Киев: Няма доказателства за броя на загиналите при самолетната катастрофа

Русия "с голямо закъснение" предоставила списък с 65 украинци
27 яну 2024 20:02, Анисия Иванова
100
Киев: Няма доказателства за броя на загиналите при самолетната катастрофа
Снимка: БГНЕС

Представители на Украйна заявиха днес, че Русия не е предоставила достоверни доказателства в подкрепа на твърденията си, че нейните въоръжени сили са свалили военнотранспортен самолет, превозващ украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени за руски военнопленници, предаде Асошиейтед прес.

Украинската агенция, която се занимава с размяната на пленници, каза късно снощи, че Русия "с голямо закъснение" им е предоставила списък с 65 украинци, които според Москва са загинали при самолетната катастрофа в сряда в руската Белгородска област.

Координационният щаб на Украйна за военнопленниците заяви, че роднините на посочените военнопленници не са успели да идентифицират близките си на снимките от мястото на катастрофата, предоставени от руските власти. В актуализираната информация на агенцията се цитира началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, че Киев не разполага с потвърдена информация за това кой е бил на борда на самолета.

Руското министерство на отбраната заяви в сряда, че ракети, изстреляни от другата страна на границата, са свалили военнотранспортния самолет, който според ведомството е превозвал военнопленниците обратно към Украйна. Местните власти в Белгород, който граничи с Украйна, заявиха, че при катастрофата са загинали всички 74 души на борда, включително шестима членове на екипажа и трима руски военнослужещи.

"В момента не разполагаме с доказателства, че на борда на самолета може да е имало толкова много хора. Твърдението на руската пропаганда, че самолетът Ил-76 е превозвал 65 украински военнопленници (на път) към размяна на пленници, продължава да повдига много въпроси", каза Буданов. (В. Арангелов, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
12
 
! Отговори
начи преди 3 месеца
еми голямо е закъснението, след като е свален самолета тогава казват че в него има украинци, ех тия лоши руснаци
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Охо,и малайзийския самолет ли намесихте,фильовци? Забравяте,че имаше процес и доказателства,и осъден? И осъдения не е там където трябва,а влезе за 4 години,защото нарече Путин нищожество? :)
33
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наркозависимият шут и кохорта му от *** жертваха стотина украински живота,железа(самолети)се правят,ама виж Живот не се връща!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дрън дрън. С президент престъпник,при положение,че обстрелват мирни жители ежедневно,което е военно престъпление,кое води до мисълта,че на руснаците им пука за каквото и да е? Като си нагазил до уши,ще ти пука ли докъде стига мизерията? Нищо освен мръсни номера.
31
9
 
22
 
! Отговори
Да 35 тъъпака преди 3 месеца
Тъъпако, не пътуват от Белгород. Над Белгород е сволен самолета. Ама вие кравафилите сте прости хореца. Анализът е сложно нещо за вас. Я кажи за Тексас какво ще кажеш.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя Ил-76 да не е оня Ил-76,който преди 1-2 седмици кацна аварийно след като придружавал Ан-50,който пък бил свален от украинските ПВО при разузнавателни дейности от руска страна за контрол на въздушното пространство в същия този район на граничещите територии и дълбоко в тила на отбранява щата се Украйна,че тогава Ил-76 повреден бе кацнал наблизо в тоз район,а сега пък използван тоз самолет за военентранспортпревоз на военнопленници,що няма пътнически самолети за целта и то на близки растояния
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Самият факт,че от белгород до границата са 40-50км,за какъв *** ще ги качват на самолет?
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 22. Руснаците няма да ти играят на дребно щом са стигнали до там да ангажират ООН. Нали се сещаш че има такова нещо като аутопсия и съдебна медицина, няма да седнат да лъжат за това. Просто руснаците изпързаляха украинците сами да си убият хората.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предвид,че винаги отричаха,за украински обстрел,а сега се хвърлят да доказват обратното 2-3часа след катастрофата. Извинявам се,но ми прилича на подготвена операция
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ВВ Путин : Не го пишеш сериозно, но може и да си прав. В такъв случай щяха да пострадат десетки, примерно, но хиляди и милиони щяха да са живи и здрави по домовете си. Сега десетки са добре, хиляди изгинаха, милиони се пръснаха по света, а от Украйна ще останат руини.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки път,като кацне самолет в Белгород,следва обстрел. Ако руснаците искат да ги вземат насериозно,моля първо да предоставят доказателства: записи на черни кутии и поне някакъв днк материал. Защото като им гръмнаха а500,то беше първо ние сме ги гръмнали,а след това първия го ударихте,ама втория кацна. Доказателства! Имало ли е изобщо пленени,вярно ли сме предупредили?
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами укрите са свършили сами работата която руснаците трябваше да свършат веднага.В каналите се говори че спипат ли наемник ,му теглят моментално куршума на място .Азовци са същите *** ,веднъж едни вече се измъкнаха под закрилата на Турция и отново отидоха на фронта,откъде накъде даваш шанс на доказан убиец ,да се завърне и пак да убива.Побесняло псе се трепе на място
23
6
 
22
 
! Отговори
Убиици преди 3 месеца
Сега вече е ясно кой свали малайзийският бойнг преди години,Украйна....
22
6
 
29
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Украинците се превърнаха в терористи с подкрепата на запада.
21
5
 
13
 
! Отговори
стига бе преди 3 месеца
Тия им се приискало доказателства. Нали по стара саксонска традиция можем да кажем хайли лайкли и всичко да е точно. За Буча още се чакат доказателства. За малайзийският самолет също. За Северен поток трябват ли им доказателства?
20
4
 
23
 
! Отговори
Ей преди 3 месеца
А помните ли украйнците как убиха свой военно пленници в затвор в Донецк?
19
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-лошите ми подозрения ще се потвърдят - руснаците ще убият хората от този списък, за да не се окаже, че са живи в последствие. :( не хора, а звeрове!
18
5
 
7
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
е даде, не сте убили свой 65, само 5... нещастници
17
4
 
30
 
! Отговори
укрите преди 3 месеца
В началото много се зарадваха, ама разбраха, че са сгрешили. Сега се чудят как да се измъкнат от кашата. Естествено, че Русия им е виновна.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече специалисти се произнесоха, че ако е имало С 300, изобшо нямаше да има останки по земята. Всичко се пръска във въздуха с подобен експлозив. Просто украинците не са се усетили, че на самолета са техни хора. Решили са да го свалят, защото е бил лесна мишена, мака и да са били предупредеви за времето и маршрута.