Путин: Русия работи за освобождаване на заложниците в Газа

Москва се възползвала от контактите си с политическото крило на "Хамас"
8 фев 2024 08:29, Елка Василева
53
Путин: Русия работи за освобождаване на заложниците в Газа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви пред водачите на еврейската общност в Русия, че Москва е постигнала "определени резултати" в дипломатическите усилия за освобождаването на заложниците от близкоизточния конфликт, предаде Ройтерс, като се позова на руските агенции.

Още по темата
Според агенциите Путин е казал това на среща с главния равин на Русия Берл Лазар и ръководителя на Федерацията на еврейските общини Александър Борода. Путин заяви, че Москва се е възползвала от контактите си с политическото крило на "Хамас".

"Откакто се изостри обстановката в Близкия изток, Русия прави всичко възможно да помогне на хората, оказали се заложници", заяви руският президент. "Както е известно, нашето външно министерство работи чрез политическото крило на "Хамас" и като цяло има определени резултати."

Путин не разкри повече подробности.

Той заяви, че Русия оказва помощ не само на своите граждани, но и на чужденци. "В това число и на възрастни хора и на членовете на семействата им, които са преживели Холокоста", посочи Путин. "Осъзнавам колко е важно да продължат тези усилия. И тъкмо това и правим."

Русия, която се сближи с големия враг на Израел Иран след избухването на продължаващия вече почти две години конфликт в Украйна, потвърди подкрепата си за палестинската държавност и разкритикува израелските действия в Ивицата Газа.

Москва заяви и че насилието в Близкия изток е отражение на провалите на САЩ в региона.

Споменаването от Путин на Холокоста става ден след като руското външно министерство извика израелския посланик Симона Халперин, за да изрази пред нея "негативната си реакция" на критиките ѝ към външния министър Сергей Лавров и руската политика, отбелязва Ройтерс.

Властите разкритикуваха "недопустимите ѝ изявления" в интервю пред руския вестник "Комерсант", в което тя заяви, че Лавров е омаловажил Холокоста и че Русия се държи прекалено дружелюбно с "Хамас".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Да ,да той работеше и за освобождаването на украинските военопленници ама самолета падна и тук сигурно като ги качат на самолета израелците ще го свалят
38
1
 
1
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 2 месеца
Терорист на Земята . Търсен е жив или умрял от Международия криминален съд за отвличане на хиляди деца, Хамаслиите са взели Жужака за консултант при отвличането на 1200 израелци. .
37
1
 
0
 
! Отговори
t9ti преди 2 месеца
Ако съм прав,разбирай Путин е приятел с всеки кой мрази САЩ...но нали беше в Сирия да помага на БАшар,защо се махна...жидя няма далавера !!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Ким Чен Ун има сьперник това значи че и Путин би получил на изборите в раша! Тьй че от векове нищо не се променило в блатото!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Некъф, благодарение на Хамас, много добре си проличаха двойните стандарти на запада. За 3 месеца Израел уби повече цивилни, отколкото Русия в Украйна за две години. А запада не само мълчи, а и подкрепя това
34
9
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 2 месеца
Няма толкова долна и подмолна ватенка като пуДинГ. Създава проблем и после се прави на светец като го разрешава ама тоя път не позна защото си мислеше, че хамас ще се опънат на израел но уви. Евреите показаха големи TOпkИ и намачкаха приятелите на джуджето!
33
4
 
7
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
И като "освбодените" отидат в русия да благодарят - хоп в ГУЛАГ както навремето Танев и Попов, отишли в ссср заедно с г. Димитров.
32
3
 
12
 
! Отговори
? преди 2 месеца
бе видяхме какво стана със самолета с военопленниците в Украйна! Така, че да работи да работи колко да работи путин!? Па и колко военопленици ще се върнат!? от 100 примерно 5 и то умрели в самолетна катастрофа! та така работи путин!!!
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много лошо, ако Хамас вече не слуша Путин!
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такърчо е доказан лъжец вече не е водещ в Фокс представи
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северна Македония тероризира българите там, такива проблеми имаме.
28
12
 
6
 
! Отговори
Свободно слово преди 2 месеца
Такър Карлсън е взел вече интервюто от Владимир Путин. В момента цялата администрация на сенилния Байдън в впрегната да попречи това интервю са се разпространи!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само знам че всички терористи са с руско оръжие а не с американско
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Диктатура има комунизма е в нов стил
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 30. Че кой та кара да гледаш руското стой настрана и се успокой.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 29. Де виде тая диктатиура и особено комунизъм в Русия ? Вие вече няма ли да си дойдете в 21-ви век бе назначени демокати ?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега русия пак иска да изнася диктатура комунизъм да бута правителства с преврати да налага мнението си на сила но проблеми нема да има щото я си се оплакал Сибир те чака свобода на диктатурата да запалим света
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ти да видиш.. Какви проблеми имаш със Северна Македония?
21
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
До Анонимен 18 Ние на забелязваме таково нещо. Ти как го забеляза ? Браво. Юнак.
20
1
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 месеца
До Анонимен 18 Аха. Как не сме се сетили да потърсим помощ от Русия, да ни реше проблемите със Северна Македония ?