Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля

Машината на Анатолий Евсюков се разбила в Афганистан
23 яну 2024 20:45, Нели Христова
111
Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля
Снимка: Twitter

Целият екипаж на машината, участвала в смъртоносна самолетна катастрофа, при руският милионер Анатолий Евсюков и съпругата му Анна загинаха... е оцелял по чудо. 

Инцидентът е станал в Афганистан. Двамата богаташи са загинали,  но останалите четирима души на борда някак си избягаха живи от коварните условия.

Снимки на трима от четиримата оцелели бяха публикувани онлайн. На тях се вижда, че двама от мъжете са с тежки наранявания по лицето и изглеждащи видимо шокирани. Оцелелите бяха оставени в Кабул с хеликоптер, след като бяха открити. Оказано им е лечение, за да се помогне с нараняванията им.

Руската въздушна линейка Falcon 10 имаше шестима души на борда, когато изчезна от екраните на радарите в планински район в Афганистан в събота.

Известно е, че пилотите са съобщили за проблеми с двигателит
е и нивата на горивото по време на полет, преди да изчезнат от екраните на радарите в 19:30 ч. местно време в провинция Бадахшан.

Кадри изглежда показват, че димът се издига от мястото най-малко 12 часа след катастрофата. Министерството на транспорта и гражданската авиация на талибаните съобщи, че самолетът е бил открит в района Куф Аб на провинцията, близо до планината Аруз Кох, в неделя.

"Пилотът е намерен от издирвателния екип на Ислямското емирство Афганистан", се казва в изявлението.

Много хора се страхуваха, че всички вътре в самолета са мъртви
, след като видяха как машината пада почти свободно.

Оцелелите четирима души трябваше да се борят със суровите условия в заснежени планини, за да намерят безопасност, след като се изправиха пред това, което мнозина биха сметнали за почти сигурна смърт.

Въпреки обезобразените останки от въздушната линейка на земята, четиримата оцелели са претърпели само леки наранявания.Най-младият от тях беше 26-годишният фелдшер Игор Сивороткин, който стигна до най-близкото афганистанско село Педу, за да намери помощ.

След като се бори с лошото студено време и липсата на подходящи дрехи и екипировка за планинския преход, Игор бил принуден да използва жестомимичен език, за да говори с афганистанските местни жители.

Майката на Игор каза пред местните медии: "Знаем, че е жив, той ни се обади."

Другият фелдшер се казва Павел Попов.

Въпреки това Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев са тези, които изиграха най-важната роля спасението. ТЕ героично свалиха самолета на земята възможно най-безопасно, прелитайки над заснежените планини, опитвайки се а да запазят себе си и двамата парамедици живи

Службата, отговорна за евакуационния полет, беше АТЛЕТИК-ГРУПП ООО. Те се оглавяват от бившата съпруга на Аркадий Екатерина Агапова.

След катастрофата Екатерина каза: "Все още нищо не се знае, сега се опитвам да разбера ситуацията и да разбера какво се е случило. Все още няма потвърдени данни."

Според Argumenty i Fakty - руско издание за новини - Екатерина и Аркадий запазиха въздушната линейка Falcon 10 след развода си и продължиха да я използват, въпреки че се съобщава, че е състоянието й се е влошавало.

Вестник "Известия" съобщи след трагичната катастрофа, че самолетът е трябвало да бъде празен и че на борда не е планирано да има пътници или товари. "Известия" продължи: "Пилотите Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев от самолета Falcon 10 имаха минимален опит в управлението на този самолет. Те завършиха обучение едва през 2023 г. Пилотите имаха сертификати за частни пилоти, но с такъв сертификат не можеха да управляват самолет, изпълняващ търговски полет."

Съпругата на Евсюков Анна се разболяла тежко по време на луксозна почивка в Тайланд. С обречения самолет тя е трябвало да се върне в Русия за лечение. Машината е спряла за да зареди с гориво в Гая, Индия и трябваше да направи второ пътуване до Ташкент, Узбекистан, преди най-накрая да кацне на летище Жуковски в Москва.

След проблеми във въздуха пилотното дуо е решило да направи непланирано спиране в Таджикистан. Моменти след това решение се смята, че един двигател се е повредил преди вторият също е спрял да работи само десет минути по-късно.

След това самолетът изчезна от радарите на полета на 35 мили от най-близкото летище в Таджикистан.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид потвърди, че падналият руски самолет е открит в района на Куф Аб в Бадахшан с двама мъртви.

Синът на руската милионерска двойка Виталий Евсюков, 41, е летял с отделен полет за Москва по време на катастрофата.
Той разбра едва когато се върна на земята, че родителите му са починали.

На Витали беше казано, че не може да се качи на същия самолет като родителите си, защото само един придружаващ пътник е разрешен в малки линейки.

Смразяващата катастрофа е първата, откакто руските самолети са попаднали до строги санкции заради нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

Оттогава са регистрирани множество аварийни кацания и въздушни инциденти поради липса на резервни части и основна поддръжка, включваща западни доставчици.

Това е деветият регистриран инцидент с руски самолет от началото на 2024 г. и осмият, случил се по време на полет за последните девет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледайте как Украйна напредва на фронта в украинските телеграм канали: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Rus_criminal; voin_dv; ФРОНТОВИК
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Германия е под блокада, във всички страни се вдигат мащабни протести, заради икономическста криза, инфлацията и бедността. Тука всичко е точно. Къде сте бе jultoпаветници, къде сте бе платени с0р0с0иди?
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стигна за 2 години до първия етаж на хотела!
48
8
 
6
 
! Отговори
Вярно е! преди 3 месеца
В Русия за 1 година газифицираха над 500 населени места. В БГ за 1 година 50 населени места изчезнаха, 500 хил не се отопляват, защото нямат пари, 500 хил се отопляват изгаряйки пластмаса в печките си, а 5 млн се отопляват икономично и стоят с якетата в жилищата си.
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия разбомби военна болница в Харков и отърва ранените безкраки укронацяги от мъките. Над 60 боевика от френския легион си заминаха, не доживяха да първа заплата. Слава ууссрайне!!!
46
8
 
6
 
! Отговори
Слава на Русия преди 3 месеца
Русия мачка нацягите и наетото натовско дришньо и напредва стремително на фронта. Русия направо топи нацягите и натовците още в хотелите, преди да са се добрали до фронта. Русия ви пръска русофобчета и аз съм много доволен муахахаха!!!
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като се разхождам по улиците 3 от 10 човека са русофоби и тия същите за една ракия биха продали и майчиното си мляко. Биха станали палачи подчинени на западния фашизъм.
44
6
 
3
 
! Отговори
По-добре преди 3 месеца
Положението с пилотите във Фашистка Укроспия е цветущо.
43
4
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Погледнете в Росстат пенсиите и заплатите в Русия, хахахахаа, егати дрипльовците....хахаха
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам какви Zлобни русофобски иZчадия пишат тук, нищо чудно, че всички държави ни мразят, а за запада ние сме "untermenshen". Е такива злобари като вас са правили мизерии в Гърция и Сърбия навремето.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Русия за 1 година газифицираха над 500 населени места. В БГ за 1 година 50 населени места изчезнаха, 500 хил не се отопляват, защото нямат пари, 500 хил се отопляват изгаряйки пластмаса в печките си, а 5 млн се отопляват икономично и стоят с якетата в жилищата си.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като си мисирка всичко ти е мистерия. Умрелите са възрастни хора, жената тежко болна и на системи, какво му е толкова мистериозно при тежка катастрофа на планински терен!? Оцелелите са 20-30 години по-млади физически здрави хора.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещата отиват на добре. Русофоба ще бачка за комунистическите Китай и Виатнам, а русофобските жонки ще ги лашкотат оригинални емигранти от Африка и Азия и същите такива, ама върнати върнати от запада по стратегията на Денко. Честито русофобчета. Покрай жонките ви и вас ще онодат. Хахаха
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Положението с пилотите във Фашистка Уроспия е цветущо.
37
5
 
1
 
! Отговори
Фейк нюз преди 3 месеца
Фейк нюз.
36
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Положението с пилотите във Фашиска Просия е цветущо. Щом милионерите си наемат шофьори с PPL лиценз...
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
96% от българските русофоби мръзнат в жилищата си. Няма проблеми руснаците ще ви стоплят с ТОС-1А "Солнцепек" ))))
34
0
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 3 месеца
Един умрял руснак е трагедия, 30 милиона е статистика!
33
8
 
2
 
! Отговори
До хазяите преди 3 месеца
В другите медии е популярна една статия разказваща как украинка убива германец с нож защото германеца от 1 година я е молил да се изнесе от дома му, където предоставя една стая на украинката като временно убежище.
32
7
 
4
 
! Отговори
Слава Урине преди 3 месеца
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.