Блинкен: Предстои доста работа за заложниците в Газа

Той се срещна с Нетанаяху
7 фев 2024 22:24, Стела Стоянова
16
Блинкен: Предстои доста работа за заложниците в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в Израел, че е необходима още работа по сделката за освобождаване на заложниците, но изрази надежда за успех, като също така призова за по-голяма помощ за опустошената от войната Газа, предаде АФП.

Блинкен се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху ден след разговорите в Катар, който посредничи в съобщената поетапна сделка, при която Израел ще преустанови военните операции в замяна на освобождаването на заложници от Газа и палестински затворници от Израел.

"Разглеждаме го интензивно, както, знам, и правителството на Израел", каза Блинкен след това, когато се срещна с израелския президент Исаак Херцог.

"Има много работа за вършене, но ние сме силно фокусирани върху извършването на тази работа и се надяваме да успеем да възобновим освобождаването на заложници, което беше прекъснато", добави той.

При безпрецедентната атака на територията на Израел на 7 октомври бойците на Хамас убиха около 1160 души, предимно цивилни, и взеха 250 заложници.

Повече от 100 заложници бяха освободени по време на примирието, което продължи една седмица през ноември, а Израел твърди, че 132 заложници, включително телата на 29 души, остават в Газа.

Блинкен също така отправи нов призив за помощ в Газа, където израелската ответна кампания е убила над 27 700 души, също предимно цивилни, по данни на здравното министерство в управляваната от Хамас територия.

"Има толкова много невинни мъже, жени и деца, които страдат в резултат на нападенията, извършени от Хамас, и сега попадат под кръстосания огън на Хамас", каза Блинкен.

"Всички ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да получим необходимата помощ за тези, които толкова отчаяно се нуждаят от нея, и стъпките, които се предприемат - допълнителните стъпки, които трябва да бъдат предприети - са във фокуса на моите собствени срещи тук", завърши той. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: НетаняхуГазаБлинкен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
O преди 2 месеца
Поредния ислямист с отомански мераци... Абе, колко стана турската лира, че да паля москвича за прах за пране от окупирания Константинопол?
10
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
"...сделка, при която Израел ще преустанови военните операции..." - или си измисляш или си приписала по диагонал на пияна глава. Тая журналистичаска карта твоя, ще да е с изтякъл срок.
9
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860 Всички тези са просто евреи, когато става въпрос за религия - те изповядват една и съща религия, кланят се на едни и същи ценности, гледат през едни и същи очила на света...На много "обикновени" евреи не им харесва тяхната общност и пищят срещу доста неща, но ако са сред други общности си проявяват същите качества, срещу които са пищяли. Знам евреи, женени за християни само за да не са в еврейско общество, което не им пречи да демонстрират всички еврейски "прелести"...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не им давахте толкова оръжия и подкрепа на тези убийци от Израел до сега , всичко да е приключило!! Кой сложи вето в ООН за спиране на огъня!!! Пък било важно да се ограничи смъртността на цивилни!!! Лицемери долни!! Докато ФАЩ съществува , справедлив свят е невъзможен - думи на Ердоган!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
До Диана Всички подобни качества не се дават от Природата, те се възпитават от хората. След като те се възпроизвеждат поколения след поколения, редно е да се замислим кое в тяхната култура ги подкрепя и това, според мен, е тяхната религия..Евреите се имат за нещо повече от другите хора,за някакъв богоизбран народ и това е точно позицията на Дявола в нашата религия.Нищо, че Исус е вероятно полуевреин, Християнската религия се е оформяла векове наред от европейци, което съвсем не е за подценяване
6
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
Блинкен постъпва много лицемерно към ситуацията - ако наистина иска да направи "всичко възможно" за да се прекрати войната там, най-лесно е да спре подкрепата си на Израел! От една страна той изпраща оръжия и пари там, а от друга страна иска да няма жертви - е, доста нереално,нали? От друга страна, евреите за пореден път показват своята жестокост, егоцентризъм, наглост, недемократичност, отмъстителност и това е нещото, срещу което човечеството трябва да се изправи, според мен!.. Следва прод.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Te в цяла Газа години наред са заложници. Е кво, не са ли?
4
3
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Малко ограмотяване не е излишно.Не налагам нищо Само ще насоча. Направете разлика между ЕВРЕИ,ЮДЕИ,ИЗРАИЛТЯНИ,АШКЕНАЗИМ,СЕФАРДИМ и когато се измъкнете от лабиринта ,ще разберете,че Българите трябва да сме с Ашкеназката Държава Израел,която страда не по-малко от Българите по вина на испанците,тоест тюрко-арабските Сефарди Ибери. Сефардите са тези,които движат гей-кампаниите в цял свят.Пример са ромите от "Шалом",които лъжат,че са Израел в България.Израел в България е само Посолството на Израел !!
3
4
 
5
 
! Отговори
Историк с гега преди 2 месеца
До българин - турските, които са мюсулмани ви храниха и поиха, вардиха и множиха в продължение на 500 и кусур години бе хлапе, докато евреите само за 30 години ви заробиха до бъдните 11 поколения.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анти-семит 9 разряд преди 2 месеца
Блинкен е също евреин като много голяма част от представителите на режима във Вашингтон.
1
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Блинкън един път каже едно в Израел,друг път каже друго в Йордания и трети път каже трето в Катар.В Щатите вече не смее да каже нищо,че Белият дом ,в който се подвизава авера на Байдън е пред превземане . Всъщност не разбирам защо един наистина велик политик като господин Бенджамин Нетаняху просто не зареже посещенията на Блинкен? Достатъчно е Израел да приключи завинаги с палестинските педофили ,защото това,което тия психари арабски извършиха е ад под небето. Напред,Израел! Долу Блинкен!