Киев: Няма доказателства за броя на загиналите при самолетната катастрофа

Русия "с голямо закъснение" предоставила списък с 65 украинци
27 яну 2024 20:02, Анисия Иванова
100
Киев: Няма доказателства за броя на загиналите при самолетната катастрофа
Снимка: БГНЕС

Представители на Украйна заявиха днес, че Русия не е предоставила достоверни доказателства в подкрепа на твърденията си, че нейните въоръжени сили са свалили военнотранспортен самолет, превозващ украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени за руски военнопленници, предаде Асошиейтед прес.

Украинската агенция, която се занимава с размяната на пленници, каза късно снощи, че Русия "с голямо закъснение" им е предоставила списък с 65 украинци, които според Москва са загинали при самолетната катастрофа в сряда в руската Белгородска област.

Координационният щаб на Украйна за военнопленниците заяви, че роднините на посочените военнопленници не са успели да идентифицират близките си на снимките от мястото на катастрофата, предоставени от руските власти. В актуализираната информация на агенцията се цитира началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, че Киев не разполага с потвърдена информация за това кой е бил на борда на самолета.

Руското министерство на отбраната заяви в сряда, че ракети, изстреляни от другата страна на границата, са свалили военнотранспортния самолет, който според ведомството е превозвал военнопленниците обратно към Украйна. Местните власти в Белгород, който граничи с Украйна, заявиха, че при катастрофата са загинали всички 74 души на борда, включително шестима членове на екипажа и трима руски военнослужещи.

"В момента не разполагаме с доказателства, че на борда на самолета може да е имало толкова много хора. Твърдението на руската пропаганда, че самолетът Ил-76 е превозвал 65 украински военнопленници (на път) към размяна на пленници, продължава да повдига много въпроси", каза Буданов. (В. Арангелов, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога пък толкова закъсня Русия с тези доказателства?!? Нали полета беше известен преди да излети?!? Урконаркомани ***!
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога пък толкова закуска Русия с тези доказателства?!? Нали полета беше известен преди да излети?!? Урконаркомани ***!!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалко за момчетата
72
0
 
0
 
! Отговори
Лили Петрова преди 3 месеца
До АнонименРаботата е в това, че част от лицата от списъка са били разменени на 2 януари. Ок, загубеняк вярващ на руската пропаганда?
71
2
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
И при следващия свален руски самолет ли ще има такъв драматичен театър от позьорите в Кремъл?
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде се намира Киев че не се сещам)
69
1
 
2
 
! Отговори
Галя от посолствоТО преди 3 месеца
Отбой, хохлолюби, укрите си признаха! Премии няма да има.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оня ден самите сорросоиди разправяхте че било имало 168 човека украинци на борда. Сега пък петима руснаци само загинали украинци нямало. Но почти никой не оспорва това че украинците са го свалили.
67
4
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Руснаците хем искат специална операция, хем искат да им падат самальотите. Сметка без кръчмар.
66
4
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Държанието на украйна, по повод този инцидент, е пряко доказателство за нейната вина.В началото скачаха, след това изпаднаха в ступор като наср.ни, сега викат кой ми с.ь в гащите!Жалки промити индивиди, за които няма да съжалява никой, след като приключат...
65
10
 
3
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 3 месеца
колкото украински пленници убиват в Русия толква руснаци ще дадат фира в Украйна
64
7
 
4
 
! Отговори
Фотограф 23 преди 3 месеца
Кой крив ,кой прав....Само , където не виждам трупове на нито една публикувана снимка.Защо ли е така?
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко заблуден трябва да си, за да вярваш на украинцитеу които първо се похвалиха, че са свалили самолета, после започнаха да отричет, че не са те и накрая решиха да слагат под съмнение факта имало ли е военопленици на него или не. Факт е, че размяната не се състоя. Дълго още няма да има размени на пленници. Украйна убива своите.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма доказателства за броя на загиналите има доказателства кой е свалил самолета. Защо толкова се оправдават украинците и все гледат да прехвърлят вината на руснаците?
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хи-хи! Категорично няма доказателства за броя на загиналите!!! Това на снимката не може да са документи на загинал в самолетна катастрофа. Трябва да са чисти, запазени, да се четат добре, както онези на терористите, намерени след атертатите от 11.09. Нали така беше тогава?
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И до кога ще черпите информация единствено от калния извор на Украинската пропаганда? Защо ни цитирате тяхната дебела лъжа - "Русия "с голямо закъснение" им е предоставила" пак? Руснаците публикуваха списъка на загиналите още в деня на свалянето на самолета. Достатъчно е човек да потърси в Интернет и ще види това.
59
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Русия "с голямо закъснение" предоставила списък с 65 украинци". Пълни глупости и лъжи, както и всичко останало от украинците. 3 часа след като тия терористи взривиха самолета, списъкът беше показан и по руските СМИ, и по блоговете в рут'б и ютюб. Ега ти наглеците.
58
14
 
5
 
! Отговори
Э преди 3 месеца
Интересно, разследването на самолетни катастрофи минава през няколко инстанции и отнема седмици, месеци и дори години. Тези на втория ден отсякоха и наградиха посмъртно екипажа.
57
5
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Да се биеш за някаква смоотана държава, която после да те взриви във въздуха. Ако това не беше вярно досега да са намерили нещо. Само шикалкяват и тупат топката.
56
22
 
8
 
! Отговори
кремълските мърлячи преди 3 месеца
отново се забъркаха в криминални ситуации. Едно нещо не могат да свършат като нормални хора.