЕН РЕСУРС...ЗА ДА КОМЕНТИРАШ НЕЩА ..ОТ КОИТО НЕ РАЗБИРАШ
346
1
 
3
 
! Отговори
Кремъл ВРЕДИна Русия преди 3 месеца
Специалната операция избива населението на РФ. Руски военен кораб тарантул бе пратен от украински морски дронове при Москва. Украинците обезвредиха 2 от 9те руски шпионски самолета. Украински дронове изгориха 2 бази за гориво край Петербург и Ростов. Изгоря руски завод за барут. Руски работници подпалиха 50 декара складове на петербургската Wildberries търговия по интернет, насилват ги да воюват в Украйна. Майки и съпруги на руски войници излязоха на улиците да изискват завръщането им.
345
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 месеца
то пък Великобритания, франция, холандияизобщо не са колониални държава
344
6
 
7
 
! Отговори
Ас преди 3 месеца
В Русия живеят повече от стотици народи. Всички те имат отделни републики, но преди всичко се определят като руснаци и говорят на руски. Ако тези малки народи се отцепят от Москва ще фалират.
343
7
 
3
 
! Отговори
🇧&#1 преди 3 месеца
САЩ ке падне . БЪЛГАРИЯ ке пребъде!
342
8
 
15
 
! Отговори
България ке пребъде преди 3 месеца
, Русия ке се разпадне като Югославия.Волжка България ке се въздигне отново ,българи,татари,башкири,ке бутнат империята на злото.Истината не излезе на явно.
341
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не пускайте такива новини, моля ви. Русофилите ще получат инфаркт, а в България са много и после демографска криза. Мислете ги тези неща!!!!
340
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормално
339
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 100 путиноида фъфлят - ела, изгрей! Чакам те! Ама земи и баба си и майка си! И някой с телефон да снима, за доказателство в съда!
338
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 80 граждани на башкирия стачкуват 12... Масов протест! Тука половин България излиза и никой не ги брои... Евростандарт по американски. Важното е да е против Русия.
337
9
 
24
 
! Отговори
888 преди 3 месеца
Русия е последната колониална империя. В желанието си да придобие нови колонии, Русия направи стратегическа грешка и сега ще се разпадне.
336
7
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Дали Путин знае, че от 160 милиона население на РФ едва 40 милиона се определят като руснаци? Сталин извърши масов геноцид и насилствени преселения на милиони хора, но явно дори това не е било достатъчно да пречупи поробените народи.
335
7
 
15
 
! Отговори
Шишо преди 3 месеца
Русия е империя. За да се формира една империя тя трябва да присъедини (най-често насилствено) други народи и територии. Бяха се нарекли СССР за осемдесет години, а в момента се наричат Руска "федерация". Що за федерация е това?
334
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам, с какво право някой може да иска, редовна войска, подкрпена от половин милион доброволеца, да се изтегля, но живи и здрави. Това е съащта изерия, дето като влизахме в НАТО, искаха да държим родните наемници отговорни, че ходили да участват в други конфликти ...
333
6
 
13
 
! Отговори
100 путиноида фъфлят преди 3 месеца
В България и трябва да ги търпим ....Що ги търпим тези бе
332
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За кремъл всички които искат демокрация са американски слуги и предатели..
331
15
 
14
 
! Отговори
Sina преди 3 месеца
Галя от американското посолство ли ви каза да напишете тази глупост в сайта? Най вероятно е тя!
330
4
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 312 Данните за числения състав,подържащ персонал,оперативен и стратегически резерв м/у воюващи страни,както и на техните загуби винаги са били,и винаги ще си останат строга държавна тайна! Всички цифри обявени пред общественоста имат за цел да объркат противника,и да насочат силите му в определена посока,като му вношът сила или слабост,недоокомплектовани части да бъдат хвърляни в бой,резерви да бъдат задържани в моменти когато трябва да се използват,и т.н.
329
13
 
13
 
! Отговори
ПОЧНА СЕ преди 3 месеца
Нач1алото на края.