Башкирия протестира, иска да се отцепи от Русия

Те искат изтеглянето на всичките си сънародници от фронта
19 яну 2024 17:30, Нели Христова
392
Башкирия протестира, иска да се отцепи от Русия
Снимка: БГНЕС

Протестиращи в Башкирия, която е част от Руската федерация, настояват за отцепване от страната, съобщиха от опозиционното на Кремъл движение "Роспартизан" в телеграм канала си.

Демонстрантите настояват за отцепване на републиката и за изтеглянето на всички башкири от фронта.

В сряда водачът им Фаил Алсинов бе осъден на 4 години затвор в поправителна колония, тъй като вдигна местните на бунт срещу плановете за добив на сода на свещен за местните хълм.

Според властите протестиращите са предатели, които искат отцепване на републиката, а всъщност те са против огромния брой мъже от техния етнос, които се бият във войната в Украйна и непрекъснатите опити на руснаци да се домогнат до добива на ценни ресурси в Урал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Свобода за Башкирия и всички поробени народи в блатната недоимперия,наречена Расийска Федерация!
307
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това че в милионна Уфа са излезли да протестират 200-300 души, нищо не значи. Няма масова подкрепа. Навсякъде по света национализмът се надига. Кремъл е построил в Башкортостан нефтопреработващи предприятия, които дават поминък на населението. Добивът на нефт в републиката е малък - 11 млн тона. Това че протестират срещу разработването на находища на "свещен хълм" е средноведковна изостаналост. Без инвестиции от Москва, републиката не би могла да се развива. В републиката живеят 1,5 млн руснаци, 1 млн татари и само 1,3 млн башкирци.
306
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преписахме без да гледаме чужда пропаганда и се подмокрихме. После настинахме. Толкова за огромните небивали протести в Башкирия. 100 души има-няма. Щели да се отцепят? И защо им е? Единствено НПО-тата да лапат.
305
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И на двете видеа нищо протестно не се вижда. Що тъй?
304
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Периферните народи на руската империя започват бавно да разбират, що за съсед имат и как той ги използва за пушечно месо , за суровини и за каквато си иска експлоатация. Вълната на негодувание тепърва се надига и на завоевателите ще им запари под краката .
303
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82 ОБМР Да не колкото получи Зеленски ония 300 танка дето ги искаше те това са западни приоритети дава ти се това дето не застрашава тяхната сигурност и техните интереси,а не това дето ти искаш щото си си въобразил нешо,а пък се търсят и балъци като Тагаренко да се извърти някоя далавера за сметка на други народи
302
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 308 82 ОБМР Както и България като праща стари кадри и единственото което се получава е че на Украинците сме миналогодишната могилизаця, където твърдяха,че с събрали един милион армия общо от началото на конфликта и трябват още 500 хиляди пък в Русия имаше само една за 300хиляди и 15 % от редовната армия не са си ползвали
301
6
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Най-доброто за самата Украйна е,че тя дълго след заглъхване на бомбите ще остане преоритет във фокуса за запада,в комбинация с неймоверното желание и стремеж на народа й да поеме пътя на запада(бес значение дали историята ще се изкаже недвосмислено,избора е правилния). Това,че множество погледи бъдат насочени,към този народ и земя е шанс за по-малко грешки чрез конструктивна критика и всеобхватен аналис на рискове,грешки и устойчиви решения.
300
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от ЮАР.И от къде от тия дето бронята на танковете им била секретна за това ги бавели или пък на България си продават БТР-И а,българските стари се дават на Украйна е такива са ти съюзниците,а ти си мечтай и тия в Афганистан си мечтаеха и тия в Босна
299
7
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен- Украина изобщо не е цветя и рози, много голяма корупция, но там, щом свърши войната, ще идат страхотни инвестиции. Турция вече резервира сериозен дял от възстановяване в строителство и инфраструктури. От Европа и Америка ще ги изправят на крака за 3 години и са в готовност. Но вие, Рашките, получавате желязна стена от Свалбард зад полярния кръг, през Балтика и Босфора, та до Кавказ. Над 4 хиляди километра стена. А вътре там си врете в собствен сос, ваша работа. Далеч от Европа!
298
4
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Препорачително,не,а задължително е човек да фантазира! Това,не толкова затади самата фантазия,а по-скоро за приложения творчески подход...Преди две вечери,вие тук се горещехте,и чрез Словакия и Фицо видяхте нов "клин"в ЕС,а в лицето на Фицо нов радетел за"правда". Тогава,някой си спомнят моя коментар,че Фицо и дозината му депутати в ЕП ще бъдат "убедени"бързо. Неймоверно бързо се оказах прав! Както всички знаем,Словакия ще продължи да въоражава Украйна.
297
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 305 Да и в Русия вкарват за корупцията в затвора,,а тук кога не знам и не съм чул някой кмет да е вкаран на топло щото е взел подкуп
296
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 302 Коя икономика ще съсипеш Русия да не е СССР.Пък ние си гледаме нашата икономика дето съсипаха бивши комунисти сега евроатлатици щото България не беше най-бедната държава в ЕС като я приеха,а сега е .Е от къде идва проблема дали от ЕС или от политици дето си гледат далаверите ,а не интереса на българите и не си търсят правата щото няма топки или пък някой ги държи за тях щото са се окакали
295
6
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До 7 - Външна намеса викаш, е, като я преодолеят се обади. Пак ще си говорим. Обаче, в Русия, корупцията и мърлящината вършат повече полезна работа от 10 ЦРУ-та взети заедно. На Запад отлично знаят размерите на корупцията в Русия (знам от първа ръка) и надали ще си направят и те труда да разбутват, понеже и без тяхно участие Русия върви към катастрофа. Моите прогнози обаче бяха, че Русия може да се крепи така още 5-6 години. Възможно е обаче, тая работа да стане по-скоро.
294
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 302 Да бе щото в Украйна е цветя и рози нали
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 302 Не бе реалистите ,а ти си лети в облаците като комунист или Евролунатик
292
4
 
10
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До 7- Ей-и, това на вас комунистите, все външни врагове ви пречат. Да подскажа - в Русия, само калта е повече от корупцията. Сами ще се спихнете от повсеместна корупция и мърлящина и няма нужда от чужда намеса. Така беше и със сесесере-то. Те просто не можеха да се конкурират със Запада и накрая сдадоха багажа, понеже Американците вдигаха мизата дотолкова, че сесесере-то нямаше как да ги надцака. И се спихнаха от несъстоятелността на режима и соц икономиката. Сега е същото, но по-бързо.
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 299 Е май ,може и юни да е
290
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 294 Е ще се намери и други източници,а тук не тие урколандия да се отделя тоя и ония щото това е България и , който не се чувства българин зае от къде се отваря вратата
289
4
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До АнонименА бе влево, влево, ама май санкциите прерастват в ембарго. Естествено, първо ще им се приземят авиолиниите-части няма, не могат да летят до повечето летища. Следват газо и нефтопроводи - турбините Сименс си искат подръжка. Русия не може с едно парно да се справи, половин милион души около Москва са в ледени пещери, а то вчера май са изгърмели тръбите в Новосибирск. А помпи от Германия няма. Автомобилната им индустрия окапа съвсем. Импортозамещението май не работи. Корупцията дави!