Медведев: Русия ще разположи нови оръжия на Курилските острови

Те са в центъра на териториален спор между Русия и Япония
30 яну 2024 16:15, Елка Василева
59
Медведев: Русия ще разположи нови оръжия на Курилските острови
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на страната, обяви планове за развитие на Курилските острови, включително за разполагане на нови руски оръжия там, предаде ТАСС.

Той изказа мнението, че Кремъл не е против сключването на мирен договор с Япония, но при условие, че Курилските острови не се възприемат като спорна територия, защото "това е Русия".

Ройтерс припомня, че Курилските острови са в центъра на териториален спор между Русия и Япония, които така и не са подписали мирен договор, с който официално да сложат край на конфликта, датиращ още от Втората световна война.

"Курилските острови ще се развиват активно и едновременно с това ще расте тяхната стратегическа роля, като в това влиза и разполагането на ново оръжие там", написа Медведев в социалната платформа "ВКонтакте".

Коментирайки изявлението на японския министър-председател Фумио Кишида, че Токио продължава да се придържа към поетата посока към разрешения на "териториалния въпрос" и сключването на мирен договор с Русия, заместник-ръководителят на федералния Съвет за безопасност отбеляза, че "никой не е против мирен договор", но японската страна е длъжна да осъзнае някои принципни положения. Едно от тях е поетият от руските власти курс за развитието на Курилските острови.

"Териториалният въпрос е приключен завинаги по силата на Конституцията на Русия", написа още Медведев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А, складове с водка !
23
10
 
12
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
,,страховитите японски воини,,са подложка на чичо Сам от 1945г.до днес.Знете що е то мазохизъм.
22
9
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Лудият алкохолик се появи :))) Винаги като видя новина с него влизам да я прочета, защото е много забавна :))) Всеки път е апокалиптична. Я ще потопят САЩ, я Англия, изобщо не е наред с главата от пиене колхозника, но става за съветник на някой холивудски сценарист за фантастичен филм :))))))))))
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гиб МелсънКолкото ще ни върнат Западните покрайнини и Струмишко, взети ни по силата на Ньойския договор.
20
16
 
19
 
! Отговори
Striker преди 3 месеца
Ще ядат хурката определено. В момента, когато НАТО намери 100% защита срещу ядрените оръжия, Мужикистан ще бъде свит до Московия и околностите.
19
12
 
14
 
! Отговори
Беко преди 3 месеца
Чудя се след 20 годин, като как ще се казва Хабаровск? Ляо Нин-2, Намашита, Порт Джейкъбс???
18
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние помним какво представляваха страховитите японски войни. Помним как за една седмица Червената армия разби едномилионната Квантунска японска армия, изхвърли я от Манджурия и освободи Северен Китай. Китайците също помнят и тачат.
17
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И без това Япония прие курс за усилена милитаризация, не само заради агресивното поведение на Русия, но и заради все по-нарастващата опасност от Китай! Скоро вaтeнките и жълтури ще си припомнят какво представляваха страховитите японски войни, готови да умрат, но да не отстъпят нито крачка
16
13
 
23
 
! Отговори
По-малкото преди 3 месеца
кремълско жуженце Голема ракета вади.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В центъра на териториален спор между Русия и Япония не са Курилските острови като цяло, а остров Шикотан и архипелагът Хабомаи с обща площ от 360 км2.
14
21
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Курилските острови са ясни. По-важно е какво ще се случи с Аляска. Все пак Аляска е руска земя. Американците рано или късно доброволно или доброзорно трябва да я върнат. Ето англичаните как цивилизовано върнаха Хонг-Конг на Китай. Така е редно.
13
12
 
11
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Колкото в по-мека К/тка се превръща Пипупкин, толкова повече расте вероятноста от ядрена война!!! Или..., може би, вече е "аут" от прякото управление на държавата и никой от обкръжението му не го"б/ъсне за с/ива!?
12
12
 
20
 
! Отговори
Беко преди 3 месеца
Честито Вземете се забъркайте с ония нинджи, да видите кво е край! Тва да не са ви милозливите и плахи западни ценности??? Нинджите не толерират заплахи и тоталитаризъм. Въпреки цялата си цивилизованост, остават си азиатци! Абе, тия са като сляп насред гребла - къде стъпят, се нещо ги бие у главата. Тва да отвориш 2 фронта вече наистина си е диагноза!!! Барем да имаха финансите и подкрепата, с които разполага Япония, а то - Еритрея, ЦАР и Судан... А Япония е ядрена сила с бая потенциал.
11
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Курилските острови Не са в центъра на териториален спор между Русия и Япония. Така му се иска на Ройтерс. Курилските острови са и ще бъдат руски, ще се развиват активно и едновременно с това ще расте тяхната стратегическа роля, като в това влиза и разполагането на нови оръжия там.
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво стана с Вагнер?
9
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жителите на Курилските острови още проклинат деня в който руски ботуш е стъпил на земята им.
8
9
 
13
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 месеца
Тагарев го е взел на мушката тоя пия-ни-ца.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А в Рило-родопския масив на любимия си сателит няма ли да разположат оръжия? За един приятел питам.
6
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
-Ще развиваме забравена от бога "руска" територия !-Как ?-Като разположим повече оръжие там !!!Някой изненадан ?
5
10
 
17
 
! Отговори
Мечкаря е преди 3 месеца
Вечно жъден.