Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля

Машината на Анатолий Евсюков се разбила в Афганистан
23 яну 2024 20:45, Нели Христова
111
Мистерия: Руски милионер и жена му загинаха в самолетна катастрофа, целият екипаж оцеля
Снимка: Twitter

Целият екипаж на машината, участвала в смъртоносна самолетна катастрофа, при руският милионер Анатолий Евсюков и съпругата му Анна загинаха... е оцелял по чудо. 

Инцидентът е станал в Афганистан. Двамата богаташи са загинали,  но останалите четирима души на борда някак си избягаха живи от коварните условия.

Снимки на трима от четиримата оцелели бяха публикувани онлайн. На тях се вижда, че двама от мъжете са с тежки наранявания по лицето и изглеждащи видимо шокирани. Оцелелите бяха оставени в Кабул с хеликоптер, след като бяха открити. Оказано им е лечение, за да се помогне с нараняванията им.

Руската въздушна линейка Falcon 10 имаше шестима души на борда, когато изчезна от екраните на радарите в планински район в Афганистан в събота.

Известно е, че пилотите са съобщили за проблеми с двигателит
е и нивата на горивото по време на полет, преди да изчезнат от екраните на радарите в 19:30 ч. местно време в провинция Бадахшан.

Кадри изглежда показват, че димът се издига от мястото най-малко 12 часа след катастрофата. Министерството на транспорта и гражданската авиация на талибаните съобщи, че самолетът е бил открит в района Куф Аб на провинцията, близо до планината Аруз Кох, в неделя.

"Пилотът е намерен от издирвателния екип на Ислямското емирство Афганистан", се казва в изявлението.

Много хора се страхуваха, че всички вътре в самолета са мъртви
, след като видяха как машината пада почти свободно.

Оцелелите четирима души трябваше да се борят със суровите условия в заснежени планини, за да намерят безопасност, след като се изправиха пред това, което мнозина биха сметнали за почти сигурна смърт.

Въпреки обезобразените останки от въздушната линейка на земята, четиримата оцелели са претърпели само леки наранявания.Най-младият от тях беше 26-годишният фелдшер Игор Сивороткин, който стигна до най-близкото афганистанско село Педу, за да намери помощ.

След като се бори с лошото студено време и липсата на подходящи дрехи и екипировка за планинския преход, Игор бил принуден да използва жестомимичен език, за да говори с афганистанските местни жители.

Майката на Игор каза пред местните медии: "Знаем, че е жив, той ни се обади."

Другият фелдшер се казва Павел Попов.

Въпреки това Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев са тези, които изиграха най-важната роля спасението. ТЕ героично свалиха самолета на земята възможно най-безопасно, прелитайки над заснежените планини, опитвайки се а да запазят себе си и двамата парамедици живи

Службата, отговорна за евакуационния полет, беше АТЛЕТИК-ГРУПП ООО. Те се оглавяват от бившата съпруга на Аркадий Екатерина Агапова.

След катастрофата Екатерина каза: "Все още нищо не се знае, сега се опитвам да разбера ситуацията и да разбера какво се е случило. Все още няма потвърдени данни."

Според Argumenty i Fakty - руско издание за новини - Екатерина и Аркадий запазиха въздушната линейка Falcon 10 след развода си и продължиха да я използват, въпреки че се съобщава, че е състоянието й се е влошавало.

Вестник "Известия" съобщи след трагичната катастрофа, че самолетът е трябвало да бъде празен и че на борда не е планирано да има пътници или товари. "Известия" продължи: "Пилотите Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев от самолета Falcon 10 имаха минимален опит в управлението на този самолет. Те завършиха обучение едва през 2023 г. Пилотите имаха сертификати за частни пилоти, но с такъв сертификат не можеха да управляват самолет, изпълняващ търговски полет."

Съпругата на Евсюков Анна се разболяла тежко по време на луксозна почивка в Тайланд. С обречения самолет тя е трябвало да се върне в Русия за лечение. Машината е спряла за да зареди с гориво в Гая, Индия и трябваше да направи второ пътуване до Ташкент, Узбекистан, преди най-накрая да кацне на летище Жуковски в Москва.

След проблеми във въздуха пилотното дуо е решило да направи непланирано спиране в Таджикистан. Моменти след това решение се смята, че един двигател се е повредил преди вторият също е спрял да работи само десет минути по-късно.

След това самолетът изчезна от радарите на полета на 35 мили от най-близкото летище в Таджикистан.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид потвърди, че падналият руски самолет е открит в района на Куф Аб в Бадахшан с двама мъртви.

Синът на руската милионерска двойка Виталий Евсюков, 41, е летял с отделен полет за Москва по време на катастрофата.
Той разбра едва когато се върна на земята, че родителите му са починали.

На Витали беше казано, че не може да се качи на същия самолет като родителите си, защото само един придружаващ пътник е разрешен в малки линейки.

Смразяващата катастрофа е първата, откакто руските самолети са попаднали до строги санкции заради нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

Оттогава са регистрирани множество аварийни кацания и въздушни инциденти поради липса на резервни части и основна поддръжка, включваща западни доставчици.

Това е деветият регистриран инцидент с руски самолет от началото на 2024 г. и осмият, случил се по време на полет за последните девет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
14
 
4
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 3 месеца
99% от контингента на гроб-пп-дб-дпс са деца и внуци на комунистически активисти. Русофоби вие сте бояджии, вие сте фурнаджииски лопати.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се позовавайте много на руски език, защото това е осъвременен старобългарски! русия на старобългарски може да значи и срания или сране ит.н. Ние сме много преди тях!
69
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хутите с джапанките и калашите за 30 дена нанесоха загуби на *** държави в размер на десетки милиарди евро. Хуситите ви направиха криви бе евроjeндери, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия. Ще ви стопят лагерите бе!
68
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди изнасяхме ток за целия Балкански полуостров, а сега внасяме. Ама кво ви интересува вас нормалните евроатлантически гейове.
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Местните русофоби да заберат 100-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!! Вън murviiiii!
66
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото и да правиш русофобе, бензина ти го дава Путин. Ти русофобе караш таратайката си с руски бензин.
65
4
 
13
 
! Отговори
Ой, ой, ой преди 3 месеца
Самалетна катастрофа? Тези двамата от ляво на дясно изглеждат понабити. Типичнье наранявания ат пабой!
64
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
63
17
 
6
 
! Отговори
Краваророб преди 3 месеца
Руснаците са наши братя. Най-близките ни. Ние с братушките сме една кръв и една вера! Русофобите са гюбре за наторяване!!!
62
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей русофоби защо разрушихте незаконно М.0.Ч-А-та? Ще отговаряте пред съда ей!
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво става с американските визи за БГ? Нямам търпение нашите любими американци да ни дадат безплатни визи за уличните им к0пт0ри с въргалящи се наркоси и спящи бездомници.
60
8
 
3
 
! Отговори
Денко Зеленков преди 3 месеца
Скоро стотици хиляди над 20 санта reZани kарабини идват за жените на русофобите. Те ще бъдат доволни, защото русофоб с над 5 см надръвен нема. Русофоба е 5 см макс erеkтирал и то само когато чете в днес.бг, че сглобката приемат законите на краварите и бутат паметници незаконно.
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
2023 г. е станала рекондна за франция по банкрути. 55500 фирми са прекратили съществуването си. Това включва не само фирми от малкия и средния бизнес но и големи фирми. Русия ви скъса шушоните. Предавайте се евроджендерляци и евронацяги, предавайте се плъhoVe мирижливи!!!
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Претседателя на нашия измизлен нагласен парламент какво прави в комунистически Виатнам? Какво подписа там плешака? Кой виатнамец ще ти бачка в БГ кл0аката бе? За 700 лв и 500 лв да плаща квартира. Търсят балами да купят отмиращия и фалиращия в БГ бизнес. Балами не останаха никъде освен в БГ. Скоро вие русофоби и антикомуняги-демонкрати ще бачкате за комунистите от Виатнам. Вие ще си останете р0би каквито сте и сега.
57
10
 
4
 
! Отговори
Слава Урине преди 3 месеца
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
56
2
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 3 месеца
И къде са тия улици по които се разхождаш и разпознаваш 30% русофоби, психо? София ли, ,,Хора и улици, град като град!" Хахахаха.
55
11
 
4
 
! Отговори
Русия е велика преди 3 месеца
1957 година в центъра на цивилизована Европа, в Брюксел, затваря последният човешки зоопарк където са докарвали жени и деца от Африка да ги показват на европейците като живoтни. През 1957 година СССР пуска първият в историята спътник в Космоса.
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В америка заради "глобалното затопляне" температурите паднаха под -25 градуса. Хората не могат да си запалят електрическите коли, в повечето колонки за зареждане просто няма ток. Хахаха, какво стана с вашия зелен преход бе еврогейове и НП0-та? Междувременно за денонощие в америка от студа са умрели над 250 човека. Евала краварофили!
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво стана с укронацисткото контранастъпление бе русофоби? Колко пари профукахте и 0крадохте бе? Какво стана с икономиките на германия и швеция? Кажете колко заем взеха до сега сглобката за да държи страната на повърхността? Какво е заложила сглобката за тия пари? Сглобката да каже колко до сега са дадени безвъзмезно на укронацягите? По кои тропически острови ще се крият шефовете на сглобката, когато народа започне да ги търси?
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Контингента от гласуващи за пп-дб възлизат общо на до 150 хил човека и управляват създадената от себеподобните им кл0аkа. Възраждане събраха над 604 хил подписа за референдум, който беше отклонен. Защо така?